Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev alırken nelere dikkat edilmeli


xaty

Öne çıkan mesajlar

Diğer konuda farklı yere geldi konu, yeri orası da değil o yüzden ayrı başlık açıyım dedim.

Ev alırken gözle görünen ve herkesin anlayabileceği bazı kalite göstergeleri var ama bunlar bariz olduğundan zaten gösterişli ve kaliteli yapılıyor inşaat firmaları tarafından.

Onun dışında diğer konuda bahsi geçen yalıtım (ısı veya ses), malzeme kalitesi, inşaatla ilgili diğer unsurlar vs. herkesin anlayabileceği şeyler değil. Bunlar gibi başka konular da olduğunu düşünüyorum.

Bilen kişiler biraz açıklayabilirse nelere dikkat etmemiz gerektiğini, inşaatla ilgili ne belgeler/bilgiler isteyebileceğimizi, nelere bakmamızın iyi olacağını, neleri sormamız işe yarayacağını; benim gibi ev almayı düşünenlere baya faydası dokunur.

Bir de artık bir çok firma var inşaat yapan ve markalaşıyorlar. Uzak durmamız gereken firmalar veya güvenebileceğimiz firmalar neler olabilir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben alacak olsam Dumankaya, Ağaoğlu gibi firmalardan uzak dururum. Sinpaş'ın projeleri iyi mesela. Özellikle Sinpaş GYO. Ev almadan önce mümkünse projeler hakkında, işi yapan müteahhit hakkında bilgi almak lazım. Sonuçta İşveren farklı müteahhitlere veriyor işi, bir proje içerisinde 2 farklı müteahhitin yaptığı bloklarda bile farklılıklar oluyor haliyle.

Evi alırkan brüt m2 mi, net m2 mi üzerinden satıyorlar onada dikket etmek lazım, sirkülasyon alanları duvarlar vs dahil edip sana 150 m2 dedikleri ev, benzer projede 120 m2 olarak satılıyor olabilir. Satış politikası olarak farklılık gösteriyor buda. Ev alırken süpürülebilir alan olarak kıyaslamak lazım bana göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle almak istediğiniz evi denetleyen yapı denetim şirketini araştırın
gerçekten denetliyorlar mı yoksa yalandan bi şirket mi? gecmis işlerine referanslarına bakın.
yapı denetim şirketi ile gidip görüşün
o evin satılıp satılmamasıyla ilgilenmezler, sadece müteahitini ve evin durumunu sorun
alınır mı alınmaz mı size bi fikir verirler özellikle yapılan yalıtım hakkında bilgi verirler
inşaat sürecinde her ay fotograflama yaparlar, kat betonlarının dökülme zamanlarına bakabilirsiniz
bi katın demir kontrolü yapılmış ama o katın betonu 6 ay sonra atılmış diyelim
o sürede demir korozyona ugramış olabilir.uzak durun.
depreme dayanıklılık için hiç bir satıcı evinden beton testi için karot aldırtmaz(karot fiyatı 300₺ civarı) ancak karot almadan, karot alınacak yerin tespiti için röntgenle bakarlar
o labdan rontgen ile random 2 kolon 2 kirişe bakıp etriye araları tespit edilebilir
projeden bakıp etriye aralarının mesafesine falan bakabilirsiniz
bazen projede 8cm olur, demirci 15-20cm arayla atar, denetim görmezden gelir falan

dolaptır sıvadır boyadır zemindir onların hiç biri önemli değil

odalarda kolon ve kirişlerin diş diye tabir edilen çıkıntılarının olmaması hem esya koyarken sıkıntı çıkarmaz hem de estetiği bozmaz ama en önemlisi projenin özenle çizildiğinin en önemli göstergesidir

aklıma geldikçe yazarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Isı yalıtımını kalitesini anlaman zor, anca malzeme kalınlığına bakabilirsin sivri bir nesneyle. Onda da ideali Marmara bölgesi için 8+cm. Ses yalıtımı var derlerse inanmayın yalan :D Ses yalıtımı mineral yün panellerle yapılıyor dış cephe için, maliyeti yüksek birde uğraştırıcı. Köpük plakalarla yapılan "ses yalıtımı" anca bas seslerin bir kısmını emer. Onun dışında Türkiye'de ev konusu şans meselesi tamamen. Bu arada gaz beton yalıtım malzemesi değildir. Gaz beton kullandım yalıtım var derlerse ona da inanmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Apartman dairesi isi cok sans isi. Yukarida kimin yasadigi tum hayatini etkiliyor. Biz daireyi alirken yukarda kari koca yasiyordu. Ruh gibiydiler, citlari cikmazdi.
Sonra sattilar daireyi 3 cocuklu ve yasli anasi ile bir aile geldi. Neyse coluk cocuk gurultu yapiyor alistik. Ama adamin tasindiginin ilk 3 ayi kendi tamir yapmasi ve ozellikle Pazarlari tamir yapmasi on kere falan kapisini calmama sebeb olmustur.
Her gun bir seye sukrediyorum. Bunlarin aysli annesi, Annanne salonda uyuyor. Oyle bir horluyor ki, Horlamasini gece salonda bilgisayar basinda rahatsiz edecek duzeyde duyabiliriyorum. Yatak odasinda yatsa evi satip giderdim o muhitten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Siteden ev falan almam öncelikle :) Şehir içi kaoslu eski ve temiz ev tercihim.

Apartman aidatı
Asansör
kapıcı hizmeti
merkeze, ulaşım yerlerine metro/metrobüse olan yakınlığı.
market hastane vs ye olan uzaklığı.
Mutlaka oturulabilecek bir balkonu olsun.

İçini zaten istediğin şekilde halledersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim şu an oturduğum apartmanda yan dairede apartmanın mimarı oturuyor. 2 alt katta arsa sahibinin oğlu oturuyor inşaatçı adam.

bu yüzden biraz kafam rahat aslında ama bilemedim bu bi gösterge midir?


Dworgian said:

inşaat ve emlak sektöründeki hiç bir arkadaşım ev alamıyor. "mutlaka bir eksiği oluo abi işi bilmek çok feci" dedi hepsi istisnasız


bu bir çok sektörde var aslında. otomotivden arkadaşlarım da araba alamıyor. özellikle kalite-kontrolden olanlar.

neyse ki benim uçağa binmekle ilgili bi çekincem yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...