Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi için otomatik mama kabı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 günlüğüne şehir dışına çıkmam gerekiyordu. Ne olur ne olmaz diye 3 günlük mama ve su koydum evden çıkarken. İşim erken bitti 1 gün sonra geri geldim. Mamaların hepsi yendiği gibi açız miyavlamalarıyla karşılaştım. Tahminen ilk gece bütün mamaları yediler. Erken gelmesem aç kalacaktı sıpalar.

Neyse internette şöyle bir otomatik mama kabı buldum. Bunu yada benzerini kullanan var mı? Bu paraya değer mi acaba?

http://www.zooplus.com.tr/trixie-pet-otomatik-mama-kabi-tx3?gclid=CJzSxtGDur4CFe3JtAodNSUAEw?gclid=CJzSxtGDur4CFe3JtAodNSUAEw
Mesaj tarihi:
ben şahsen güvenmem asla böyle bir kaba. çalışmadı, arıza yaptı, içinde mama kaldı vs. hayvan açlıktan ölecek mi?

ben şehirdışına giderken hep fazla fazla 6-7 kaba mama koyuyorum. hiç bittiğini görmedim, 2 kedi var bir de tosun gibi.
Mesaj tarihi:
abi bunların yerine kuş suluğu gibi olan şeyler vardı ben görmüştüm petshopta bi onları araştır istersen 200 lira çok para yav. kullanışlı olabilir öbürleride bittikçe mama itekler içeriden dışarıya doğru.
Mesaj tarihi:
fazla fazla koymak da sağlıklı değil. yukarıdaki örnekteki gibi hayvan gibi yiyip sonra 2 gün aç gezebiliyorlar.
alete güvenmek de az da olsa bir risk sonuçta.

en iyisi güvenilir birine kediyi/köpeği bırakmak. veya evde yalnız kalacaksa da günde bi yarım saat eve birinin uğraması, yemek vermesi oynaması falan.

ama zor tabii.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

fazla fazla koymak da sağlıklı değil. yukarıdaki örnekteki gibi hayvan gibi yiyip sonra 2 gün aç gezebiliyorlar.
alete güvenmek de az da olsa bir risk sonuçta.

en iyisi güvenilir birine kediyi/köpeği bırakmak. veya evde yalnız kalacaksa da günde bi yarım saat eve birinin uğraması, yemek vermesi oynaması falan.

ama zor tabii.

hayvanın alışkanlığı ile alakalı abi bu. bazı hayvan kabında mama oldukca yiyor, bazısı kabında sürekli dolu mama olsun karnı doyduktan sonra dokunmuyor. benim mama kabı hep ağzına kadar dolu, gidip de bitirmişlikleri olmadı daha hiç. günde 10 kere yiyor, gıdım gıdım yiyor.
Mesaj tarihi:
bingildak said:

hayvanın alışkanlığı ile alakalı abi bu. bazı hayvan kabında mama oldukca yiyor, bazısı kabında sürekli dolu mama olsun karnı doyduktan sonra dokunmuyor. benim mama kabı hep ağzına kadar dolu, gidip de bitirmişlikleri olmadı daha hiç. günde 10 kere yiyor, gıdım gıdım yiyor.

Bir tanesi seninkiler gibi ama diğeri sürekli aç. Abartmıyorum kusana kadar yer. Veteriner uyardı obez olabilir dikkat diye. Korkum ondan. Benim de aklıma geldi yani devirebilirler, bozulabilir vs. Ama hani gene normal mama kabında koyarım bu da yedek olur diye düşündüm.
Mesaj tarihi:
Online petshop sitelerinden rahatlıkla bulabilirsin lakin fiyatları tuzlu, mesela

http://www.petburada.com/index.php?Kid=129&ModelId=&MarkaId=&Tag=&Tid=&prcid=&B=&Arama=&Sr=3&St=&Gr=&s=&fMarka=
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Abi bilhassa barınaktan gelme açlık görmüş kedilerde var o kıtlık sendromu varsa çatlayana kadar yiyor kapta duracağına midemde dursun diyor.

bizim kedi de öyle gecenin bir yarısı panikle koşup yemek yiyip geri uyuyor sanarsın uykusunda açlıktan ölecek.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Evet öyle olması gerekiyor. Hala karar veremedim alıp almama konusunda. http://www.7x24petshop.com/trixie-tx4-otomatik-mama-kabi-2-l-998.html?gclid=CIzOveDh874CFSjpwgodnakAIA Bu sanki daha kullanışlı. Bu arada yukarıda doyunca dururlar yazmışlar ama sokaktan aldığım tekir kabında mama olduğu sürece yiyor sıpa.
Mesaj tarihi:
nyks said:

Evet öyle olması gerekiyor. Hala karar veremedim alıp almama konusunda. http://www.7x24petshop.com/trixie-tx4-otomatik-mama-kabi-2-l-998.html?gclid=CIzOveDh874CFSjpwgodnakAIA Bu sanki daha kullanışlı. Bu arada yukarıda doyunca dururlar yazmışlar ama sokaktan aldığım tekir kabında mama olduğu sürece yiyor sıpa.

bunun olayı ne belli saatlerde açılıp kapanıyo mu, hayvan tam yemeğe geldi löp diye suratına kapanmasın :D onun yerine böyle belli aralıklarda belirli miktar yemi hayvanın yemek yiyebilceği bi açıklığa bırakan sistemler varsa daha güzel olur
  • Yeni Oluştur...