Bright Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Konsol monsol diye diye pc gaming'in icine ediyorlar, tilt oluyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 valla öyle azizim. bi aralarına sızıp bakıcam, zayıf yönlerini keşfedip geri gelicem. konsolla fps oynayıp gelip buraya LOLOLOLOLOL diye konu açmak için hala geç olmadığını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Bende pek hoşlaşmıyorum konsoldan da.. Özellikle aim gerektiren oyunlarda çok sıkıntı yaşıyorum ^^ Ama bazı ps3 exclusive çıkarılan oyunları oynamak güzel oluyor. Last of us'ı yeni oynamaya başladım mesala. Gerçekten oynanması gereken oyunların liste başında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 en iyisi konsol + pc kimseyle tartışmıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 22 yıllık PC oyuncusuyum, konsolun yeri başka. TV karşısında eşle dostla oynamak, tek başınayken koltuğa uzanıp göbek kaşıyarak takılmak falan mikemmel. Bir de her oyunu oynamayacaksınız işte, competition içeren FPS, strateji vs. oyunları vursalar oynamam konsolda. Konsolun olayı spor, döğüş, yarış, platform, crpg falan benim için. Hatta bu türleri yalnızca konsolda oynarım öyle diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 fitbol ve yarış oyunlarını oldum olası sevemedim, hiç oynamam. fps desen konsolda oynamam onu da. işte aksiyon, platform, döğüş oyunları oynarım dediğin gibi. ben bi ps3 alayım madem. 12gb model alıp buna hdd takabiliyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catze Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 takabiliyorsun. ps3 al mutlaka ya pc nin yeri ayrı ps3 ün yeri ayrı. gayet güzel oyunlar var oynarken hikayeye dalıp gidiosun gameplay i berbat bile olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 deadwoll said: Konsolun olayı spor, döğüş, yarış, platform, crpg falan benim için. Hatta bu türleri yalnızca konsolda oynarım öyle diyim. http://i0.wp.com/meiobit.com/wp-content/uploads/2014/05/20140527world-cup-facepalm.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 The rpg you are looking for is in another platform. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 imamizer said: .... ben bi ps3 alayım madem. 12gb model alıp buna hdd takabiliyor muyuz? 12gb yanlış yazılmış olmasın? 120'dir o. Ayrıca ps3'e de klavye mouse takılıyor ve fps o şekilde oynanabiliyor. sıradan oyuncu olduğundan (milisaniye hesabı yapmadığından) kablosuz klavye-mouse takıp oynayabilirsin bence. Daha önce 3.55'e kendim cfw yaptım, gayet basit ve kolay. Harici diskten oyun da oynamıştım ama her oyun harici oynanmıyor mutlaka içerdeki diske yüklenmesi gerekenler de oluyor. Olay baggio'nun dediği gibi yeni olmayan bir ps3 bulmak. Sahibinden gibi sitelerde satarken özellikle bunu (ve hazır cfw'li olup olmadığını) yazıyorlar zaten. Zibil gibi hazır cfw'li ps3'te vardı son baktığımda. 3.55'e downgrade sonrasında yeni oyunları oynamak için fw spoof da yapılması gerekiyor bu arada aklında bulunsun. cfw Benim bildiğim Bakırköy'de Khalkedon iyi hizmet veriyordu cfw konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Bright said: Denildigi gibi casual oyuncu icin hissedilmiyo olabilir ama sahsen 25-30 ms'lik monitorden 1 ms'lik monitore gectiginde dunyasinin degistini hisseden benim gibi PC oyunculari icin controller'i alp TV karsisina oturmak yogun bir bilekleri kesme hissi uyandiriyor. monitor'de ms ile bu input lag'ın bir bağlantısı yok ayrıca teorilerle gelme arkadaşım oyna aleti sonra konuş. ben ps3'de tonla mp attım 400ms oluyormuş yok birleşinde 500ms oluyormuş. olsa hissederiz herhalde. çünkü 500 ms çok yüksek bir rakam. dediğim gibi vardır illaki bir lag kontroller ve tv arasında ama rakamlar çok abes oradaki. ayrıca sende ne göz varmış zaten insan gözünün 8ms'den aşağısı tespit edemiyor ve yanlışım yoksa pisayada 25 30ms monitorler bayağıdır yok. grey to grey falan diyorum ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 PS3'te lag var ama 1 tb sshd taktım lag falan kalmadı. 30 fps zaten limit üstüne sürekli fps dropları yaşatıyor oyunlar çoğu zaman bunu çözüyor. loading süreleri en az yarısına düştü. cfw varsa zaten şuan siparişini verin. bilgilendirmek için koyayım. http://www.youtube.com/watch?v=RbuKRH0aHRM http://www.youtube.com/watch?v=i4l5lTByGck alacaksan ps3 al. cfw media playerı da müthiş birşey, piyasadaki en iyi mediaplayerın yaptığı işi yapıyor. yalnız 60" ekranda baya burun kıvırırsın baya 2-3 oyun dışında çağdışı grafiklere ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 axedice said: deadwoll said: Konsolun olayı spor, döğüş, yarış, platform, crpg falan benim için. Hatta bu türleri yalnızca konsolda oynarım öyle diyim. http://i0.wp.com/meiobit.com/wp-content/uploads/2014/05/20140527world-cup-facepalm.jpg Lan crpg demişim şsldkfjds jrpg olcak o :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Seru said: monitor'de ms ile bu input lag'ın bir bağlantısı yok ayrıca teorilerle gelme arkadaşım oyna aleti sonra konuş. ben ps3'de tonla mp attım 400ms oluyormuş yok birleşinde 500ms oluyormuş. olsa hissederiz herhalde. çünkü 500 ms çok yüksek bir rakam. dediğim gibi vardır illaki bir lag kontroller ve tv arasında ama rakamlar çok abes oradaki. ayrıca sende ne göz varmış zaten insan gözünün 8ms'den aşağısı tespit edemiyor ve yanlışım yoksa pisayada 25 30ms monitorler bayağıdır yok. grey to grey falan diyorum ha. Kullandigin goruntu sistemiyle monitor/TV input lag arasinda direk olarak baglanti var, sen once biraz arastir istiyorsan. Sana basitcene acikliyim, kullandigin sistemin refresh rate'ine ve oynadigin oyunun konsolunda (veya bilgisayarinda) calistigi fpssine (+ multi oyunlarda latency) seklinde 3 adet buyuk input lag kaynagi var her oyun icin. 1-FPS: Konsolda 30 fps'de calisan oyunlarda (veya bilgisayarda) ortalama 100+ms input lag oluyor. Bu degerler 60 fps icin 66.67 ms'e iniyor. 120hz'lik monitor'de 120 fps'de oynadigindaysa bu deger 33 ms civarina iniyor. Bu surelerinde arasinda olan olaylar direk olarak ekranda gozukmuyor. 2-Display device'in panelinden dogan input lag: Panelin uretim teknolojisine gore oyunun calistigi aletten ekranina gelen goruntu arasinda gecen sure. Her TV/monitor'un kendi degerleri mevcut bu sure icin. Bu deger CRT monitorlerde teorik olarak 0'ken, LCD monitorlerde uretim teknolojisine gore degisiklik gosteriyor, IPS monitorlerdeyse LCD monitorlere gore bir miktar daha fazla. Buyuk boy 50" ve uzeri televizyonlardaysa tavan yapiyor bu deger. 3-Latency(Multiplayer): Netcode'a ve kullanilan hit-detection ve bullet particle physics sistemlerine gore degisiyor, basli basina ayri bir konu. Ornek veriyim pekissin: Ben 60hz'de calisan ve panelinde ortalama 25-30 ms input lag iceren bilmem kac senelik eski samsung 21.5" monitorumden, 144 hz refresh rate'i olan ve teorik 1 ms input lag iceren asus monitore degisiklik yaptigimda. Refresh/rate fps kombinasyonundan 33 ms gibi bir input lag reduction kazanmis oldum. Panel farkindan dolayi olusan deger de 25-30 ms civari. Totalde 60 ms civari bir hizlanma yasandi oyuna erisim suremde. Bu 3 ana konu harici her oyun icin kullandigin grafik ayarlari basta AA, AF ve V-sync olmak uzere resolution scaling (720p oyunun 1080p'de calismasi veya tam tersi) gibi input lag'ini etkileyen baska degerlerde mevcut. Okuman icin yararli article: eurogamer.net Bu site sadece input lag uzerine, cesitli panellerin degerleri mevcut: www.displaylag.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Ölçü birimi (ms) olarak saniyenin 1000'de 1'inden bahsediyoruz. 30-60-100ms hassasiyeti olan arkadaşların profesyonel sistemlere yönelmesi gerekiyor zaten, evdeki tv ile oynayacak olan sıradan oyuncular için çok önemli değil bence. Ayrıca yazılanları okuyup biraz araştırınca "Hz" vs "input lag(ms)" karşılaştırmak biraz gereksiz gibi geldi. Toplam gecikme değişmiyor sanırım. Resime bakarsak: 60Hz için birim zamanda 16.67ms gecikme var. 120Hz için birim zamanda 8.33+8.33= 16.66ms gecikme var. 120Hz'de daha fazla frame görüyoruz ama birim zamanı göz ardı edip 60Hz 16.67ms gecikmeli, 120Hz 8.33ms gecikmeli demek yanıltıyor. Bunun yerine görüntü cihazının cevap verme süresine (pixel respone time) dikkat etmek daha mantıklı olabilir. Resimden anladığım respone time kısa ama gecikme süresi daha uzun olan alttaki cihaz daha iyi. Resimler: pcmonitors.info Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 ya ben de bir ps3 alayim da mgsleri oynayayim diyorum ama fiyatlar çok yüksek gözüküyor. bildiğiniz düzgün bir yer var mı ps3 satan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 2. el alıcan bu saatten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 en ucuz sifir ps3 spotcularin sattigi 12gblik slimler olmasi lazim 550 lira. ikinci el almani tavsiye ederim bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 ya iyi fikir aslında ama nereden alınılır falan pek bilmiyorum istanbuldayım var mı bildiğiniz böyle bir yer? veya çevrenizde bildiniz varsa da olur. şimdi internetten baktim da ikinci el fiyatları ile 0 arasındaki fark 1 oyun fiyati falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 sanalpazar ve sahibinden guvenilir saticilar bulmak mumkun. Donanim haber forumlarinin ikinci el kismida baya iyidir alis ve satis icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Al 2.el ps3 2 sene rahat doya doya oynarsın, oyun arşivi çok sağlam. Arkadaşım ps4 aldı, açıp oynayamıyor bile, oyun yok doğru düzgün, oyun oynamaya bana geliyorlar. ps4'Ün daha en az 1 senesi var. kardeşime aldım geçenlerde ps3, benim oyunları ve 2 senelik psn+ daki oyunlarımı paylaştım keyifle takılıyor. -------------- ms için ise, hardcore oyuncu değilsen hiç rahatsız etmiyor. tv seçimi ve ayarı çok önemli. 47" tv de gidip sinema modunda açarsan yersin ms'in kralını ama gidip oyun modunda açarsan ms i farketmiyorsun bile. hem pc var hem konsol, hepsinin yeri ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 xbox 360 aldım. gears of war edition 320 gb. jtag fw cart curt. abi alet kozmetik olarak çok sağlammış, o kontrollerlar sandığımdan fazla kaliteli ve sağlam. alet çok teknolojik. baya baya sevdim, tipi de 10 numara. ama gay gibi içine bf, cod, halo gibi fps yüklemişler. evde pc yoksa anlarım ama konsolda fps mi oynanır abi mal mı bu insanlar. biraz zorladım yok yani olmuyor. oynayabilsen bile sadeleştirilmiş, basitleştirilmiş hali hep. alien colonial marines oynadım mesela, adamlar da konsolda oynayan gariban oyuncuyu düşünmüş duvardan yürüse bile makul mesafede yere inip trafikte kavgaya giren dolmuşçu gibi üstüne koşan alien yapmışlar. çoğu oyunda mekanikler o kötü ve yavaş oynanışa göre ayarlandığı için çok dandik geldi. bakıyorum neredeyse tüm populer ve hit oyunlar da fps. ama evet xbox cogzel tavsiye olunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 össye girerken bilgisayarımı kaldırmıştım ders çalışabileyim diye. ps2 vardı evde onu oynuyordum o ara pro olmuştum gamepad'le fps oynamakta. bi zaman sonra alışıyosun yani. köylülük işte. neyseki geride kaldı o dönemler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 alışmaktan ziyade o dediğim kolaylaştırılmışlığı da hissettim. aim assist fln.. her oyunda yoktur belki o tip şeyler. dün hatunla co-op lara croft and the guardian of light oynadık uzun zamandır bu kadar keyifle oyun oynamadığı farkettim. işte o an konsol konsol oldu gözümde. sega, capcom collectionları fln indiriyorum şimdi. fps olmayan her tür için gayet güzel benim için. alien breed serisi falan indiricem şimdi. o tip kontroller/oynanış baya kefili oluyor koca tv de. off bi an önce eve gidip oynasam diyorum sega mega drive 2 den beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar