Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

H1Z1

DamienThorne

Öne çıkan mesajlar

Loxias said:

Sabah bi 30-40 dk oynadım. Engine DayZ'den bin kat stabil gibi. Crafting çok iyi. Optimizasyon çok iyi.

Tek korkulan tarafı P2W olur mu?

Bro bilmiyorum en son ne zaman DayZ oynadın da, DayZ'nin modelleri ve texturelarıyla bunu kıyasla. Sonra bana bir dön.

Hani modellere ve animasyonlara şöyle bir bak yani baya kötü. Ve DayZ'yi sevmek zorunda değilsiniz, oyun simulasyon sonuçta. Olayınız arcade FUUNNNZ ise oynayın h1z1.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Loxias said:

Sabah bi 30-40 dk oynadım. Engine DayZ'den bin kat stabil gibi. Crafting çok iyi. Optimizasyon çok iyi.

Tek korkulan tarafı P2W olur mu?

Bro bilmiyorum en son ne zaman DayZ oynadın da, DayZ'nin modelleri ve texturelarıyla bunu kıyasla. Sonra bana bir dön.

Hani modellere ve animasyonlara şöyle bir bak yani baya kötü. Ve DayZ'yi sevmek zorunda değilsiniz, oyun simulasyon sonuçta. Olayınız arcade FUUNNNZ ise oynayın h1z1.

DayZ'in simulasyon olan tek yanı silah mekanikleri ki onu da Arma'dan direk alıyor zaten. Geri kalanı pure amelelik. Gerçek hayatta yaptığım en ufak hareketi sıraya sokulmuş task'lermişçesine yaşasam bu kadar zor olmaz.

Elimde silahla yürürken su içmek bu kadar zor olmamalı.

Grafik mevzusunda da, Arma motoru görsel olarak daha güçlü olabilir bir bilgim yok lakin bütün ağaçların, yaprakların titrediği artifact ve bug havuzu oyun motorunu da savunma abi. Ayrıca bunu daha lighting - shadow ayarlamaları bile yapılmamış oyunun görsellerine karşı savunmak için kullanıyorsun. Planetside 2 motorunu kullandığını söylüyorlar, high detail'da PS2, gayet güzel gözükürken DayZ'in high detail'ına oranla çok daha rahat çalışıyordu. Son tahlilde ne çıkar bilemem artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi simulasyon. Onların hep vakit almasının sebebi seni vulnerable yapmaya calısması oyunun. Ha glitchten ve eline alamamadan bahsediyorsan o kalmadı. Baya kanserdi o.

DayZ'nin önünde daha en azından 1.5 yıl var ama en azından emin adımlarla ilerliyor yani. H1Z1 bana WarZ tadı veriyor direkt.

Ve allah var DayZ'nin combat mekanikleri çok çok iyi. Silahlar aşırı iyi. Modeller çok başarılı. Şu an benim gözümde 2 sıkıntısı var. 1, hackerlar. En büyük derdim hala bu.

2, optimizasyon. Ki bunun büyük revamp bu yılın ilk çeyreginde overhaulla geliyor. Hani adamların deliver chartı var her yıl için ve misslemediler henüz.

H1Z1 da hack manyagı olacak ve bu kaçınılmaz. Hep whitelisted servera kaçıcan işte böyle adminleri aktif olucak falan. Origins'de hatırlıyorsun işte serhat-kun, hacklenmedik yani.

Bu arada DayZ grafik ayarlarından muaf kasıyor. Yani 40 fps alıyorsan low'da herşeyi maxladıgında 30 alırsın yani, baya komedi o.

Bunun sebebi çok fazla render edecek şey var abi sürekli. 1600 metredeki herşeyi render ettiriyor sana oyun. Ve yerdeki aptal ceket bile hayvan gibi texturelı, keşke yerdeki itemlar için silah dısında tek bir basit model olsa ve systemleri daha az zorlasa diyorum ben buna.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Abi simulasyon. Onların hep vakit almasının sebebi seni vulnerable yapmaya calısması oyunun.

benim de dediğim bu işte abi. Gerçek hayatta bu kadar vulnerable değilsin hayırdır oyunda bu amelelik niye ben onu anlamıyorum.

Silahı sırtıma koyarken strafe yapma kabiliyetinin kayboluşu falan, hatta çoğu zaman yerinde sabit durman gerekmesi.

Yani bunlar devam ettiği sürece DayZ benim gözümde QWOP survival edition.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben onu geç çözdüm. Abi sabit durman gerekmiyor, sadece sprint sırasında swaplayamıyosun dfg.

Bu arada benim sözüm gospel değil, hosuna gittiyse al oyna. Ama gidip DayZ'yla kıyaslarsan çok çocuksu oyun acımasızlık konusunda. Arcade yani, hangisi hosuna gidiyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Dayz; dean rocketin yapıp sonradan projeyi geliştirmeyi bırakıp kendi stüdstosunu kurduğu oyun abi, arma motoru her zaman hantal ve buglıydı operation flash pointten beridir. Şuan hiçbir survival oyuunda da dayz'den daha fazla hacker yok, warz'yi saymıyorum bile. Objektif ve pragmatist olmak önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

Battle Royal'e girmek için gereken ticketı oyunu oynayarak da edinebiliyormuşuz galiba da nasıl oluyor bu iş? Bir de bir tek Battle Royal mi olacak event ticket ile girilen yoksa başka modlar da olacak mı bilgisi olan var mı?

şuan o ticketlar düşüyor ama çantaya eklenmiyor. Şuan o Battle Royal beleş olduğu için böyle olabilir. Buglar düzelene kadar bedava diye konuşuyorlardı. Ama düştüğüne bizzat şahit oldum fakat loot sayılmıyor. Ticket işini yinede bir araştır belki gidiyordur... Ben denemedim.

az önce başıma gelen salak bir olay..
öylesine şehre koşup birisini okla öldürdüm. Adamın loot da silah hariç herşey vardı. Mayınlar vs. :P.
Dışarıya renkli dumanları bırakıp kapılara mayınlar döşedim. Milletin ölüşünü göremeden çıkmak zorunda kaldım ama. Kapıya baya adam birikmişti. Mayınlardan sağ kalanlar beni öldürür diye korkudan çıktım :P

4 saat sonra loot fixi geliyormuş. eu serverları da gelir umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...