Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Albion Online #2

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

Peki biraz okudum bu silver olayı varmış crafting de.
Nasıl bir olay bu?
Archage deki gibi sınırlımı crafting. Bu silver bitince mesela tarım ve crafting yapabiliyormuyuz?
Yoksa silvera mı baglıyız? Biterse shop danmı alıcaz.
Oyunun pvp yönü daha agır gibi duruyor. Bir craftera burada yaşam varmı? Yoksa oda arasırada olsa savaşa gitmelimi?
Yaşadıgı yaptıgı mekan saldırıya ugrayıp barbarlar tarafından elinden alınabilinirmi?
yıkılabilinirmi?
Silahların durability si yüksekmi? Tamir varmı? Kısacası bir silah ustası sırf silah satarak zengin olabilirmi?
Sosyal ağlarda paylaş

akirafes said:

Nasıl bir olay bu?
Archage deki gibi sınırlımı crafting. Bu silver bitince mesela tarım ve crafting yapabiliyormuyuz?
Oyunun pvp yönü daha agır gibi duruyor. Bir craftera burada yaşam varmı? Yoksa oda arasırada olsa savaşa gitmelimi?
Yaşadıgı yaptıgı mekan saldırıya ugrayıp barbarlar tarafından elinden alınabilinirmi?
yıkılabilinirmi?
Silahların durability si yüksekmi? Tamir varmı? Kısacası bir silah ustası sırf silah satarak zengin olabilirmi?

silver para abi. moblardan düşüyor. hani bi ana para yapıp craft üzerinden gidebilirsin. salvage var, para ve harcadığın matlerin yarısını geri veriyor. craft için archage'deki labor gibi bişi var ama pre alpha diye mi bilmiyorum, bitiremedim ben hiç. zamanla artıyor o da offline olsan bile.

tarım var evet. ayrı bi ada alıp gidiyorsun. hayvancılık da var ama biraz pahalı gibi geldiydi bana.

farm için konuşayım; eğer istemezsen kimse giremiyor içeri. yıkılma durumu yok yani. diğer phase e player shoplar da eklenecek denmiş, onlar nası olur bilmiyorum bak.

silah ve armor için tamir var. vendor tamir ediyor. ama tier 6 tamir eden vendor görmedim daha. elbet vardır player bazlı.

sırf craftla yaşayabilirsin bence. yani ben öyle yapmaya çalışacam release olunca. pvp ye çok sonra girerim.
Sosyal ağlarda paylaş

akirafes said:

Nasıl bir olay bu?
yıkılabilinirmi?

Oyun oynayacağın tarza göre şekilleniyor casual,solo,casual guild ve hardcore guild olarak. Bu alfadan guild olarak anladığımız tek kişi bir başına kesinlikle end game'i goremiyor.Sorulara cevaplar eşliğinde nasıl oldugunu anlatmaya çalışayım;

1-Craft sınırsız oyundaki her item playerlar tarafından craftlanıyor. Silverin önemi oyun tarzına göre değişiyor misal; solo isen başlangıc bölgelerinde maksimum tier4'e kadar cıkabiliyorsun sonrasındaki hammadeler pvp zonelardan cıkıyor bir crafterın solo olarak ust tierlere cıkması imkansız neredeyse. Topladıgın her hammadeyin refine etmen gerekiyor tam burada silver devreye giriyor tier2 hammedeye kadar refine etmek beleş ancak t3 ve sonrasında para istiyor, ve bu silver bölgenin tax rateine göre değişiyor. Ancak guildde isen ve mesleğinle ilgili binan var ise herhangi ücret alınmıyor. yani; refine etmek ve en son hammedyi craftlamak beleş!!

2-Bu alfadaki oyun sisteminde kesinlikle marketteki silvera bagımlı degilsin. silver cok rahat farmlanabiliyor. Hele ki guildde isen ve crafter isen farmlamak zorunda bile degilsin cunku oyunda item hem pvp ve pve'de cok onemli, yani crafter isen el ustundesin guild sana para veriyor.

3-Dedicated bir crafter olabilirsin, havada kaparlar.

4-Bu alfada istedigin yere bina kuramıyordun ileride değiştirirler mi bilmiyorum ama bence zor, ancak personal islands olayı var guvenli bölgede orada rahatca takılabilirsin ( tax:%15 )ve yeterli yer var ise istedigin binayı kurabilirsin. Oyunun end game i guild vs guild.Amacı ise toprakları ele gecirme ve evet kaybedersen guild plotunu kaybedebiliyosun icerisindeki binalar ile !!!

5-Durabilitysi yuksek silahların ve armor setlerin olunce %33 gidiyor ortalama.Ancak bazı bosslarda random trashleniyor itemlar ( yani gg çöp oluyor.)Evet craft ile milyonlar kazanabilirsin. Tamir var ama playerlar değil, vendor olarak var o da silver istiyor, tier yukseldikçe tamir parasıda eşşek gibi artıyor.

Bonus for akiferes: Oyundaki en pahalı ve en önemli olay food. Her bir craft binası işlem yaptıkça food istiyor, guild hall'lar food istiyor real time olarak. Sehirde vendor kurarsan food istiyor. Örn; 50 kişilk guildimizde 3 tane dedicated farmer vardı. Guild herkese beleşe personal island satın alıp içini bu 3 adam ekip biçiyordu( communisim) ancak ve ancak bu sekilde 8 tane territoyi ayakta tutabiliyorduk. food = guild = free craft = profit.

extra bonus for akiferes: Tree of life ta yanına sapık gibi gelip beni tanıdınmı diyen kişiyim :D oyun tarzını biliyorum, sen bu oyunu seversin. oyun suan kapandı, kasım fln deniyor bir sonraki starta aklında olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

new engine open betada. ufak tefek teknik sorunları var. kimileri beğeniyor kimileri sadece makyaj diyor.

ben eski clientla devam ediyorum. hala fanatik bir komümiti ile devam ediyor oyun. yeni oyuncu gelişi pek az. raid botlar sayesinde tüm endgame raidler yapılabiliyor hala. haftada 2-3 kez 60-80 kişi arası apf 42 yapıyoruz. diğer raidler hergün birkaç kez yapılıyor.

böyle yani. fanları ile devam ediyor ao.
Sosyal ağlarda paylaş

et et, hep beraber ban yiyelim :D

şu oyunun yorumlarını okuyorum da ao diyorlar, uo diyorlar, eve diyorlar... swg diyen bile var ama hala ikna olamadım. yine de bi ara bakıcam. çok da umutlu değilim valla. tree of life dediler, çok da parlak çıkmadı. o yüzden eskilerle takılıyoruz. eskiler olmasa bi de diablo olmasa oyun oynayamıycaz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...