Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pek Yakında (2014)

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Film güzel olmuş da sonunu toparlayamamışlar. Giriş, gelişme 19/10; sonuç 4/10 falan.

Filmde çektikleri filmi ciddi ciddi çekip sunsalar o bile güzel. Dönem çok iyi işlenmiş.

Hokkabaz'a benzetemedim ben pek; o filmdeki his yoktu bunda. Ama farklı bir atmosfer yaratılmış, çok kasmayan, ezmeyen ama düşündüren bir film olmuş. Göndermeler, mesajlar falan güzel. Karakter gelişimi biraz daha oturaklı olabilirmiş; karakterler havada biraz.

Güzel plot twistler ve şu proncu eleman gibi bir kaç cevher havada kalmış.

Ama yine de çok iyiydi, anıra anıra da güldük salonca. Hatta "acıma yetime" repliğinde gözümden yaş geldi (hayır Recep İvedik sevmiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

bir komedi filmi ortalama bir insanı güldürmüyor ise kötü filmdir,

bir aksiyon filminde, aksiyon sahneleri yeterli ve inandırıcı değilse kötü filmdir,

dram filminde, verilmek istenilen duyguyu alamıyorsan kötü filmdir

bunların dışında kalan kısımlar ise akademik tartışmalar ve edebiyat konuları

yok çekim teknikleri yetersiz, kadrajlar rahatsız ediyor, giriş gelişme havada kalmış... filmin türünün vermek istediği duyguya etki etmiyorsa "normal" izleyici için sorun teşkil etmemesi lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

bir komedi filmi ortalama bir insanı güldürmüyor ise kötü filmdir,

bir aksiyon filminde, aksiyon sahneleri yeterli ve inandırıcı değilse kötü filmdir,

dram filminde, verilmek istenilen duyguyu alamıyorsan kötü filmdir

bunların dışında kalan kısımlar ise akademik tartışmalar ve edebiyat konuları

yok çekim teknikleri yetersiz, kadrajlar rahatsız ediyor, giriş gelişme havada kalmış... filmin türünün vermek istediği duyguya etki etmiyorsa "normal" izleyici için sorun teşkil etmemesi lazım

dram filmi için giriş,gelişmenin havada kalmaması gayet önemli.karakterlerin gelişimi,sonucuda öyle.film eleştirmeni olmana gerek yok bunun için.çünkü bu sefer istediği duyguyu veremiyor aynen pek yakında da olduğu gibi.

film dram/komedi başlıyor ancak sonu kötü bir komedi filmi yetersizliğinde.baştan sona komedi filmi olarak çekilse anlayış gösterilebilir ancak dramı verdikten sonra finalde bukadar cıvıtması filmin rahatsız edici.

bütün film boyunca herifin ağzına sıçan kadının bir anda ''aşkım canım sensiz sıçmaya gitmem''diye çark etmesi falan baya rahatsız edici.

daha başarılı nasıl olurdu diye sorarsanda ''komiser şekspir''en güzel örnek.
Sosyal ağlarda paylaş

dışarda vakit geçirmem gerekiyordu sırf işsizlikten gittim, trailer'ı yüzünden beklentim de düşüktü; gayet güzel olmuş film valla, eski muhabbetleri eski oyunları vs. çok iyi yedirmişler hiç bayağı muhabbet dönmemiş, her şey tadındaydı. arog denen çöp filmle zaten karşılaştırılmaz da hokkabazdan bile güzel olmuş bence.

oyunculuk çok tatlıydı bu arada, hepsi iyi iş çıkarmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Doğru, bir dayanak noktası olması gerekir. İtirazım o dayanak noktasını bir komedi filmi için "ortalama insanı güldürmek" olarak belirlemen.

En basidinden o zaman Türkiye'nin en "iyi" komedi filmi Recep İvedik serisi demek gerekir.

peki sence niye böyle bir belirleme yapmış olabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...