Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

Evet dünkü sahibinden.com ilanlarına bakmaya istanbula geçtim. Bi anlatayım güzel maceramı :)

Bi kere şu yukardaki DENYO (bundan sonra en hafif tabirler DENYO olarak adlandırılacak) yalovadan feribota bindiğimde haber verdim. "Tamam abi yenikapıda bekliyorum seni" dedi. Neyse indik feribottan beyimi aradık "Abi iki dakika müşterideyim geliyorum dedi" tabi ben yemedim bunları yürüdüm Rami'deki kardeşler yamaha servisine 3 tane motor vardı bakacağım.

2.'yi aradım tamam abi geliyorum dedi. Bu arada DENYO aradı "Abi nerdesin dedi" dedim gel kardeşlerdeyim. "Ya abi işte servis ufacık şeyleri de abartıyor falan filan gel benim çok sağlam usta var ona gösterelim" moduna girdi. Dedim satmaksa niyetin gel tabi gelicem tamam dedi ama nerdeeee :)

Neyse ikincisi geldi. Kardeşi durduğu yerde motorun üstüne binip oynamış sağa yatırmış sağ tarafta çizikler falan var dedim onlar önemli değil ekspertize sokarız motorda orda burda bişey çıkarsa 50 tl atarım gerisini sen ödersin kabul mü dedim kabul dedi. Baktırdık furçlardan egsoza bi ton şey çıktı. Tahminen 1500 TL falan masrafı var motorun :) Dedim 7500 veririm masrafa girmezsin bende yaptırır binerim işine gelmedi ustası varmış bununda :D

İkinci motorda karşıda kozyatağında Yamaha ANADOLU'da baktıracaktım. Hemde ANADOLU'da Halil beyle görüşüp belkide sıfır alırım diyordum. Neyse üçüncü arkadaşa da "MÜLAYİM" diyelim. Çünkü buda çok ağır arkadaş kazığı yemiş :D

MÜLAYİM kardeşimizin böyle dalgıçlık bilimum entel dantel işlerle uğraşan bi arkadaş grubu var. Onlardan ikisi ile geldi. Motor bu samimi ve bi o kadar kurnaz arkadaş grubundan birine ait o arkadaş gelmedi tabi :) Neyse ANADOLU'da serviste sıramızı beklerken bunlar başladılar motoru anlatmaya "Yok bizim ilker (bu arada ilker ilk sahibi şimdiki sahibi alalı 3 ay olmuş 1.5 ayda yurtdışında kalmış binememiş motora) yağmurda bile kenara çeker üstünü kapatır yağmurun dinmesini bekler öyle sürerdi" falan filanlar bi ton anlattılar :) Bunlara da dedim ben anlamaz serviste Serkan usta bakar ne derse odur. Ekspertizde bişey çıkarsa 50 TL atarım gerisi siz ödersiniz. Valla boşa masrafa giriyorsun bişey çıkmıcak falan başladılar :)

Serkan ustaya durumu anlattım edersi nedir bi bakarmısın dedim. Abi daha servise sokarken kullandım FURÇlar değişecek 200 küsür lira dedi :D Servis kapısında bunlar şok.

İçeri aldı motoru baktı falan lastikler yüzde 20 değişmesi lazım anca 1-2 ay gider dedi. Egsozda oksijen sensör kablosu kopuk 700 küsür lira dedi. Alttan hasarları var vuruklar falan dedi. Bizim MÜLAYİM oğlan bayılacak gibi oldu :D İşte o ilkere sorucam bunların hesabını bana kazık attı falan bu arada arkadaş 11.000'e almış motoru arkadaşından 2011 model 17 binde :) İşte diğerleri MÜLAYİM'i sakinleştirken araya girdim dedim 8000 veriyim bunları da ben yaptırayım sen işine bak kafan rahat olsun dedim :D MÜLAYİM ilkere fena bilendi hesaplaşıcam dedi ekspertiz hiç ödetmedi bana yürüdüm :)

Halil beyde baktı ben almışım kaskı montu motor arıyorum ciddi ciddi "abi sen böyle motor bulamazsın yorma kendini buraya geliyor takasa ben sana ayarlıcam sen keyfine bak sözüm söz dedi" Bende al abi sen 50 TL'yi benden iki bira içersin senden telefon bekliyorum dedim yürüdüm :)

İşin özü ikinci el işi zor hacı hiç uğraşmayın. İstanbul kartıma aktarma aktarma iyi gezdim ama güzeldi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

güzel motor ya, güle güle kazasız belasız kullan inş
bzimkileri bi ikna edebilsem alacam da ailedeki 10+ kişi hakkımı hella etmem diyor, hanım boşarım diyor. pek olacak gibi değil fadsad

Sağolasın. İkna işinde bende çok zorlandım ama 2 ayda scooter olayına ikna oldular.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...