Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muscular maps - Workout

elma

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Başlık biraz değişik oldu farkındayım. Aşağıda örnek koyuyorum. Bu tarz bildiğiniz kaynaklar var mıdır? Arada musclefanatics.com da denk gelip harddiske atıyorum ama elimizde toplu bir kaynak olsa fena olmaz. Hangi hareketin hangi kası çalıştırdığını güzel görselleştiriyor.

İyi sporlar. Beast mode on beyler..

http://img.photobucket.com/albums/v109/elmaxxx/deadlifts-big-muscles_zpsff57d381.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

istanbuldaysanız salona gelip gösterim ben size

abi bu teklifin harbiyse atla bi gün kadıköy ya da taksimden sabancı shuttle ına kampüse gel.

Hem kampüsü gezdirrim sana hem sporumuzu yaparız bilgi alışverişinde bulunuruz hem yemek ısmarlarım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

önce bi makinaları öğrenin de geçersiiz sonra serbeste

Su cok dogru. Ben 2 ay makinelerle calismaya karar verdim. Halterlerle calisirken titreme ve setlerin sonlarina dogru kaymalar oluyo. Hic hos bi duygu degil. Kaslari güclendirme asamasinda hareketleri de dogru ögrenmek adina baslangicta makinelerle calismak en dogrusu kanimca.
Sosyal ağlarda paylaş

elma said:

ben de yeni başladım makine çalışıyorum şimdilik. Bikaç kez squatı ve bench pressi serbest ağırlık denedim dengeyi tutturamadım bi türlü.

Serbest ağırlık bi tek biceps curl

Smith Mach. ile squat yapmaktansa, boş bar ile serbest squata başla bence. Makine ile yapmak ve alışmak daha tehlikeli.
Sosyal ağlarda paylaş

bence çok abes hedefleri yoksa birinin, squat gibi tehlikeli, ciddi hareketleri devamlı smith machine yapmasının bir kötülüğü yoktur heralde ya.

yani smith machine ile yapan ile serbest yapan arasında direk gözle görülecek farklar olmaz gibi geliyor.

tamamen noob görüşüm yani, yanlış anlaşılmasın bi bok biliyo diilim sadhufha
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

bence çok abes hedefleri yoksa birinin, squat gibi tehlikeli, ciddi hareketleri devamlı smith machine yapmasının bir kötülüğü yoktur heralde ya.

yani smith machine ile yapan ile serbest yapan arasında direk gözle görülecek farklar olmaz gibi geliyor.

tamamen noob görüşüm yani, yanlış anlaşılmasın bi bok biliyo diilim sadhufha

Şu bi nebze doğru bir önerme fakat compound dediğin işin olayı aynı anda bir çok kası (ki en önemli olay dengeleyici kaslar) devreye sokması olduğundan makine işin içine girince bayağı kısıtlama oluyor.

Örneğin squat değil daha popüler bir compound olan bench press örnek gösterecek olursak kişi toplu ve sağlıklı gelişimden çok estetiğe önem veriyorsa yani göğüslerim büyüsün şekilli görünsün lan diyorsa incline bb bench < incline smith press çünkü barbell benchde devreye giren birçok kas çabuk yorulacağından ağırlık arttırmak ve doğru formda yapabilmek smithe göre daha zordur.
Smith ise belli bir bölgeye odaklandığı ve denge gibi bir problemi ortadan kaldırdığı için o bölgenin gelişimi daha hızlı olacaktır.
Sağlıklı demiştim başa döneyim free takıldığınız hareketlerde ağırlık kısmını es geçiyorum doğru formda yaparsanız inanılmaz bir postüre sahip olursunuz. (Deadlift,squat vs) makinaya bağlı kalınca önemsiz gibi görünen ufak kaslar kullanım dışı kaldığından vücutta orantısız çekimler başlıyor büyük kaslar tarafından ve bu direk postürünüze vuruyor.Büyük kastan önce her zaman sağlıklı bir postür için çalışmak lazım adam gibi ilerlemek için.Yoksa bir ömür şuram ağrıyor bunu yapınca şöyle sakatlandım vs dert yanarsınız sürekli.
Konu ağırlık olduğu için bunları anlattım tabi yanında plates zart zurt yapıyorsanız söylediğim bir çok şey geçersiz kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yazı korkutmasın seni izleyip doğru yönlendirecek trainer/abi/arkadaş olmadan smith squat hertürlü > bb squat örneğin.
Başlangıçta egomuz ağır bastığı için smith versionu daha iyi hatta en azından bayağı bir safe.
Belli bir tecrübe edindikten sonra kendin ekleme/deneme/geliştirme yaparsın zaten programında.

Makinalar tüü kaka değil bu işin ehli adamlar bile çalışmalarının uzun bir kısmını makinalarla geçirir çünkü istedikleri bölgeye daha çok baskı yapabilmek için.
Eğer çok yeni başlıyorsan ve çok oturgan bir tipsen standart belli başlı hareketlerden öte postüre yönelik light bir workoutla başlaman seni 5 kademe öteye taşır ilerisi için.

Şöyle söyliyeyim salonda dikkat et kolu bacağın kadar göğüsleri eşşek kadar olan abilerde bile omuzun öne düşmesi problemini görebilirsin sebebi hep ön tarafa abanmalarıdır ve bu abileri bir kez face pull yaparken görmezsin çünkü onlar için kadın hareketidir face pull.

Kısaca egodan arınmış bir şekilde başlayın abi :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...