Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hz.Muhammed ve ''Oku,oku,oku'' Paradoks'u

Doctorsolo

Öne çıkan mesajlar

şunu anlamanız lazım misal,

yukarıdaki linkten alıntı, kanıt olan:
2:98 - Her kim Allah'a, Allah'ın meleklerine, peygamberlerine, Cebrail ile Mîkâil'e düşman olursa, iyi bilsin ki, Allah da o kâfirlerin düşmanıdır.

burada bir olay anlatılıyor, http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/96.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx ve bu ve benzeri olaylarda anlatılanların konusu

internetde "ben allaha inamıyorum" diyeler değil veya sıradan bir musevi vatandaş değil,

öte yandan, "ben bu oyunu sevemedim bu oyun kötü, oynayanlar hepiniz aptalsınız" lafına nasıl karşı çıkıyorsam bu sığ argümanlara da öyle karşı çıkıyorum

içinde "anada kütür kütürmüş" yazan bir 300 sayfalık bir romanı havaya kaldırıp, "kitap anama küfretti" demek gibi bir şey bu,

nasıl, "ben allaha inamıyorum" diyene saldıran beyinsizler, savundukları allahın kelamını okumadan önder belledikleri kişilerin sözleri ile hareket ediyorsa, güya onların karşınında duran rasyoneller de benzer şeyleri yapıyor.

dalga geçecekseniz de kendi bilniz ile geçin, metin orada, kendi kendinize objektif olarak okuyun

özetle, inanırsın inanmazsın o senin sorunun ama, şu forumda benzer konularda yapılan bütün tartışmaların karşı argümanları hüloo tear olunca insan üzülüyor, bir yere gidemiyoruz sonra toplum olarak,
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

sene oldu 2014 1500yıl önceki shit tier arabı ve aksiyonlarını tartışmayalım yahu yeter.

abi dinle minle alakam yok zerre inanmıyorum muhammedin peygamber olduğuna da azıcık tarihe de saygınız olsun. shit tier dediğin adam anasını ağlatmış savaşlarla falan ortalığın. az buz adam değil yani herif. peygamber zannetmeleri normal bence kamil arapların.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihe saygı derken almanların(nispeten çok yakın tarihli) ikinci dünya savaşını kazanmaları durumunda amerikalıların toplama kamplarının keşfedileceği ve yahudi soykırımı yerine büyük ihtimal zenci soykırımı filmlerini göreceğimizi akılda bulundurmak lazım.

Tarih yanlı davranır ve çok güvenilir bir kaynak değildir. Bu tabi ki baştan aşağı yalan dolu manasına gelmiyor. Fakat kazananlar tarafından yazılıyor. 100 küsür kişinin katıldığı çatışmaları efsanevi meydan savaşları olarak yansıtılması, kazanan tarafın kaybedenleri haksız ve canavar olarak göstermesi falan çok mümkün şeyler.

Günümüzde Amerikalıların çok büyük bir kısmı(buna tarih öğretmenleri falan da dahil) Vietnam savaşını kazandıklarını düşünüyor. Hem de sözde yardım etmek için gittikleri grubun liderinin "bizi yüz üstü bırakıp kaderimize teslim ettiler" açıklaması olması, Amerikalıların terk ettikleri bölgelerin çatıştıkları kuvvetler tarafından ele geçirilmesi gibi somut gerçeklere rağmen.

Bu nedenlerden ötürü "ben bir kitapta şunu gördüm," "şöyle yazılmış" gibi ifadeler kendi başlarına çok fazla anlam ifade edemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

araplardan haz etmen yeri gelince söylerim zaten,lakin peygamberin zamanı belki değil ama, hilafet zamanında ciddi savaşlar yapmışlar ve önemli başarılara imza atmışlar, daha dün çölden çıkan adamların, iranı işgal etmesi, doğu roma ile kafaya savaşmları, mısırı, mavareunnehiri işgal edip tutmaları, ispanyayı işgal edip fransya akınlar yapmaları ve ispanyayı yıllarca tutmaları az buz işler değil
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

araplardan haz etmen yeri gelince söylerim zaten,lakin peygamberin zamanı belki değil ama, hilafet zamanında ciddi savaşlar yapmışlar ve önemli başarılara imza atmışlar, daha dün çölden çıkan adamların, iranı işgal etmesi, doğu roma ile kafaya savaşmları, mısırı, mavareunnehiri işgal edip tutmaları, ispanyayı işgal edip fransya akınlar yapmaları ve ispanyayı yıllarca tutmaları az buz işler değil

cihadı götlerinden anladıkları için bu işgallerin çoğu dinin yolundan sapmasına neden olmuştur, daha çok toprak, daha çok para, daha çok altın, daha çok güç, daha çok karı (ohh waii)
bunların maddi hırslarından ötürü ne kadar çok kıyım olmuştur. aynı şekilde hristiyan ve yahudiler için de geçerli.

hatta peygamberin en yakınındakiler iktidar hırsından savaşa tutuşmuşlar 100k(emin değilim) insan ölmüştür. Bkz. Cemel vakası, Peyg. eşi Aişe ve peyg. kuzeni Ali

asıl mesele, akıl ve bilgi ile yapılan düşüncenin egemen olduğu büyük cihaddır.

bu arada başka bir din topici alırım bir dal.
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

Feamer said:

cihadı götlerinden anladıkları için bu işgallerin çoğu dinin yolundan sapmasına neden olmuştur, daha çok toprak, daha çok para, daha çok altın, daha çok güç, daha çok karı (ohh waii)
bunların maddi hırslarından ötürü ne kadar çok kıyım olmuştur. aynı şekilde hristiyan ve yahudiler için de geçerli.

hatta peygamberin en yakınındakiler iktidar hırsından savaşa tutuşmuşlar 100k(emin değilim) insan ölmüştür. Bkz. Cemel vakası, Peyg. eşi Aişe ve peyg. kuzeni Ali

asıl mesele, akıl ve bilgi ile yapılan düşüncenin egemen olduğu büyük cihaddır.

bu arada başka bir din topici alırım bir dal.

orası öylede demek istediğim;

gerek askeri -ki bu önemli ne iranla, ne doğu roma nede türki kavimlerle rekabet etmeyi denemeyi, akıllarından bile geçiremezdi birleşik arap kabileleri, ne silah ne at imkanlarıda yoktu, gerek devlet yönetimi açısında, kolay işler değil yaptıkları
Sosyal ağlarda paylaş

topik konusuna cevap verelim bu arada unutmuşum bunu.

Muhammed peyg. ümmi idi, okuma yazma biliyordu yani. zaten 40 yaşında gelior ilk vahiy, ondan önce ticaretle uğraşıyor vs vs.

konuyu ayetlerden yola çıkarak açıklarsak daha anlaşılır olacağı kanaatindeyim.

(Araf, 7/157)
“Onlar, yanlarındaki Tevrat ve İncil’de vasıflarını yazılı buldukları o ümmî nebî olan peygambere tâbi olanlardır.'' der ve ayet uzar gider. buraya kadar olan yerde Muhammed peyg. bahsediyor. Çünkü Tevrat ve İncil de son peygamber geleceği müjdelenmiş, vasıfları da bildirilmiştir.

bu ayetteki ümmi kelimesini çoğu tefsirci okuma-yazma bilmeyen anlamında çevirmiştir. fakat işin doğrusu şu ayete bakılarak anlaşılır;
“Sen bundan önce ne bir Kitâp okuyor(tilavet ediyor), ne de elinle onu yazıyordun. Öyle olsaydı, bâtıla uyanlar elbette şüpheye düşerlerdi”(Ankebut, 29/48)

ümmilikten kasıt peygamberin daha önce ilahi dinlerle ilgili kitap okumadığıdır. yani adamı kara cahil yapmışlar. bu adam 40 yaşına kadar ticaret yapıp, güvenilen insan olarak tanınmıştır. Muhammed Pey. pek çok ticaret anlaşması yaptığını varsayarsak okuma yazma bilmesi gerekir.

yukarıda kullanılan metod ayeti ayetle açıklamaktır. ayette kullanılan kelimenin hangi ayetlerde hangi anlamlarda kullanıldığını, kelimeye konu bütünlüğünü bilmeden anlam verildiğinde çok komik, yanlış yorumlar ortaya çıkacağını bilmek gerekir.

aklınıza 'madem öyleydi neden çevirilerde buna dikkat edilmedi?' sorusu gelebilir.

Burada bazı işgüzar tefsirciler kendilerince ilk vahiy olayına daha çok anlam katacaklar, daha da kutsallaştırma adına Peygamberi kara cahil, okuma-yazma bilmeyen bir adam olarak tanıtacaklar. Böylece Peygamber okuma yazma bilmezken bir anda Cebrail in sarsması ile okuma yazma öğrenicek. Malesef bu konuda dahi bir rüşvetçilik ya da nasıl denir haddini aşma durumu söz konusudur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...