Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Piramit'lerin Gizemi.Bilim ve Fizik tabuları.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

Doctorsolo said:

Bir metrenin doğruluğu nedir ? tamamen insanların şekillendirdiği birşey değilmidir? eğer ki 1 metreyi 1 metre olarak değilde ufak bir farkla 0.96mm olsa günümüzde ve biz onu 1 metre olarak kabul etsek , daha ne kadar çok şey değişmez miydi ?

Metre yerine feet, inch vs. kullandığın zaman fizik yasaları değişmiyor. Mantığında bayağı bi yanlışlık var yani, ya olayları tam olarak kavrayamadın varmaya çalıştığın sonuç üzerinden geriye sallıyorsun, ya da trollük olsun diye sallıyorsun emin değilim de yaklaşımın ciddi anlamda yanlış.
1m yi 0.96mm olarak ölçmek ufak fark değil.
Ama 1m yerine 0.96m ölçmemizi kastettiysen eğer:
Yine de bir şey değişmezdi, 4% hatalı ölçüyorsun demek olurdu. Fizik yasalarındaki bir değişim değil de hesap hatası yani.

beklentilerim bir saat içerisinde olmazdı tabiki , bu en az 1-2 asır içerisinde sonuç gösterirdi. o ufacık kayıp bizi nerelere sürüklerdi hemde.Kelebek etkisi misali ?
Mesaj tarihi:
Bu arada troll felanda değilim artık yetti.çok eski bir üyeyim hemde çok, neredeyse ilklerden.''Yazın ne yenilir''adlı bir konuya ''Yarrak yenilir'' yazdığım için banlanmıştım .Ve forumla irtibatımı kesmiştim.
Mesaj tarihi:
Ya bu "umarım yine gidersin" lafı okadar itici ki. Bunu yazarken çok itici oluyorsunuz. yani biri farklı diye, hemen "ama anneee bu gitsiiinnn bizim evimizden" moduna girmeyin. adamı eleştirin ama bu "git buradan kaka çocuk" tripleri genç kızlığınızda yaptınız zaten. artık bırakın.
Mesaj tarihi:
0.04m lik bir kayıp yok, 0.04m lik bir algı hatası var. Gerçeklik üzerinde bir şey değişmiyor yani, 1 yıl sonra da 100 yıl sonra da 1m üzerinde yapıcağın ölçümde yapacağın hata aynı.

0.96m yi 1m olarak ölçmen fizik yasalarını değiştirmez, kullandığın formüllerin eksik olduğu anlamına gelir. Hesap hatası senin yaptığın gözlemlerindeki yanlışlık yani.
Anneni baba olarak adlandırdığın bir durumda biyoloji değişip xy kromozomlu insanların doğum yapması anlamına gelmez, anlamını, kullandığın kelimeleri değiştirirsin ama referans verdikleri objeler/subjeler aynı kalır. Baba kelimesini kendi anlamında kullanmadıktan sonra hangi kelimenin yerine kullandığın da pek bir şey farketmiyor. Anne kelimesi yerine mother kullanmaktan (veya asdjaksdjaklsa kullanmaktan) farkı yok yani.

2. kısım için daha iyi bir örnek olarak gördüğümüz renklerin her insanda aynı olup olamayacağıyla ilgili bir konu tartışmıştık mesela. Benim kırmızı olarak gördüğüm rengi sen yeşil olarak görsen yine bir şey değişmiyor mesela. Kırmızının bana yaptığı çağrışımlarla yeşilin sana yaptığı çağrışımlar aynı kalacak. Beynimizdeki algıları çıkarıp farklı bir aracı(renk haricinde yani) ile temsil etmemiz mümkün olmadığına göre de bu fark hiçbir şey ifade etmeyecek.
Adlandırmadaki farklılıklar temel anlamda bir prensibi değiştirmeyecek yani.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

0.04m lik bir kayıp yok, 0.04m lik bir algı hatası var. Gerçeklik üzerinde bir şey değişmiyor yani, 1 yıl sonra da 100 yıl sonra da 1m üzerinde yapıcağın ölçümde yapacağın hata aynı.

0.96m yi 1m olarak ölçmen fizik yasalarını değiştirmez, kullandığın formüllerin eksik olduğu anlamına gelir. Hesap hatası senin yaptığın gözlemlerindeki yanlışlık yani.
Anneni baba olarak adlandırdığın bir durumda biyoloji değişip xy kromozomlu insanların doğum yapması anlamına gelmez, anlamını, kullandığın kelimeleri değiştirirsin ama referans verdikleri objeler/subjeler aynı kalır. Baba kelimesini kendi anlamında kullanmadıktan sonra hangi kelimenin yerine kullandığın da pek bir şey farketmiyor. Anne kelimesi yerine mother kullanmaktan (veya asdjaksdjaklsa kullanmaktan) farkı yok yani.

2. kısım için daha iyi bir örnek olarak gördüğümüz renklerin her insanda aynı olup olamayacağıyla ilgili bir konu tartışmıştık mesela. Benim kırmızı olarak gördüğüm rengi sen yeşil olarak görsen yine bir şey değişmiyor mesela. Kırmızının bana yaptığı çağrışımlarla yeşilin sana yaptığı çağrışımlar aynı kalacak. Beynimizdeki algıları çıkarıp farklı bir aracı(renk haricinde yani) ile temsil etmemiz mümkün olmadığına göre de bu fark hiçbir şey ifade etmeyecek.
Adlandırmadaki farklılıklar temel anlamda bir prensibi değiştirmeyecek yani.

1. örneğine cevabım. çok şey değişirdi , örneğin bir kareyi ele alalım , en ve boy olarak biraz daha kısa olacaktı.düşün bunların arabalarda ve uçaklardaki etkisini ki, arabalar uçaklar bu şekilde olurmuydu ? daha doğrusu onlar olur muydu tartışılır.anlatmak istediğim . biraz sistemin dışına çıktığımız vakit ilginç şeyler bulabiliyoruz.ki bu bulduklarını kendi alanında uğraşan bir insan bilimi çok farklı yönlere çekebilir.Sadece bu kendimizi ezik görmemizden başka bir şey değildir.

2.Benim yeşil gördüğüm şeyi sen kırmızı görüyor ve ikimizde ona yeşil diyorsak , o zaman işte kendini çok fena çürütmüş oluyorsun demek ki her şey tamamen yanılgı , doğruymuş gibi gelen bir yanılgı!
Mesaj tarihi:
Sevgili OP, ne demeye çalıştığını aşağı yukarı anladım ama olaya çok yanlış yaklaşıyor ve derdini yanlış anlatıyorsun.

Kullanabileceğin daha mantıklı argümanlar;

Bilimler Tarihi sadece Ancient Greek Academia sistemiyle başlatılmamalıdır. Diğer kültürlerin de (Mezopotamya, Mısır)çeşitli bilimsel atlamaları mevcuttur.

Bilim sanıldığı kadar kümülatif olmayabilir. Eski dönemlerde, farklı bölgelerdeki çeşitli bilgi birikimleri tarihi süreçte kaybolarak tarihi seyiri ve kümülatif birikimi sekteye uğratmıştır. (BKZ: Eski dünyanın mühendislik/astronomi harikaları, "çözülemeyen" sırlar vol.#4774387: Piramitler vs.)

Dolayısıyla atladığımız, modern bilim anlatılarına uymayan, daha farklı yorumlanan bilgi birikimleri olabilir dünyanın farklı bölgelerinde. Onlar da bir bilim türü sayılabilir belki. Sadece modern bilim tanımlamasına uymadığı için görmezden gelmemek gerekir dersen dediğini anlarım.(Büyü, herbalism vs) Ama aklı başında hiç bir bilim meraklısı bu durumları görmezden gelmiyor zaten.

Gelgelelim bu demek değildir ki fizik kuralları yalan, modern bilim teorileriyle uğraşanlar da bir dolu at gözlüklü insan. Bu insanların senden benden çok daha fazla hayal gücü ve heyecanı var ki tüm hayatlarını bu işlere verip aklımız hayalimiz almayan kurgularla, olaylara/varlıklara açıklamalar bulmaya çalışıyorlar allahın her günü. ve sürekli birbirlerini sorguluyorlar. sonuclarında kimi spiritualiteyi buluyor, kimi uzaklaşıyor vesaire vesaire. Kuantum teorisinin kurucularından bu teoriyle tek tanrılı dinlerdeki mucizeleri açıklayabileceklerini düşünen gençlerimiz bile var. Sana biraz daha araştırma yapıp görüşlerdeki farklılığı,zenginliği, hayal gücünü görmeni öneririm.
Mesaj tarihi:
darkwingduck said:

Sevgili OP, ne demeye çalıştığını aşağı yukarı anladım ama olaya çok yanlış yaklaşıyor ve derdini yanlış anlatıyorsun.

Kullanabileceğin daha mantıklı argümanlar;

Bilimler Tarihi sadece Ancient Greek Academia sistemiyle başlatılmamalıdır. Diğer kültürlerin de (Mezopotamya, Mısır)çeşitli bilimsel atlamaları mevcuttur.

Bilim sanıldığı kadar kümülatif olmayabilir. Eski dönemlerde, farklı bölgelerdeki çeşitli bilgi birikimleri tarihi süreçte kaybolarak tarihi seyiri ve kümülatif birikimi sekteye uğratmıştır. (BKZ: Eski dünyanın mühendislik/astronomi harikaları, "çözülemeyen" sırlar vol.#4774387: Piramitler vs.)

Dolayısıyla atladığımız, modern bilim anlatılarına uymayan, daha farklı yorumlanan bilgi birikimleri olabilir dünyanın farklı bölgelerinde. Onlar da bir bilim türü sayılabilir belki. Sadece modern bilim tanımlamasına uymadığı için görmezden gelmemek gerekir dersen dediğini anlarım.(Büyü, herbalism vs) Ama aklı başında hiç bir bilim meraklısı bu durumları görmezden gelmiyor zaten.

Gelgelelim bu demek değildir ki fizik kuralları yalan, modern bilim teorileriyle uğraşanlar da bir dolu at gözlüklü insan. Bu insanların senden benden çok daha fazla hayal gücü ve heyecanı var ki tüm hayatlarını bu işlere verip aklımız hayalimiz almayan kurgularla, olaylara/varlıklara açıklamalar bulmaya çalışıyorlar allahın her günü. ve sürekli birbirlerini sorguluyorlar. sonuclarında kimi spiritualiteyi buluyor, kimi uzaklaşıyor vesaire vesaire. Kuantum teorisinin kurucularından bu teoriyle tek tanrılı dinlerdeki mucizeleri açıklayabileceklerini düşünen gençlerimiz bile var. Sana biraz daha araştırma yapıp görüşlerdeki farklılığı,zenginliği, hayal gücünü görmeni öneririm.

Benim o bahsettiğin insanlardan hiç bir farkım yok seninde, hatta daha bile üstün olabiliriz.Ki üstünlük tartışılır bir konu. Kanlı canlı bir tanrı duruyor önünde... günün neredeyse 25 saati düşünüp araştırıyorum.Sadece , tek bir konuda ilerlemiyorum.Öğrenebildiğimi öğreniyorum.Hayal dünyam çok geniş yaratıcılığım çok geniş.Uzmanlaşmaya çalıştığım tek alan müzik sadece.Bu diğer konuları düşünemeyeceğim anlamına gelmiyor.Bizler düşünebildiğini düşünen varlıklarız ötesi mi var,ki varlık nedir? hala meçhul...
Mesaj tarihi:
Doctorsolo said:

2.Benim yeşil gördüğüm şeyi sen kırmızı görüyor ve ikimizde ona yeşil diyorsak , o zaman işte kendini çok fena çürütmüş oluyorsun demek ki her şey tamamen yanılgı , doğruymuş gibi gelen bir yanılgı!

sonuç olarak baktığın yerin absorpladığı ve yansıttığı dalga boyu değişmiyor
Mesaj tarihi:
çevremde yaptığım araştırmalarda, Tanrı dediğim zaman hayalinizde nasıl bir şey beliriyor dediğimde,%90'ı Büyük beyaz saçlı ,sakallı beyaz elbiseli bir adam belirdiğini söylediler.Ve kitaplarda anlatılan tanrıya bakarsak , resmen insansı özelliklere sahip bir tanrı , baba gibi cezada veriyor,affediyorda , mükafatlandırıyorda , onu sevip saymamızı istiyor.Demekki tanrıyı sen ben yarattık . o zaman tanrı aslında biziz...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...