Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

okuldan mezun olduktan sonra hemen işe başlamalı mı?

hayta

Öne çıkan mesajlar

Kendi adıma 36 yaşındayım, yaşam tecrübesine ne kadar güvenirsiniz bilmem, ama üniversitede bile çalışmaya başlamalı. Okulla iş yaşamı arasında bana göre dağlar var. En basiti sabah 9 - 18 ritüeli bile, üniversite varken sabah karşı 5te yatıp 11de okula gitmekten kurtulmayı sağlıyor. Bence iş bulabiliyorsanız direkt işe başlayın, aksi halde sallaya sallaya 30 yaşında askere gidenler gibi zorlanırsınız...
Sosyal ağlarda paylaş

valla bi yandan da düşünüyorum acaba okurken çalışmasa mıydım. muhtemelen şuan iş bulma korkusundan deliriyo olacaktım kariyerinn başlangıncında bi genç olarak, şimdi bir sürü referansım falan var. ama diğer yandan da bi ara hatırlıyorum müşteriler cep telefonumu o kadar çok arıyorlardı ki gece 2-3'te arkadaşımın evinde içerken bi yandan da tanımadığım insanlara yardım ediyodum. kız arkadaşımın yanına gittiğimde bi sefer tam sevişmeden önce çalmıştı hiç unutmuyorum, telefonun pilini çıkartıp kenara bi yere attım resmen. bi dünya stres, koşturmaca. para desen para da bi bok değil. iş ders diye ikiye bölündüğünden dersler de çok iyi gitmedi. ama yok ya. iyiydi. ya da iyi değil miydi. sokayım paraya diyorum bazen gerçekten. insanın kafasının rahat olması daha önemli. amaan. çakmışım kariyere.

yani cvme bakıyorum, yaptığım işe bakıyorum. kısa vadede bana diğerlerinden daha fazla kazandırmıyor şu aşamada. 30'dan sonra gelecek paranın da tihimine kiyiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

abi kimsenin pesinden atli kosturmuyor. Eger maddi durumun cok kotu degilse hic acele etme bence. Gez, dolas okul bittikten sonra, en az bir 6 ay tatil yap.

6 ay cok uzun. Acayip sikilacaktir. Ode giriş süreci de 1-2 ay surebiliyor kabul görsen bile. Bence 3 ay takılsın max ama son aya doğru is olayını hızlandırsın ki cok da geçilir sıkılmasın.

Paran yoksa direk başla zaten vekiline bir sure.
Sosyal ağlarda paylaş

finansal bir sıkıntın yoksa bir sene gez, gez derken yeni yerler gör yurtdışına çık, türkiyeyi gez insanları tanı

sonra iş veya askerlik

ha "abi gezecek kadar para yok" diyorsan gogogo askerlik ondan sonra iş ararken zaten vaktin olacak keza genelde cart diye iş bulunmuyor elbet bi 5-6 ayın olacak asker dönüşü
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim parasal durumum iyiydi ama çok hevesliydim bitirir bitirmez başladım. babam hatta biraz takıl nasılsa hep çalışacan demişti.

şuan pişmanım bundan ama o an düşünebileceğin birşey değil bu, yani pişmanım doğru bir söz bile değil belki. iş hayatı, kendi paranı kazanmak. bunlar düşününce çok güzel şeyler ve hemen olsun istiyorsun normal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Para varsada yoksada gir bi işe çalış. Daha doğrusu iş aramaya başla ki baya uzun sürüyor bulması. (Mezun olduktan sonra 5 ay, bulduğum işten çıkarıldıktan sonra 9 ay işsiz kaldım ben) Param var baba parası yerim ben çalışmam deme kendi paran gibi olmuyor o para. Ekonomik özgürlük büyük nimet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...