Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sene olmuş 2013, hala ırkçılık yapmak saçma değil mi?


chrome

Öne çıkan mesajlar

sadece kendi ülkemizde olduğu için söylemiyorum bunu. dünyanın her yeri ırkçı cahil aptallarla dolu. zaten karışmış milletler birbirine çok ciddi bir oranda. onu geçtim zaten geldiğimiz kaynak belli. kendini bir ırka mensup zannedip de bununla ilgili test yaptıran oldu mu hiç içinizde bilmiyorum ama herkes çorba olmuş durumda
http://ethnicstudies.berkeley.edu/faculty/profile.php?person=5 şu herifin bir iki makalesine denk geldiğim için açtım bu topiği. ırk denen şey oluştuğu dönemde bile yalanmış esasen. hep bir karışım mevcutmuş dünyada. zaten ırkçılığın yapılmadığı bir platform bu site o yüzden gelin topluca ırkçılığa giydirelim beraber bu başlık altında.



*bence ırkçılık iyi bir şey çünkü içerisinde et var.

ben söyledim..
evet devam edelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diil, hatta daha da artacak zamanla.

iki tarafıda görebilmek lazım çünkü.

bunun için american history x i izlemeni tasviye ediyorum. İki tarafın sebeplerini de çok güzel verio

Öte yandan, esas olay ırk değil, büyüdüğün yer ve ortam. Ama bunu tek bi gelimeye indirgeyip genelleyemediğinden ırka indiriosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, aslında bu milliyetçi denilen national partiler mantıklı. çünkü sözlük olarak baktığınızda millet vatanın üzerinde yaşayan vs vs. o yüzden ülke vatandaşının hakkını savunan "national" partilerin olması fena değil.

ama gelelim how it works kısmına. fransız ihtilalinden bu yana milletler, ırk milletlerine evrildiği için insan beyni kapasitesi bunu aşamamış durumda. yıllardan beri böyle görüldü çünkü. avusturya macaristan yugoslavya derken bilinçaltına sanki millet tek bir ırktır gibi yerleşti

bana göre ulus milliyetçiliği bitecek. çünkü ırklar ayrılabildiği kadar ayrılmış dünyada ve bu sistemin sökmediği görülüyor. pilav tanesi gibi ayrılınca lezzetli olacağını düşünen uluslar birleşmiş uluslara göre güçsüz olduklarını gördüler. buna rusya ve amerika gibi federasyon tarzı oluşumların iyi at koşturmasını örnek verebiliriz. (avrupa yeni anladı olayı)

neyse demek istediğim. dünya modern imparatorluk dönemine gidiyor ve kimse bunu göremedi henüz. yüz yıl sonra "modern romalıyım her yerde siki*irim ben". gibi söylemler duyacağız. evrenselliğin kaçınılmaz getirisi bence bu.

günümüzde ırkçılık olarak yapılan milliyetçilik de bu süreçle ilk başlarda söylediğim federeciliğe evrilecek. bugün türkün türkten başka dostu yoktur diyen öküzler, o gün bir romalı olmak için on somalı insan yemek gerekir gibi laflar edecekler.

yani özet öküz her zaman öküzdür abi. siz rahat olup. gönül rahatlığıyla dalga geçebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önce kavramları oturtalım.
ırkçılık ve milliyetçilik aynı şey diyorsanız benim gibi adamlarla anlaşamazsınız.
ırkçılığın her türlüsüne karşıyım. ancak milliyetçilik her ülkenin çimentosudur diye düşünüyorum.
tabii ki bu tartışmanın ilerisini görebiliyorum. Türklük, Türkçü, Türk Milliyetçiliği kavramlarının hepsini çorba edip karşılıklı saydırılacak ileri ki sayfalarda.

Ancak ben her zaman Atatürk'ün MİLLİYETÇİLİK ilkesini, Atatürk Milliyetçiliği'ni; ırk esasına dayanmayan milliyetçiliği savunmaya devam edeceğim.

asın beni ya da atış serbest B)-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen şimdi bi k.rdu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Kurdish_Smugglers_Iraq.jpg

bi ar.bı

http://arabiangazette.com/wp-content/uploads/2012/04/arabs-socialising-e1334582857875.jpg


isveçliyle
http://armigatus.files.wordpress.com/2010/10/swedish-girls.jpg

http://tchadquarterly.com/wp-content/uploads/2013/04/alexander-skarsgard.jpg

bir mi tutuyorsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

insan çok multicultural bi yapıya adapte olamıyor yani gelip köyünde yapmaya çalıştığın şeyi metropolde yapınca rahatsız oluyor insanlar ufak ufak mikro düzeyde başlıyor nefret zaten.ırkçılık saçma değil bide doğadaki her canlıda var sırf iki canlı aynı tür diye eşit muamele görmez yani,egosu yüksek insanda hele hiç düzelmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de ırkçılığı isveçe kadar savunabiliyorum.yapacak bir şey yok abi. feodal germen lordu olsan uğruna kaleni satarsın. en hümanist adam bile elinde olsa insan haklarını yere atar üstünde tepinir.

yapacak birşey yok. bugün bütün avrupa toplanıp isveçe saldırıyoruz desin. ülke önüne gider nöbet beklerim. benim hümanistliğim de bu kadarmış.çok çaresizim.

hatta şu an çaresizm diye akım kuruyorum. bütün ırklar kuzey avrupaya hizmet edecek. ama bunu onları yatalak yapıp tombikleştirerek yapmayacağız. mesela norveçli balıkçının eli üşüdüğünde hemen 4 türk gelerek ılık nefes üfleyecek. bence biz bunun için var olduk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Siz neyin tatavasını yapıyorsunuz ki? İnsanoğlu olduğu sürece ırkçılık olacak. Geçmişte de vardı gelecekte de oalcak. Öyle birilerinin dediği gibi fransız ihtilaliyle uydurulmuş birşey değil bu. Fransız ihtilaliyle sadece daha bilinç kazanmış ve örgütlenmmiş bir hareket milliyetçilik. Ayrıca liseli ergenler gibi "herkes zaten karışmış hede hödö" muhabbetleri de çok sıktı artık. Bugünkü ırklar geçmiş ırkların karışımı, gelecekteki ırklar ise bugünkü ırkların karışımıyla olacak. Farklı diller, kültürler, dinler vs. olduğu sürece bu böyle. Bütün gücü tek başına elinde tutmaya çalışan küresel sistemler ise bir süre sonra iflas ederler istediği kadar teknoloji sahibi olsun ya da despotlaşsın.Ne dünyadaki insanlar homojen olarak karışıp tek bir dili konuşabilir ya da aynı kültürü paylaşabilir, hadi bir şekilde bu oldu diyelim ama zamanla konuşulan dil şive,lehçe farklıları ve nihayetinde farklı dillerin oluşmasıyla değişecektir. Irkçılık doğa kanunu gibi birşey. Irkçılık olmasın bilmemne diyorsanız insanoğlu olmayacak...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...