Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan bağı olurmu?

Wolas

Öne çıkan mesajlar

tiLi said:

cidden merak ediyodum islamda bunun nasıl açıklandığını. aquilaya bakma sen

Araf
11-Gerçek şu ki, önce sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere: "Adem'e secde edin!" dedik; hemen secde ettiler, ancak İblis secde edenlerden olmadı.

burada Adem i tek bir kisi olarak kabul etmemek gerekiyor. Yani Adem yaratılıp cennetten yeryuzune indirildiginde, dunya da da insan nesli yaratılmıs olması Tanrı icin cok zor bir durum olmasa gerek.

ayrıca ensest serbest olsaydı kur an da soyle bir ayet olmazdı.

Nisa 23
23- Sizlere şunlar haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşlerinizin kızları, kız kardeşlerinizin kızları, süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri ve kendileriyle birleştiğiniz hanımlardan doğmuş koruyuculuğunuzda olan üvey kızlarınız -eğer anneleriyle birleşmemişseniz size bir günah yoktur- soyunuzdan olan oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi bir arada almanız. Ancak geçen geçmiştir. Şüphesiz Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
Sosyal ağlarda paylaş

he he. oyle degil abi. hatta bu yuzden kur an a gore yok edilmis bir kavim var.

lut kavmi

Şuare suresi

165 - "İnsanlar içinden erkeklere mi gidiyorsunuz?"
166 - "Bırakıyorsunuz da sizler için yarattığı eşleri! Doğrusu siz insanlıktan çıkmış bir kavimsiniz!"
167 - Onlar şöyle dediler: "Ey Lût! (Bu davadan) vazgeçmezsen, iyi bilki, sürülenlerden olacaksın."
168 - Lût "Doğrusu ben, dedi, sizin bu işinize buğzedenlerdenim."
169 - "Yâ Rabbi! Beni ve ailemi onların yapageldiklerin(in vebalin)den kurtar."
170 - Biz de onu ve ailesinin tamamını kurtardık,
171 - Ancak (geride) bir yaşlı kadın kaldı.
172 - Sonra geridekilerin hepsini helak ettik.
173 - Ve üzerlerine öyle bir yağmur yağdırdık ki, (uyarılanların) o yağmuru ne kötü bir yağmurdu!
174 - Şüphesiz bunda bir âyet (alınacak bir ders) vardır. Ama çokları iman etmiş değillerdir.
175 - Ve şüphesiz Rabbin, işte O mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.

Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

burada Adem i tek bir kisi olarak kabul etmemek gerekiyor. Yani Adem yaratılıp cennetten yeryuzune indirildiginde, dunya da da insan nesli yaratılmıs olması Tanrı icin cok zor bir durum olmasa gerek.

abi her çelişkiye denk geldiğinde farklı çıkarımlara yönelmek garip gelmiyor mu

neden ademi çoğul kişi olarak yorumlamaya çalışıyosun

"öyle yapmıştır çünkü onun için çok kolay"

insanları toplu olarak yeryüzüne indirdiği yorumuna varırken "şüphesiz ki biz sizi toplu olarak yer yüzüne indirdik" diye yazmamasını nasıl yorumluyosun, tanrı için çok zor bir durum olmasa gerek
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

he he. oyle degil abi. hatta bu yuzden kur an a gore yok edilmis bir kavim var.

lut kavmi

Şuare suresi

165 - "İnsanlar içinden erkeklere mi gidiyorsunuz?"
166 - "Bırakıyorsunuz da sizler için yarattığı eşleri! Doğrusu siz insanlıktan çıkmış bir kavimsiniz!"
167 - Onlar şöyle dediler: "Ey Lût! (Bu davadan) vazgeçmezsen, iyi bilki, sürülenlerden olacaksın."
168 - Lût "Doğrusu ben, dedi, sizin bu işinize buğzedenlerdenim."
169 - "Yâ Rabbi! Beni ve ailemi onların yapageldiklerin(in vebalin)den kurtar."
170 - Biz de onu ve ailesinin tamamını kurtardık,
171 - Ancak (geride) bir yaşlı kadın kaldı.
172 - Sonra geridekilerin hepsini helak ettik.
173 - Ve üzerlerine öyle bir yağmur yağdırdık ki, (uyarılanların) o yağmuru ne kötü bir yağmurdu!
174 - Şüphesiz bunda bir âyet (alınacak bir ders) vardır. Ama çokları iman etmiş değillerdir.
175 - Ve şüphesiz Rabbin, işte O mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.

böyle mi olmuş

http://i.imgur.com/Amw7boQ.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Phyx said:

vivavale said:

abi her çelişkiye denk geldiğinde farklı çıkarımlara yönelmek garip gelmiyor mu

neden ademi çoğul kişi olarak yorumlamaya çalışıyosun

"öyle yapmıştır çünkü onun için çok kolay"

insanları toplu olarak yeryüzüne indirdiği yorumuna varırken "şüphesiz ki biz sizi toplu olarak yer yüzüne indirdik" diye yazmamasını nasıl yorumluyosun, tanrı için çok zor bir durum olmasa gerek

abi yanlıs anlasılma olmasın kur an dior ayetleri anlamaya calıs, dusun, yorumla diye. asagıda ki gibi pek cok ayetle karsılasırsın ayetleri dusunmek ve yorumlamak ile ilgili.

bir de celiski degil olay. uzun zamandır yanlıs bilinen bir olgunun dogrusunu anlatmaya calısmak amacım. yaratılıs konusu baslı basına zor bir konu ki ben dahi kur an ı defalarca okumama ragmen yeni yeni bilgiler ogreniyorum.

isin dilbilgisi boyutuna inersek ayette de çoğul olarak geçmekte, arapcasın da da cogul olarak hitap edilmekte.

Sad Suresi

29 - Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar.

@saeros
ahahah
Sosyal ağlarda paylaş

Lut kavmi sodom denen şehirde ikamet ediyor. Hatta sodomize anal yoldan ilişkiyi belirtmek için kullanılır, erkekler ardlara meylettiği için.

Neyse bu kavime (Tevratta anlatıldığıan göre) lut peygamber gönderilir. adam etsin diye bunları. Birgün melekler (cebrailde içinde) insan kılığında lutun evine gidiyorlar, erkek kılığındalar tabi. Lutlular erkek güzeli kılığındaki meleklere halleniyorlar, hatta lutun kapısına dayanıp onları bize ver deyular, lutta kızlarımı alın ama onlara dokunmayın diye karşı geliyor.

Nihayetinde lut ve iki kızı kaçıyor (karısı ölüyor geriye baktığu için şehir yıkılırken) kızlar bir gece babamızın soyu kuruyor (erkek evlat yok) diye şarap ile uyutuyorlar babayı ve birlikte oluyorlar elemanla. Ve her biri bir erkek doğuruoyr vs.

Adam yağmurdan kaçarken, doluya yakalanıyor bir nevi.

Edit:Akşam akşam aklıma geldi paylaşayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

o zaman zina niye yasak lan dediğinizi duyar gibiyim
devlet iziniyle üreyeceksiniz

çünkü üreme hakkı sadece şeçilmişlerin olması gerekiyor
babası belli olmama durumu herkesin üremesine hak tanıyor

ayrıca üreme hakkı en önemli haklardan biri sayılıyor
senin üreme hakkını senin tarlanı başkasının çalmnası en büyük suç oluyor

o sebeble yasak zina
kadın benim malım ondan sadece b en üreyebilirim
herkesin kadını belli olsun herkes kendi kadınıyla kendi yetisi kendi imkanı kadar üresin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...