Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komşuve köpek rantı

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

rant derken parasal olan değil iç dökmesel olan

dellendim artık ben sabrın son noktasındayım

yaklaşık 3 yaşında bir pincher kırması var,adı lusi,hayatınızda görebileceğiniz en mülayim köpek kendisi

insanlarla muhattab oluşu genelde 2 şekilde oluyor,ya gelip ayağınıza bacağınıza sürtünüyor sev beni diye kedi misali ,yahut duygusal duygusal gözlerinin içine bakıp onu sevmenizi istiyor,havlatmayı öğretemedim yıllardır,kimo kızım kimokimo fln ama yok yani çözemiyor sinirlenme ve havlama tribini

bırakın evde havlayıp ses çıkarmayı dolanmıyor bile,en evdiği aktivite yatmak uyumak

4 yıldır öğrenci hayatı yaşıyorum,ailem şehir dışında çalışıyor,birader yurtta kalıyor,lusiye bakıcak bi ben varım

sopayla ev basan komşu gördüm,polisi zabıtayı arayanını gördüm,yaşadım kötü tecrübeler,sanırım okulun dağbaşı kurtköy diye bi yerde olması ve bu bölgenin sosyo-ekonomik seviyesiyle alakası var,insanlar pek hayvan sever değil.

4. yılda 5. evimdeyim şu an , gerçi pek benim evim diyemem emrivakimsi sığındım bikaç dostumun yanına,ama olsun,bikaç aydır mutlu mesut yaşıyordum burda,sabah site güvenliği aradı çocukları,yönetim ve komşular köpekten şikayetçiymiş.

10 gündür köpeğin hangi dairede kaldıgını arıyorlarmış,her yer köpek kakası olmuşmuş,köpek havlıyormuş,köpek kesin gitmeliymiş yoksa resmi işlem belediye fln fln anladınız siz.

bi kere köpek havlıyorsa şayet,neden 10 gündür bulamıyorlar site içersinde,yan komşu alt komşu üst komşu farkında bile değildir komşularında köpek oldugunun cunku lusi havlasa ben şaşırırım,yok öyle bir huyu.

her yerin kaka olması olayıda yalan çünkü zaten el parmak kadar olan kakalarını ben poşetle kaldırıp alıyorum,belki gözümden kaçmıştır diyeyim insanlık hali,kedi bokundan farkız aga hayvanın kakası,öyle şılaap diye üstüne basıcağınız fln birşey değil,zaten yol ortasına fln sıçacağınıda sanmıyorum

böyle durumlarda mücadele etmek fln içimden gelmiyor,ilk seferinde etmiştim sapına kadar,ikinci sferinde keza karakolluk oldum insanlarla,ama bi yerden sonra aman abi sikerler diyip kaçmak daha mantıklı geliyor,çünkü ben burda kalabilsem bile huzurlu yaşıyamadıktan sonra manası yok

bugün alıp lusiyi bahçeşehirdeki kendi evime gidecem orda neyseki böyle sorunlar yaşamıyorum,pazartesiye kadar kurtköyde köpekle beni kabul eden yeni bir ev arayışına girecem,olmadı lusiyi sabahları bahçeşehire bırakıp her gün bahçeşehir-kurtköy arası yol yapmak gibi fantazilere laik bir rutine başlıyacağım.

köpek alim mi ? bakim mi fln diye soran arkadaşlara tek cevabım var artık,alma aga,türk insanı buna hazır değil,istanbulun birkaç kurtarılmış semti dışında oturuyorsan şayet,hiç önermem

dellendim yahu,sinirimi akıtacak mecra arayıp bulamıyorum,xanax fln yutacam avuç avuç böyle devam ederse
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel köpekleriniz var ya efendi efendi takılıyor.

bizim alt komşunun köpeği 5 dk. susmak nedir bilmiyor, belli ki bir heves aldılar hayvancağızı, işkence ediyorlar bakamayıp. bir de geceleri bangır bangır müzikten kimseyi uyutmuyor adamlar.

en sonunda dellenip aşağı inicem, apartman yönetmeliğinde havyan beslenmesi de yasak yazıyor, göndericez çocukları ya da köpeği, içim el vermiyor amk
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone git konuş aga komşularınla

iletişim iletişim iletişim

beni belkide bu kadar delirten şey , insanların sadece rest çekmek yahut yassah kardeşim kafa yapısıyla olaya yaklaşması

gidip "köpeğiniz gürültü yapıyor,ayrıca müziği çok açıyorsunuz gençler lütfen dikkatli olun" desen,belki köpeği susturamasalarda müzik olayını kontrol altına alırlar,sorunlarının yarısı çözülmüş olur

beni gecenin 4ünde arayıp köpek kakası bulduk deseler ben binbir mahcuplukla o dakka gider alırdım o kakayı ordan,oysa köpek hakkındaki tek konuşmamız "o köpek gidecek" tarzında oldu

önce git bi konuş öyle çözmeye calıs sorunlarını,olmadı daha ciddi adımlar atarsın,komşuluk böyle birşey
Sosyal ağlarda paylaş

Şikayetçi kimmiş onu öğren sonra git kapısına konuş abi, kesin yaşlı tiplerdir ve anlamazlar derdini. En azından denedim dersin sonra sidirin gidin nereye şikayet edecekseniz edin hepinizi dava edeceğim daha önce kazandım yine kazanırım diye tehdit et. Oda olmazsa halılarına tuvaletini yap

Abi özel tasmalar var köpeğe takıyorsun sesi çıkmıyor hayvanın titreşim neyim mi ne veriyordu ya da bizim köpek saftı sesi hiç çıkmıyordu
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kurt köydeki sitelerin topu boyle bildiğim.sebebi de, issiz güçsüz emekli grubu. Kurt köyde oturdugum donemde, duvari atlayip siteye giren kedilerin çocuk oyun alanlarına pislemesinin önlenmesini bekleyen amcalar teyzeler vardi.

Evde bütün gün oturup ne yeni malzeme bulsam diye uğraşan insanlar bunlar. Ve ilginç mesele su ki senin ne düşündüğün umurlarinda değil. Bi sabah geç kalmisim zaten depar atiyorum servise, bi hakan abi vardı sabahin korunde kitledi beni yok aidatlar odenmiyormus, ya hakan abi çekil ise geç kaliyorum diyorum hala konuşmaya devam ediyor. Sabahın 6 bucugu lan.en sonunda sinirlendim hadi görüşürüz dedim konuşmaya devam ederken o bastim gittim.

Adamin derdi sabahın 6sinda odenmeyen aidatlar ki benimle alakasi da yok konunun.

Eh bu insanlar başka şeylere sarinca da seninki gibi sacmaliklar cikiyor ortaya. Git direk yönetimle konuş bence bana kanitla gelin de. Eğer sen durumdan yüzde yüz eminsen uğraş bence arkasini birakma.
Sosyal ağlarda paylaş

yok arkadaşlar olayı mücadeleye çevirmeme yanlısıyım, daha önce bu tür uğraşlara girdiğim her seferinde köpekle kalma hakkını kazanmış olsamda o sitede huzurlu yaşama yetimi kaybettim

evde sadece ben yaşasam gerçekten umrumda olmaz,alayına giderim ama benim birinci önceliğim yanında yaşadığım insanlara sıkıntı çıkarmamak

istesem benle beraber bu olayın sonuna kadar gider ev arkadaşlarım,sitenin kapısına zincirleriz kendimizi,ama zaten öğrenciliğin yarattığı muhtelif dertlerle boğuşan gencecik arkadaşlara ekstra mücadeleler yaratmak istemiyorum

hele kurtköyde yaşama şansina sahip olmuş bir arakdaş olarak iyi bilirsin mücadele edeceğim zihniyeti,baş ağrısına değmez.
Sosyal ağlarda paylaş

ama bazen abartıyorlar, adam almış kangalı, çoban köpeğini, bağlamış 100 m2 bahçeye hayvan yoldan geçenlere havlıyor, gezdircem davasına gidiyor yürüyüş yoluna tenis sahasına sıçtırıyor... falan butür adamlarda var, hayır birşey değil havana da yazık

soran köpeği için taşinmişmiş siteye, ee bizde kafa dinleme taşındık o ne olacak?

köpekten köpeğe de fark ediyor zaten bizi yan komşuda vardı alman kurdu, hayvandan anca çok canı sıkıldığında yemek kabını sağa sola vurma sesi geliyordu o kadar, alt sırada birinde alam kurdu, yoldan geçerken çitlere saldırıyor, bok var sanki, senin mevkin çit kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

yok arkadaşlar olayı mücadeleye çevirmeme yanlısıyım, daha önce bu tür uğraşlara girdiğim her seferinde köpekle kalma hakkını kazanmış olsamda o sitede huzurlu yaşama yetimi kaybettim

evde sadece ben yaşasam gerçekten umrumda olmaz,alayına giderim ama benim birinci önceliğim yanında yaşadığım insanlara sıkıntı çıkarmamak

istesem benle beraber bu olayın sonuna kadar gider ev arkadaşlarım,sitenin kapısına zincirleriz kendimizi,ama zaten öğrenciliğin yarattığı muhtelif dertlerle boğuşan gencecik arkadaşlara ekstra mücadeleler yaratmak istemiyorum

hele kurtköyde yaşama şansina sahip olmuş bir arakdaş olarak iyi bilirsin mücadele edeceğim zihniyeti,baş ağrısına değmez.

"o sitede huzurlu yaşama yetimi kaybettim"

Şu anda yaşadığın sitede köpeğin olmasaydı bu zihniyetteki kafalarla huzurlu bir şekilde yaşayabilecek miydin?

Öğrenci olduğun için tepene çıkmalarına izin verme. Kendi köpeğimi kabullenmelerini sağlayana kadar canım çıktı. Ama değdi mi? Değdi. Bence ev arkadaşlarınla konuş. Köpek konusunda sana destek çıkıyolarsa siteyle papaz ol gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bornovada kalirken bizim alt komsusu "Anliyorum gencsiniz, kaniniz kayniyor ama cok sesli seviyorsunuz. Evde lise sona giden kizim var" diyip susmustu. Wtf olmustuk.

Kizi da tas gibiydi. Ilk basta tam olarak ne istedigini anlayamamistik, bizim kizin da mi cani cekiyor yoksa aile apartmani burasi sessiz olun diye uzun sure kafa patlattik ta ki bi gun sopayla kapiya dayanana kadar. Iceri girdi falan. icerde 4 tane eli sopali erkek gorunce tipis tipis kufrederek kacti. Ah o gun bi saldirsaydi da haneye tecavuz + self defence dan agzini yuzunu kirsaydik onun
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

bornovada kalirken bizim alt komsusu "Anliyorum gencsiniz, kaniniz kayniyor ama cok sesli seviyorsunuz. Evde lise sona giden kizim var" diyip susmustu. Wtf olmustuk.

Kizi da tas gibiydi. Ilk basta tam olarak ne istedigini anlayamamistik, bizim kizin da mi cani cekiyor yoksa aile apartmani burasi sessiz olun diye uzun sure kafa patlattik ta ki bi gun sopayla kapiya dayanana kadar. Iceri girdi falan. icerde 4 tane eli sopali erkek gorunce tipis tipis kufrederek kacti. Ah o gun bi saldirsaydi da haneye tecavuz + self defence dan agzini yuzunu kirsaydik onun

burada eleştirilen insan türünden farkın ne? adam keşke silahla bassaymış.

evinize gelip şu konuşmayı yapacak adam ülkenin %5ini geçmez. efendi efendi söylemiş daha halen magandalık peşindesiniz. başka apartmanda olsa FUHUŞ YAPILIYOR AYTENN diyip attırırlardı sizi. hakettiğiniz de oymuş.
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

manve said:

burada eleştirilen insan türünden farkın ne? adam keşke silahla bassaymış.

evinize gelip şu konuşmayı yapacak adam ülkenin %5ini geçmez. efendi efendi söylemiş daha halen magandalık peşindesiniz. başka apartmanda olsa FUHUŞ YAPILIYOR AYTENN diyip attırırlardı sizi. hakettiğiniz de oymuş.

magandalik olarak gordugun ne ki burada? evime sopayla dalan adami dovme istegimi? Benim 3 yillik iliskim vardi, obur ev arkadasim nisanliydi. Sevismicez de napcaz? Oyle duvardan duvara vurmali hardcore sex de yapmiyorduk abi. Yatak gicirtisi, biraz da hatun sesi, ona laf yapiyor.

Olayi detayiyla yazmayinca boyle oluyor, sonradan polisler adama ceza kesti, 40 hanelik apartmanda 7-8 daire haric geneli bizi destekledi. Sikayetci olsak mahkemede de biz kazanirdik. Adam pek sevilmeyen bir tipti zaten

Ya ben 2 cumleyle gecistirdim hani de adam benim anlattigim gibi sakin medenice bir konusma yapmadi ilk eve geldiginde. Ozeti o sekildeydi sadece :) Benim hosuma giden kismi evde lise sona giden kizim var dedikten sonra durmasi sadece :)
Sosyal ağlarda paylaş

yeni kopek alacaklara bir nasihat gibi olsun.

kopek beslemek isterseniz ve mustakil bir bina degil, cok daireli bir site ise komsularinizin bazi taninmis haklari mevcut ve bunlari kullanabilirler. yapabileceginiz hic bir sey yok. ve kullanmak icin hakli olmalari da gerekmez. (hak kullanmak icin hakli olmak gerekmemek ilginc bir kavram oldu)

kopekten nefret etme ve bir kopekle ayni binada yasamak istememe haklari da mevcuttur. mantikli bir sebebe dayanmasi da gerekmez.

tek cozumu mustakil bir ev bulacaksiniz. komsular rahatsiz olsalar bile arada sirada sikayet etmek disinda bir sey diyemeyecekler. baska bir alternatifi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...