Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

android şifreli haberleşme uygulaması

ugurz

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir applikasyon yazsak. gizli servislerin takip edemeyeceği filan nasıl olur bu iş ?

ekleme için basit bir şifreleme. mesajlar için de basit bir şifreleme. ayrıca db'de mesaj içerikleri saklanmayacak şekilde misal ?

devlet üzerimize çöker mi ? yasal prosedürü nedir ?
Sosyal ağlarda paylaş

takip edilememesi için bir şeyin, takip edilmek istemeyenin, etmek isteyenden daha bilgili olması gerekiyor biliyorsun değil mi?

e basit onu yapsak bunu yapsakla olmuyor, en basitinden biri gelse ver logları ya da access ver veri trafiğine log alıcaz dese, sen neyine güvenip vermiyorum diyeceksin?

ayrıca bunu app olarak yapman demek şu ülkede terörist olarak yargılanman demek ki o çok farklı bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

cok basit olarak dusunuyorsun.
Kullanacagin sifreleme ne kadar iyi olursa olsun mutlaka kirabilir olacaktir.
Kullandigin internet saglayicisindan datalari takip edebilirler.
Kullandigin serveri tespit edip engelleyebilirler vs.
Senin dusuncen mesajlari sifreleyip gondereyim sonra sunucudan diger clienta gittiginde client cozsun gibi.
Yetmez yani
Sosyal ağlarda paylaş

demek ki teoride mümkün. ama o applikasyona ne kadar güvenebilirsin ? bir süre sonra içine bir şeyler yerleştirilebilir.

yapamazsın edemezsin diyen arkadaşlar bitcoin sistemi gibi kendi kendini yürütecek bir algoritma neden yapılamasın ki ?

logları ver derler diyecek arkadaş. sistem mesajları içerek bir log tutmayacak zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ilk once kirarlar diye birsey yok, NSA'de herseyi kiramiyor. Hatta kiramadigi icin acilan dava ornekleri filan var. NSA superman degil, sinirlar icinde calisiyor. Yani her ne kadar super bilgisayarlari olsa da gunumuz teknolojisinin teorik sinirlari var. Dunyanin en guclu superbilgisayarlari listesinde makinelerin kiramadigi sifreleri NSA iki dakikada kiriyor diye bir sey yok.

ISS datayi kapsa bile sifreyi kiramayacagi icin giremez icine.

O dedigin su, NSA'in mesela elliptic curve'ler icin (bitcoin'de bu tarz sifreleme kullaniyor ama onun secp256k1 Kanada kokenli ve daha guvenilir diye biliniyor) backdoor'u oldugu soyleniyor. AES'in acigini buldular deniliyor ama dedikodu daha cok bu. Boyle.

Acik kaynak olmasi ama cryptology'ye kafa bozmus, hepimizin toplamindan zeki insanlarin sifreleme sisteminin her bir yonunu kurcalayip daha guvenli yapmasina yariyor sadece. Acik kaynak olmayan bir sifreleme sistemine guven olmaz asil yani.

Bu var kimsenin okuyamayacagi mesajlasma programi. Ayrica Silent Circle'a ait, yani %100 guvenli. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.silentcircle.silenttext

Silent Circle'in programi varken kimse seninkini kullanmaz, hic girisme bu yuzden.
Sosyal ağlarda paylaş

kırılamaz diye birşey yok suanki teknoloji ile kırılamaz var

yani şuanda decrypt edilmeden şifreli konusabilirsin ama 3 sene sonra ne olacagı bilinmez mesela md5 kırılmaz denirken 2 sene önce suanda 20 haneli sayı rakam arf büyükkucuk ne boksa o şifreler bile 1 saat içerisinde kırılıyor
tamamen teknoloji ile alakalı
Sosyal ağlarda paylaş

kırılamaz diye bir şey yok tabi de şifreli haberleşmenin esprisi şifreleme metodundaki sonsuzluk, bi de şifreleme alternatiflerin

çözülür tabi elbet bi gün de çözmek isteyenin kim olcağına bağlı, ne kadar bilir, ne kadar uğraşır, ne kadar becerir soru işareti

nsa mi uğraşcak senin chat logunla?
Sosyal ağlarda paylaş

yapamazsın edemezsin demeden önce biraz ne dendiğini okusanız.

birincisi mesajın kopyası tutulmayacak. yani 2 sene 3 sene sonraya mesajlar çoktan kaybolmuş olacak. hatta okunduktan sonraki 5 dakika içinde mesaj kendi kendini imha edecek mesela.

geriye tek yol aradaki iletişim için gönderilen data packetleri kaydedip 5 sene sonra da olsa ayıklayıp çözerler diyorsanız 5 sene sonraya kim öle kim kala. o başka konu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yapamazsin diyen yok, Silent Circle varken kimse kullanmaz diyorum ben. Ayrica cyptology zor is, tek kisiyle olmaz. CS'nin, matematigin en ileri noktalarindan. Ki sen "basit bir şifreleme" dedigin anda kaybettin.

Devlet acisindan bir engel yok, istedigin seyi sifrele. Kanunu filan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Yapamazsin diyen yok, Silent Circle varken kimse kullanmaz diyorum ben. Ayrica cyptology zor is, tek kisiyle olmaz. CS'nin, matematigin en ileri noktalarindan. Ki sen "basit bir şifreleme" dedigin anda kaybettin.

Devlet acisindan bir engel yok, istedigin seyi sifrele. Kanunu filan yok.

iyiymis
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

mesela ben harfleri geometrik şekillerle kodlasam geometrik şekilleri anlayacağım şekilde harfe çevirsem harfleride bi sabitten yola çıkarak sayı olarak yorumlasam çözebilirlermi

üçgene a diyeceğin için hani çokta zorlamaz ^^

ve hani şunu yaparsan sadece zaten kendime attığım tek mesajla tüm harf karşılıklarını bulabiliyorum öyle de bir şey var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...