Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games - II

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Ben sony'nin VR olayina hic guvenmiyorum. Cunku bir kere ps3'de agzim Sony Move'dan yandi. Kamera aldik, iki kol aldim, tek el icin navigation controller aldim, move'un ve controller'in bereber takilabilecegi silah seklinde zimbirtidan aldim.
Almadan once forumlari okudum yok iste sony bir suru oyun cikaracak move uyumlu, kamera alrti elde lampalar oldugundan xbox'in tek camera sisteminden cok daha basarili vs diyorlardi.
Sonuc noldu? Tam bir rezalet. Cikardiklari kamera oyuncak kamera 320x240 cozunurlukte. Evde tum isiklari actigim, kendime spot lamba tuttugum halde kapkara bir comos camera cekimi. Bir kac cocuk oyunu cikardilar, 3-5 fps ve spor oyunu. Elindeki lambalar paso kamera gorusunden cikiyor ki kamera bildigin hesap makinasi kamera falan degil.
Xbox'in kamerasi agiz okuyor, yuz taniyor, zamaninda ps move daha iyi diyen o forumlari yakmak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

peki monitörlerimizde olmayan bir şey mi bu dediğin?

HDR diyince "ya biz bunu senelerdir oyunlarda kullanıyorduk" şeklinde bi kafa karışıklığının doğması normal. ismi aynı ama yaptığı işlem farklı.

monitörlerde ve TV'lerde HDR destekleyen yeni modeller çıkıyor. burada HDR'den kastedilen, daha yüksek renk oranı sağlaması. yani eskiden tek bir siyah tonla gösterilen renk, şimdi birden çok siyah tona sahip olacak ve daha gerçekçi renkler elde edeceksin. sanırımki bunu ekran kartının da output cihazının da desteklemesi gerekiyor, sadece output cihazıyla olmuyor.

fotoğraf makinelerindeki HDR özelliği, iki farklı fotoğrafı birleştiren bir montaj tekniği. aşırı parlak ve aşırı karanlık iki fotoğrafı birleştirdiğinde, gölgeli alanların daha parlak, aydınlık yerlerin daha karanlık olduğu bir fotoğraf elde ediyorsun. eskiden photoshop felan kullanıyordun ama şimdi kameralarda otomatik geliyor.

oyunlarda kullandığımız HDR ise, bulunduğumuz konuma göre gölgelerin daha fazla siyahlaşmasını veya ışığın daha fazla parlamasına neden olan bir grafik teknolojisi.

https://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range

High-dynamic-range imaging (HDRI) is the compositing and tone-mapping of images to extend the dynamic range beyond the native capability of the capturing device.[1][2]

High-dynamic-range video (HDR video) is greater than standard dynamic range (SDR) video which uses a conventional gamma curve.[3]

High-dynamic-range rendering (HDRR) is the real-time rendering and display of virtual environments using a dynamic range of 65,535:1 or higher (used in computer, gaming, and entertainment technology).[4]

https://www.youtube.com/watch?v=QbFeBpMB87w

https://www.youtube.com/watch?v=Z00JqPkXLSM
Sosyal ağlarda paylaş

hdr desteği sunan bir monitor/tv yoksa bu hdr güncellemesi veya pro'nun bi olayı kalmıyor anladığım kadarı ile. zaten 4k gösterecek bi cihazın yoksa da bi anlamı yok, gerçi upscale ediyor yine tırt.

pro'nun bi olayı yok yani. anca bazı oyunlarda grafik ayarı sunacak bazı efektler daha iyi olacak vs. o da standart ps4'lerde nasıl bi multiplayer ortamı sunacak merak konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

4K TVniz, mevcut tvde HDR desteğiniz, VR alma gibi bir planınız yok ise pro tamamen gereksiz. Şu söyleniyor oyununa göre ek grafikler vs olabilir eğer yapımcı isterse bu da oyunları görmeden hemen atlamamak gerektiğini gösteriyor. Bu arada PS4 PRO içinde ATI RX 480 ekran kartı takılmış durumda yani piyasada ATI firmasına ait olan en üst model mevcut lakin ATI zaten 4K desteklen bir kart henüz geliştirmedi tek başına yetmiyor ki piyasada tam tek başına 4K performans verebilen kart 1080GTX ile NVIDIA firmasında. Pro 2k çözünürlük sunuyor aslında ve 4kya upscale ediyor.

2K çözünürlüğü 1080P'ye downscale edince tabi kafadan antialising gelmiş olur ki bu da grafiklerin bir tık daha hoş gözükeceğinin kanıtı.
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Çok para olmadığı için bir de VR ile bundle yaparlarsa alırım Xbox S baya kuvvetli buna nazaran ama VR yok alette. İkisi de HDR sunuyor kaç kişinin TVsi HDR destekli? Diyorlarsa tv'de olmasına gerek yok alet işleyip verecek onu o zaman bir anlamı olur.

Bunun bir incelemesi filan var mi? Netten bir iki baktim pro nun ekran karti sebebiyle xbox one s'e gore oyun performansi daha iyi diyolla.. Aydinlatin da bosuna beklemiyim pro'yu. Bana gore Xbox in controller'i her sekilde ps'den iyi, grafik vs. ek bir faydasi olmaycaksa one s le yururum.
Vr filan bana gore bu versiyonda yalan olacak, guzel performans ve keyif almak icin yeni projeleri beklemek lazim gibi dusunuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Oski said:

tam tersi durum

xbox scorpio seneye cikicak - ps4 baska model gormeyecek

Biraz araştırma yaparsan bulacaksın xbox proyu görünce laf atıyor sonunda Sony karşısında üstünlük kurduk xbox s için iyi bir mali politika yaparsak her şey istediğimiz gibi olacak diyor. Onun üstüne Sony diyor ki xbox s için çıkardığımız karşı model değil pro 2017'de takipte kalın diye de ekliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...