Rerore Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 banyo yaparken kalorifer modunu iptal edin baya tasarruf sağlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 fazla su basıncında kombinin altından şakır şakır su akar baska bişi olmaz. ama evi su falan basmaz merak etmeyın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 monoscope said: benimde baymak kombi vardı aynı sorunu veren. servis eşanjör bozulmuş dedi. 600tl ye değiştirdiler. umarım daha basit bir sorundur seninki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 amma çok kombici varmış lan paticikte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Hazır kombicileri bulmuşken sorayım. Duş alırken filan su iki dakika sonra soğuyor. İki dakika boşa akıtıyoruz tekrar ısınıyor tekrar soğuyor vs. Sorun nedir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 serjuhan said: Hazır kombicileri bulmuşken sorayım. Duş alırken filan su iki dakika sonra soğuyor. İki dakika boşa akıtıyoruz tekrar ısınıyor tekrar soğuyor vs. Sorun nedir acaba? aynı sorunu ben de yaşıyorum, kombi arada kapatıyo sanki sonra yeniden ateşliyo gibi.. su sıcaklığını arttırınca biraz düzeldi ama sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 kombinin icinde kullanilan bir gaz var o bitmis onun doldurulması gerekiyor yeniden. kazan suyu değil ayri birşey servis yada yetkili biri gelip yapmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Daha yeni bakıma geldi hırtolar böyle bir çözüm de önermediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 kombi ne ya para tuzağı sırf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Eski konuyu gündeme getiricem ama, hayat boyu merkezi sistem ısındıktan sonra yeni taşınacağımız ev kombili. Konuyla ilgili bilgim de sıfır. 140m2 3+1 ev, eski bir kombi varmış ama biz değiştirmek istedik, kiracı olacağız, ev sahibi değiştirelim dedi. Ama ne marka almalı, nasıl kullanmalı hiçbir bilgim yok. Kombici varsa bi el atsa da öğrensek nedir bu kombi meselesi, 2K bütçeli bişey alayım diyorum "yoğuşmalı" ama neden yoğuşmalı onu da bilmiyorum, yeni teknoloji midir nedir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 yoğuşmalı kombiler yaklaşık bi %5 daha verimli normaline göre eğer tuttugunuz evde 4-5 yıldan fazla(aile evi olacak ve çok yakacaksanız 2'de olabilir gerçi,kullanımınıza bağlı) oturacaksanız,yoğuşmalı almak mantıklı , kendi parasını çıkarıyor yani AMA,yoğuşmalıdan iyi verim alabilmek için,peteklerin büyük ve çok olması lazım,petekler küçük,flnsa,yoğuşmalı amacını yitiriyor,çünkü o peteklerden verim alabilmek için hayvan gibi köklemen gerekecek gazı,oysa yoğuşmalının olayı,ortamda çok ısı kaybı olmayacak,düşük ısıda sürekli yanıcak,yeni binaysa,mantolaması yapıldıysa,petekler yeterliyse,yahut yerden ısıtma varsa mantıklı oluyor yoğuşmalı,yoksa çokta bi esprisi yok yoğuşmalı sistemler her türlü daha pahalı olacağı için kombiciler bunları anlatmak istemez ama,kar marjları daha yüksek çünkü neyse,dediğim gibi yoğuşmalı olup olmaması şartlara bağlı ve bence o kadar önemli değil 140m2 bi ev için en az 20.000 kcal/h kapasiteli bi HERMETİK kombi sizi mutlu eder bacalı vs hermetik,yoğuşmalı olup olmamasından daha önemli o ne demek dersen,bacalı kombiler monte edildikleri yerin havasını kullanıyorlar,hermetikler fanla dışarıya bağlı oluyor ve ortamın havasına etki etmiyolar iyi ve sağlam bir baca sistemi gerektiriyor ikiside,ama hermetik olmayanlar hermetiklere göre daha fazla risk taşıyor bence o "doğalgaz kazası,12 genç ölü,duş alcam diye öldü" fln haberleri hep hermetik olmayan kombilerden çıkıyor diğer dikakt etmen,ve bence en önemli olan kısmı çift eşanjörlü olması çünkü aksi halde özellikle kışın duş alırken su bi soğuyor bi ısınıyor fln,çok sıkıntı bişi çift eşanjör olmaması tldr: ev yeni ve petekler büyük değilse,yahut yerden ısıtma yoksa salla yoğuşmalı kombiyi,onun yerine daha iyi markanın hermetik çift eşanjörlüsünü al bekonun,eca'nın yoğuşmalısını alacağına aynı paraya bosh'un çift eşanjarlü hermetiğini al,bana duacı ol dürümünü bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 yeni keşfim: kışın banyo yaparken kombinin kaloriferini kapatıyorum su hep sıcak akıyore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 bknz: çift eşanjörlü kombisi olmayan bir fakir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Kombiyi detaylı incelemedim, mutfağa koymuşlar, tüm binanın bacasına değil de mutfak balkonuna doğru bir baca yapmışlar. Hermetik Kombi alıp aynı şekilde baca bağlantısını yapabiliriz değil mi? Petekler sanırım çok büyük değil, bu akşam daha ayrıntılı bakıcam. Bosch 20.000 kcal hermetikler 1500tl civarında baya da uygun. Tavsiyeler için teşekkürler, akşam daha bilgili olacağım sanırım evle ilgili :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 DoGMeaT said: bknz: çift eşanjörlü kombisi olmayan bir fakir hiç olmadı lan ne bileyim %100 çalışıyor mu peki o çift eşanşör hiç mi soğuk üflemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 ben de kocaelinde öğrenci evinde en düşükte sadece 2 tane peteği akşamları açmamızı saymazsam ilk defa kombili evde oturuyorum inşallah kıçıma kaçmaz, geçen ay hiç açma ihtiyacı duymamıştım 24 lira geldiydi, bu ay accık açtık, sağolsun alt üst komşu cayır cayır yakıyolar bi de yalıtım çok iyi apartmanda, çok açmaya gerek kalmıyodu ama çok soğuk şu bi kaç gündür açtım 40 derece 5 tane petek açık bi de tuvalette o asma peteklerden var ufak. işe de gitmediğim için sabah 7 den akşam 11 e kadar falan açık hep bu şekilde bütün ay yansa ne kadar gelir acep. normalde kombi en düşükte 35 derecede peteğin soğuğu gidiyor sadece :D 40 derece yapınca gayet güzel şort tshirtle oturabiliyoruz da korkuyorum açmaya çok ilk yaktığım ay gelmesin 600 lira diye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 forgiver said: yeni keşfim: kışın banyo yaparken kombinin kaloriferini kapatıyorum su hep sıcak akıyore Bu baya talihsizmiş sdfsdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 abi ev kaç metrekare senin? Benim duyduğum (gece gündüz full yanma) 300 lira max. doğal gaz. Ev için tabi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 150 m2 ev. bu ay 600den assagi beklemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 115-120 bişi galiba abi valla bir de akşamları söndürmemek daha iyi diyolar en kısığa alıp öyle mi yatmak lazım eğer sabah kalkınca açacaksak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Gunduz evdeysen sabah aksam yak bence sondurme hatta aksam da biraz daha acabilirsin. Gecen sene ben denedim baya kombinasyon. 30 gun boyunca hic sondurmeyip aksam 40-45 yaktigimda 150 tl gelmisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 RamsesII said: abi ev kaç metrekare senin? Benim duyduğum (gece gündüz full yanma) 300 lira max. doğal gaz. Ev için tabi... 130m2 ev. gece gündüz yanıyor (öyle baya sıcak da değil yani üşümüyoruz işte), tek odanın petekleri kapalı sadece (salon). 360-380 civarı geliyor fatura. izmir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 PrudenT said: RamsesII said: abi ev kaç metrekare senin? Benim duyduğum (gece gündüz full yanma) 300 lira max. doğal gaz. Ev için tabi... 130m2 ev. gece gündüz yanıyor (öyle baya sıcak da değil yani üşümüyoruz işte), tek odanın petekleri kapalı sadece (salon). 360-380 civarı geliyor fatura. izmir 120 m2 ev, eski mi eski, 2.5m tavan, 3 tarafi is yeriyle cevrili kimse kalorifer yakmiyor, 1'i kapali 2 balkon var, 2 cephe yogun cam var, maksimum 450 lira geldi sabah aksam yakarak. Bu esnada evin icin ne sicak ne soguk. Yogusmali kombi falan iyi tasarruf yapiyor da yalitim ve komsular esas onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 aynen ya. en üst kattayız biz alt kat evde bile yok nereye gittiyse öküz. o varken mutfak falan kendiliğinden ısınıyordu en azından sdfkjhdsaf. dış cepheyi adam ettirelim diyoruz 50 arabası olan adamlar "ama para yök :(((" tribine giriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar