Editor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Burnunuz tıkalı ise en fazla 3 dakika içinde açabilirsiniz Denedim harbiden işe yarıyor çok süper bir teknik. http://www.youtube.com/watch?v=QAf8Elez6bg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 oha yaşşa; hakkaten işe yaradı. verdim şukunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 herkes 6 dil biliyor paticikde. bişey paylaşacaksanız video koyup kaçmayın anasını satim translate edin bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Undisclosed Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 otrivine var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 sen de "20 senedir kullanıyorum yan etkisini görmedim" deme de. bir araştırın otrivine içindeki madde uzun süre kullanımda ne yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 otrivine deme resmen uyuşturucu gibi, bi de etkisi geçince nefes alamıyorsun adeta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 tuzlu su çek viks yap buharlı gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 tuzlu su bi nebze, viks tırt, clarinase mi ne vardı allerji ilacı o da açıyor bi nebze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 parmak sok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Dworgian said: sen de "20 senedir kullanıyorum yan etkisini görmedim" deme de. bir araştırın otrivine içindeki madde uzun süre kullanımda ne yapıyor. ne yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Undisclosed Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 valla gun ıcınde hastaysam burun tıkanıklıgı ıcın tuzlu su falan ıdare edıyorum genelde de... gece yatmadan mecbur otrıvıne sıkıyorum.. 3-4 saat rahat nefes aldırtıyor. 1-2 günede geçiyor genelde hastalığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Dworgian said: aktiftablet said: Dworgian said: Aluriel said: otrivine sürekli çözüm değil ama geçici olarak işini görür otrivine max 1 hafta ama 20 yıldır kullanıyorum. Hani bi zararı olmadığının kanıtıyım direk. Düşününce 22 yıldır falan kullanıyorum tam olarak. Bence bundan sonra bırakamazsın da zaten (eğer her gün ya da gün aşırı düzenli kullanıyorsan bu kadar uzun süredir). Doktorun dediği zarar verici bir yapısı olduğu bir süre sonra. Diğer topikal vazokonstriktörler gibi Otrivine de, iki haftadan daha uzun zaman sürekli kullanılmamalıdır; uzun süreli ve aşırı kullanım, rebound konjesyonla sonuçlanabilir. http://en.wikipedia.org/wiki/Vasoconstriction Ayrıca; Long-term use of topical vasoconstrictors for the nose may result in rhinitis medicamentosa, drug addiction and tachyphylaxis. Some authors also believe that the severity of rebound swelling is proportional to the period during which the drug has been used, the frequency of its administration, and the amount of drug given. It has previously been reported that four-week use of the recommended dose of oxymetazoline induces rebound swelling, a sign of rhinitis medicamentosa. After 30 days on xylometazoline, the decongestive effect was the same 1 h after drug administration as before starting the medication. Similarly, after 30 days on xylometazoline, the decongestive effect was less 5 h after drug administration than it was 6 h after drug administration at the start of medication (p < 0.005). After 10 days no rebound swelling was recorded, but after 30 days rebound swelling occurred in eight out of nine subjects (p < 0.05) Bu da sonuçta ne olduğu özet olarak; Rhinitis medicamentosa (or RM) is a condition of rebound nasal congestion brought on by extended use of topical decongestants (e.g., oxymetazoline, phenylephrine, xylometazoline, and naphazoline nasal sprays) that work by constricting blood vessels in the lining of the nose This condition typically occurs after 5 to 7 days of use of such medications. Patients often try increasing both the dose and the frequency of nasal sprays upon the onset of RM, worsening the condition. The swelling of the nasal passages caused by rebound congestion may eventually result in permanent turbinate hyperplasia, which may block nasal breathing until surgically removed.[1] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Meali, ilacı kullandıkça sana verdiği rahatlama süresi azalıyor, bir süre sonra ilaç olmadan yaşayamaz gibi olursun. en iyi örnek aktiftablet. adam 20 yıldır kullanıyorum diyor işte. bir bıraksın bakalım inceleyelim 2 haftasını nasıl olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Oha denedim çalıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 burnum tikaninca denerim. benim yontemim suydu. burnu tikayip ıkınıyorsun. Yavas yavas basinci artiriyorsun cok abartmadan sonra bir anda saliyorsun. Kulak burun ne varsa aciyor ozellikle kulak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Psikolojik bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 8 ay ingilizce kursuna gidip ipnelik yapıp kantinde oturduğumdan pişmanım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 olum ingilizce bilmeyenler burun tılanıklığoyla mı cezalandırılıyor birisi kısaca çevirse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 En basitinden alabildiğin kadar nefes alıp burnunu kapıyorsun elinle. sonra kafanı öne arkaya sallıyorsun yavaş yavaş başın dönmeden :) nefesin bitene kadar salladıktan sonra elini bırakıp burnundan az nefes almaya çalışıyorsun sonra tekrar yapıosun ama az nefes alıp yapıcaksınız ve ağızının kapalı olması gerek bu olay 4-5 kere yapın bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 hayatım boyunca hiç burnum tıkanmadı. şu an forul hırıl akıyor mesela. hastayım paticik :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Editor said: En basitinden alabildiğin kadar nefes alıp burnunu kapıyorsun elinle. sonra kafanı öne arkaya sallıyorsun yavaş yavaş başın dönmeden :) nefesin bitene kadar salladıktan sonra elini bırakıp burnundan az nefes almaya çalışıyorsun sonra tekrar yapıosun ama az nefes alıp yapıcaksınız ve ağızının kapalı olması gerek bu olay 4-5 kere yapın bunu nefesini verdikten sonra kapıyosun. 120839712037123w hoparlörlerin sağır mı etti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 GElince deneyeceğim cemal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Otrivine ve İliadin denen illetten uzak durun. Daha önce 2 3 yıl üst üste son bahar ve kış dönemleri kullandım bağımlılık ihtimali çok yüksek. Burun dokusuna ve damarlara zarar veriyor durum ameliyata kadar gidebiliyor. Bu dönem gene başladım 1 aydır kullanıyorum kullanmadığım zaman nefes almakta güçlük çekiyorum. Artık attım çöpe bütün şişeleri bırakmaya niyetliyim. Kullanmaya başlamayın bile. Tuzlu su, deniz suyu nazal rinse setleri vs. onları kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 hayatımda ilk defa geçen hafta otrivine kullandım, kız arkadaşımındı ve dibinde 1-2 fıs kalmıştı dışarı çıkarken sıktım sanki dünya çok daha farklı gibi geldi suaheuh.burnumda kemik,eğrilik vs. bir sıkıntı da yok bildiğim kadarıyla ama daha önce nefes alamıyormuş da yeni nefes almaya başlamış gibi hissettim. bu haftada iyice hasta olmamla birlikte gittim aldım hemen. dün sınav vesilesiyle kocaeline gittim çantama koydum sanıyordum bi baktım yok kriz geçirdim otobüste nefes alamıyorum diye. bağımlılık yaptı ben de galiba hasta olmasam bile kullanacakmışım gibi geliyor hayırlısı bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Otrivine niye uzun süre kullanılmamalı Dworgian said: Diğer topikal vazokonstriktörler gibi Otrivine de, iki haftadan daha uzun zaman sürekli kullanılmamalıdır; uzun süreli ve aşırı kullanım, rebound konjesyonla sonuçlanabilir. http://en.wikipedia.org/wiki/Vasoconstriction Ayrıca; Long-term use of topical vasoconstrictors for the nose may result in rhinitis medicamentosa, drug addiction and tachyphylaxis. Some authors also believe that the severity of rebound swelling is proportional to the period during which the drug has been used, the frequency of its administration, and the amount of drug given. It has previously been reported that four-week use of the recommended dose of oxymetazoline induces rebound swelling, a sign of rhinitis medicamentosa. After 30 days on xylometazoline, the decongestive effect was the same 1 h after drug administration as before starting the medication. Similarly, after 30 days on xylometazoline, the decongestive effect was less 5 h after drug administration than it was 6 h after drug administration at the start of medication (p < 0.005). After 10 days no rebound swelling was recorded, but after 30 days rebound swelling occurred in eight out of nine subjects (p < 0.05) Bu da sonuçta ne olduğu özet olarak; Rhinitis medicamentosa (or RM) is a condition of rebound nasal congestion brought on by extended use of topical decongestants (e.g., oxymetazoline, phenylephrine, xylometazoline, and naphazoline nasal sprays) that work by constricting blood vessels in the lining of the nose This condition typically occurs after 5 to 7 days of use of such medications. Patients often try increasing both the dose and the frequency of nasal sprays upon the onset of RM, worsening the condition. The swelling of the nasal passages caused by rebound congestion may eventually result in permanent turbinate hyperplasia, which may block nasal breathing until surgically removed.[1] Dworgian said: Meali, ilacı kullandıkça sana verdiği rahatlama süresi azalıyor, bir süre sonra ilaç olmadan yaşayamaz gibi olursun. en iyi örnek aktiftablet. adam 20 yıldır kullanıyorum diyor işte. bir bıraksın bakalım inceleyelim 2 haftasını nasıl olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar