Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni AMD GPU14

jonq

Öne çıkan mesajlar

Konu AMD/Nvidia savaşına dönmesin ama ben en son ne zaman nvidia kullandım hatırlamıyorum. Son 4 ekran kartım hatırladığım kadarıyla x800, x1650pro, hd5850 ve şu an kullandığım hd7870. Bir kere bile sıkıntı yaşamadım. Neredeyse 10 senelik bir zaman bu bahsettiğim. Biraz şans, biraz da yan donanımla alakalı bence sorun ya da sorunsuzluk.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Son grafikte var işte 290X in Firestrike sonucu?

Açık ve net şekilde verilmemiş durumda 7k+ diye gösteriyor ama grafiğin tepe noktası yok orada. 7k da gayet düşük bir skor Titan ve 780 ayarında performans vermeyi hedefleyen bir kart için. O yüzden incelemeleri bekliyoruz merakla :)
Sosyal ağlarda paylaş

amd'nin kötü olan bir tarafı varsa driver'ları;

konuyu şurada da oldukça iyi özetlemişler;

https://dolphin-emu.org/blog/2013/09/26/dolphin-emulator-and-opengl-drivers-hall-fameshame/

said:
The quality of the code in the userland AMD driver looks horrible from the outside: using valgrind on a program using the AMD driver causes valgrind to complain about the large number of errors (ioctls using unintialized structures, access to unintialized memory). In some error cases, instead of reporting an error to the caller, the AMD driver will simply call exit(123) and kill the whole application. This kind of issues impacted SDL 1.3: calling XCloseDisplay caused the driver to exit. A workaround was put in place later in SDL 2.0 to avoid this problem which should have never happened in the first place. Fun fact: this bug was found while writing a minimal program that reproduce the mipmapping issue…

demekki userland driverını stajyerlere yazdırırsan küfür yersin, inşallah mantle'ıda çaycıya yazdırmaya kalkmazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç hayal değil.

- Bütün yeni nesil konsollar ATI kullanıyor, Wii U dahil.
- Valve linux tabalı SteamOS'i çıkarıyor, Windows'tan ve DirectX'ten uzaklaşıp OpenGL'e geçmek istiyor. ATI daha güçlü OpenGL'de.
- Zaten konsol jenerasyonundayız, bütün oyunlar konsollar baz alınarak yapılıyor sonra PC'ye nVidia'nın da yardımlarıyla port ediliyordu. Yeni nesil konsolların mimarisi PC architecture kullandığından zaten ati'ye yapılan oyunun ati'ye portlanması çok daha kolay, Mantle vaad ettiğini başarırsa yapımcılar göz ardı edemez ATI'yi.

Şuan tek bilinmez şey nVidia'nın Valve yapıştığıdır. SteamBox'ta yer almak istiyor, ATI bırakmaz o yakayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

en güzel etkisi nvidia ve intele olucak
boş bulup alanı her sene aynı ürünü sunuyorlardı
bkz: haswell
bkz: gtx 760

En güzel etkisi bizlere olacak. Intel ve Nvidia'nın elinde daha iyi teknoloji mevcut, potansiyel olarak da bütçe olarak da daha öteye taşıyabilmeleri gayet mümkün. Lakin AMD her iki alanda da öylesine geri kaldı ki ne Intel ne de Nvidia o teknolojiyi sonuna kadar kullanıp sunma gereği hissetmedi.

Her akıllı firmanın yapacağı gibi ufak tefek adımlar atıp kırpa kırpa piyasaya sunuyorlar ve fiyatları da istedikleri gibi belirleyebilmeleri yüzünden bu işten en çok zararı biz görüyoruz.

AMD'nin eline geçen bu altın fırsatı düzgün kullanması şart umarım yine eline yüzüne bulaştırmaz. Tekel olan sektörde ne fiyatlar olması gereken seviyede ne de teknolojik gelişimler arzu edilen ölçüde gerçekleşiyor. Son yılların özeti buydu AMD bu yüzden saf performans segmentinde de rekabetçi olmak zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

http://i.imgur.com/P3EnH39.jpg

R9 290X Newegg'de 729 dolar olarak fiyatlandırılmış, bunun anlamı 699 dolar genel satış fiyatı oluyor demektir.

499 dolar beklentisi içerisinde olan çok kişi vardı AMD herkesi ters köşe yaptı bu fiyatla.

300-350 dolara extreme kart alınabilen günlerden 700-1000 dolar bandına geldik. Bu noktadan sonra konsolların çıkışı ile beraber iki firma arasında performans savaşının yanı sıra fiyat savaşı da yaşanmaya başlayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben 4-5 senedir amd nin custom sogutuculu modellerini kullaniyorum, ne ses ne de isinma var.Su an sapphire in cift fanli 7870 modeli var.Alet 60 dereceyi gecmedi yaz aylarinda bile.Fan hizi da % 30-50 arasinda degisiyor oyunlarda.Full hd cozunurlukte AA AF falan acik bu arada.

Ondan once de HIS in 5850 ICooler turbo modeli vardi.Ses ve isinma konusunda efsane bir kartti, cok basariliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

R9 280X sonuçları belli oldu. AMD Gtx 770'i geçememiş bu kartla beraber ki re-branded 7970 ghz edition olduğu için daha fazlasını da yapması pek mümkün olamazdı. Ben saat hızlarını bir miktar daha yukarıya alırlar diye düşünmüştüm ama öyle olmamış.

300 Dolar olarak fiyatlandırıldığı için f/p açısından avantaja sahip. Birkaç inceleme sitesi sıcaklıktan dert yanmış ama genele bakıldığında mühim bir sıkıntı yok gibi duruyor. Kart sınırında geldiği için oc performansı pek yok. %5-9 arasında değişiyor.

En büyük avantajıysa Nvidia'nın 380 dolarlık Gtx 770'ine karşı ona yakın 300 dolar olarak fiyatlandırılan bir kart olması.

http://tpucdn.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/images/bf3_1920_1080.gif

http://tpucdn.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/images/farcry3_1920_1080.gif

http://tpucdn.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/images/bioshock_1920_1080.gif

Şimdi sırada R9 290 ve R9 290X var. Bakalım AMD Gtx 780 ve Titan'ı geride bırakabilecek mi :) Fiyat, performans ve driver savaşı yakında başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

780'in fiyatı performans lideriyken, inanılmaz oc potansiyeli varken öyle pat diye düşmez.

R9 290 / 290 X => Gtx 780 / Titan
R9 280X => Gtx 770

Fiyat düşüşü için AMD'nin muadil kartlarda performans anlamında öne geçmesi ya da 280X örneğinde olduğu gibi çok yakın olup ucuz fiyatlandırılmış olması gerekiyor. Agresif bir kart şart bu anlamda.

R9 280X => Gtx 770'in fiyatını etkiler. R9 290 / 290X ise Gtx 780 ve Titan fiyatlarını etkiler.

Konsolların çıkmasıyla ekran kartı satışları azalacağı için mevcut fahiş fiyat düzeni bir nebze olsun normale dönecektir. 2 yıl önce 450 dolara high-end kart alırken şimdi 700 ödüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...