Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elite: Dangerous

Exodous

Öne çıkan mesajlar

KaRa_DaVuT said:

GokTuRK said:

seco en para kullanmak lazım bak harbi mantıklı

en para ne ki?

taksit mi

banka kartı. şubesi yok. atmden ve internetten işlem yapabiliyosun sadece. siteden başvuruyosun adam evine ya da işine geliyo imza alıyo senden kartını teslim ediyo bu kadar.

havale ücreti eft ücreti falan yok. birikim hesabı falan var günlük çok iyi faiz veren bi de bissürü kampanyası falan var işte. sitelerinden bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyunun verdigi uzayda ve kokpitte olma hissini veren hicbi space sim yok. minimal bi kokpitteki yalnizlik hissi super. explore daha zevkli olacak planetler gelince haftaya. arkada interstellar ost ac mis gibi. combat kismi zevkli. ustalasmasi cidden zor. ama milenyum falcon gibi takiliyosun conflict zonelarda ustalasinca. yapicam diyip yapiyo adamlar bi de bi seyi. komunite iletisimleri cok hos. kimoldugunubilirsinsen ile cok karsilastiriliyo ama bence piyasanin krali olacak ileride.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

güzel değil oyun çalışsa ne olcak :>

Arkadaşlar bu köylü (title'da öyle yazıyor yabacak bişey yok) flying mechanic'leri kavrayamayan köylülerden. O yüzden BF oynasa uçaklar nerflensin diye ağlayan tiplerdendir. Doğal olarak işin içine "uçma" girince bu köylü arkadaşımız hayır der, çünkü ayağın yerden kesildiğinde toprak eşeleyip patates falan dikemiyorsun.

Şimdi gelelim mevzulara. Oyunda bebeler beni sürekli ganklicek mi diyenler. Ben 1 senedir bu oyunu oynuyorum, sadece 1 kere ganklendim, o da şöyle gelişti; oyunda her hafta community goal'lar oluyor. Misal diyor ki, X sisteminde Y istasyonunda community görevi var, 1 hafta boyunca şu kadar maden topla bu kadar korsan öldür. Haliyle o hafta oyundaki playerların yarısından fazlası o sistemin içinde oluyor. Ben de community goal'ı yapmak için gittiğimde 3 kişilik bir party kendine misyon edinmiş, görevi yapmaya gelen oyuncuları gankliyorlar. Gemimi supercruise'dan çıkartıp bi güzel ağzına sıçtılar.

Bu durum haricinde zaten çok popüler sistemler haricinde oyuncu görmen imkansız gibi bişey. Çünkü denildiği gibi bütün samanyolu elinin altında. milyarlarca yıldız sistemi var ve hepsine gidilebiliyor. Ama yine denildiği gibi boş, çünkü uzay. medeniyetten uzaklaştıkça içinde hiç istasyon olmayan yıldız sistemleri gittikçe artıyor.

Bunların hepsini geçtim, oyunda şöyle bir imkan var -ki ben bunu çok eleştiriyorum, olmaması gerektiğini savunuyorum- ; Solo Play. oyunda 3 mod var, Open Play, Solo Play, Private Group. Bunların üçünde de yaptığınız progress tek. Yani sürekli solo oynayıp kastırıp Open playe geçebilirsiniz. Bu da open play oynamak için bir amaç bırakmıyor malesef. Gank korkusu yaşayan geçiyor soloya, rahat rahat takılıyor. Hiçbir handikap-bonus vs. farkı yok. Ki ben yukarıda anlattığım gank olayını yaşadıktan sonra görevi yapmak için solo play'e geçip devam ettim mesela.

KaRa_DaVuT said:

Suark said:

space sım sevıosan guzel
köylüysen güzel diil

Hacı alıyımmı bak gaza geldim.

istiyodumda ama bok gibi mi? amacım pvp falan değil eğlenmek exploraiton vs vs

ama amele amele her gittiğim yerde mal bebeler beni vuracaksa sokam oyuna

Exploration ise mevzu, gezip görebileceğin milyar tane yıldız var. daha ötesi yok :) Ben mesela hala yapamadım ama yapıcam, kendime 2. bir gemi alıcam, exploration ekipmanları ile donatıcam, galaxy map'teki nebulalara black hole'lara falan gidicem.

Son olarak da, şu ana kadar gördüğüm en gerçekçi hissiyatı veren sürüş mekaniklerine sahip.

son son olarak, garanti olsun diye official forumlardan sordum;
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=203392

Expansion olmadan base game'i oynayabiliyorsunuz. Hatta gelecek olan patchlere ve contentlere de sahip olacaksınız ancak planetary landing ve onunla ilgili olan içerikten mahrumsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Aluriel said:

güzel değil oyun çalışsa ne olcak :>

Arkadaşlar bu köylü (title'da öyle yazıyor yabacak bişey yok) flying mechanic'leri kavrayamayan köylülerden. O yüzden BF oynasa uçaklar nerflensin diye ağlayan tiplerdendir. Doğal olarak işin içine "uçma" girince bu köylü arkadaşımız hayır der, çünkü ayağın yerden kesildiğinde toprak eşeleyip patates falan dikemiyorsun.

Şimdi gelelim mevzulara. Oyunda bebeler beni sürekli ganklicek mi diyenler. Ben 1 senedir bu oyunu oynuyorum, sadece 1 kere ganklendim, o da şöyle gelişti; oyunda her hafta community goal'lar oluyor. Misal diyor ki, X sisteminde Y istasyonunda community görevi var, 1 hafta boyunca şu kadar maden topla bu kadar korsan öldür. Haliyle o hafta oyundaki playerların yarısından fazlası o sistemin içinde oluyor. Ben de community goal'ı yapmak için gittiğimde 3 kişilik bir party kendine misyon edinmiş, görevi yapmaya gelen oyuncuları gankliyorlar. Gemimi supercruise'dan çıkartıp bi güzel ağzına sıçtılar.

Bu durum haricinde zaten çok popüler sistemler haricinde oyuncu görmen imkansız gibi bişey. Çünkü denildiği gibi bütün samanyolu elinin altında. milyarlarca yıldız sistemi var ve hepsine gidilebiliyor. Ama yine denildiği gibi boş, çünkü uzay. medeniyetten uzaklaştıkça içinde hiç istasyon olmayan yıldız sistemleri gittikçe artıyor.

Bunların hepsini geçtim, oyunda şöyle bir imkan var -ki ben bunu çok eleştiriyorum, olmaması gerektiğini savunuyorum- ; Solo Play. oyunda 3 mod var, Open Play, Solo Play, Private Group. Bunların üçünde de yaptığınız progress tek. Yani sürekli solo oynayıp kastırıp Open playe geçebilirsiniz. Bu da open play oynamak için bir amaç bırakmıyor malesef. Gank korkusu yaşayan geçiyor soloya, rahat rahat takılıyor. Hiçbir handikap-bonus vs. farkı yok. Ki ben yukarıda anlattığım gank olayını yaşadıktan sonra görevi yapmak için solo play'e geçip devam ettim mesela.

KaRa_DaVuT said:

Suark said:

space sım sevıosan guzel
köylüysen güzel diil

Hacı alıyımmı bak gaza geldim.

istiyodumda ama bok gibi mi? amacım pvp falan değil eğlenmek exploraiton vs vs

ama amele amele her gittiğim yerde mal bebeler beni vuracaksa sokam oyuna

Exploration ise mevzu, gezip görebileceğin milyar tane yıldız var. daha ötesi yok :) Ben mesela hala yapamadım ama yapıcam, kendime 2. bir gemi alıcam, exploration ekipmanları ile donatıcam, galaxy map'teki nebulalara black hole'lara falan gidicem.

Son olarak da, şu ana kadar gördüğüm en gerçekçi hissiyatı veren sürüş mekaniklerine sahip.

son son olarak, garanti olsun diye official forumlardan sordum;
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=203392

Expansion olmadan base game'i oynayabiliyorsunuz. Hatta gelecek olan patchlere ve contentlere de sahip olacaksınız ancak planetary landing ve onunla ilgili olan içerikten mahrumsunuz.

http://i.imgur.com/JcOdaKV.gif
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

mrk ettiğim bişey var gemin patlayınca ne oluyor?

o uyarıyı yapacaktım unuttum. starter geminiz Sidewinder. O gemi beleş. Ama içindeki ekipmanı değiştirdiyseniz harcadığınız paranın %10'unu ödeyerek (insurance cost) aynen geri alabiliyorsunuz. Ya da bedavaya Starter Sidewindera dönüyorsunuz.

Geminizi değiştirdiğinizde de yine aynı şekilde, geminin fiyatı+değiştirdiğiniz ekipmanların %10'unu ödeyerek geri alabiliyorsunuz. Uyarım ise şu, yeni gemi alacaksanız cebinizde insurance cost'unu ödeyecek kadar paranız mutlaka kalsın. Çok ağlayan gördüm. 100 milyona anaconda alıp duvara çarpıp insurance'ı ödeyemediği için sidewindera dönmek zorunda kalanlar falan. çok acıklı bi durum aman diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

abi çok kötüymüş ya.. direk ALMAMA sebebi gibi duruyor. Kaldırma gibi bir düşünceleri var mı?

indirim felan mevzusu önemli değil. Önemli olan harcanan zamanın daha değerli olması. Star Citizen e mi baksak.

Ne bileyim abi. insan en azından %40 felan penalty koyar single player moda.
Sosyal ağlarda paylaş

KaRa_DaVuT said:

Hacı alıcam

ama bari kommute olarak oynayak birlikte kazalım birlikte explore yapak

Olmaz mı. siz gezegene inince ben sizi korurum yukarda

ya bırak cobalt edge'de maden kazan ruslar gibi tek başına dolanıp duracaksın oyunda. ne gelen var ne giden modunda takılıp sıkılacaksın.

manual pilot falan demiş biri oralara hiç girmiyorum max 2 güne bayacağın bişey çünkü.

ha bi de eve onlinedaki metagame %10'u bile olmayacak bu oyunda
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Black-ice said:

mrk ettiğim bişey var gemin patlayınca ne oluyor?

o uyarıyı yapacaktım unuttum. starter geminiz Sidewinder. O gemi beleş. Ama içindeki ekipmanı değiştirdiyseniz harcadığınız paranın %10'unu ödeyerek (insurance cost) aynen geri alabiliyorsunuz. Ya da bedavaya Starter Sidewindera dönüyorsunuz.

Geminizi değiştirdiğinizde de yine aynı şekilde, geminin fiyatı+değiştirdiğiniz ekipmanların %10'unu ödeyerek geri alabiliyorsunuz. Uyarım ise şu, yeni gemi alacaksanız cebinizde insurance cost'unu ödeyecek kadar paranız mutlaka kalsın. Çok ağlayan gördüm. 100 milyona anaconda alıp duvara çarpıp insurance'ı ödeyemediği için sidewindera dönmek zorunda kalanlar falan. çok acıklı bi durum aman diyim.

azına sağlık

alcam amk akşam gidip baya alcam

HYPE HYPE HYPE
Sosyal ağlarda paylaş

aslında mmo, ama yeteri kadar değil sdfg

Tek server, devasa evren (milky way lan ötesi mi var hımını) ama işte gönül isterdi ki böyle clanlar olsun, crafting olsun, clanlar kendi istasyonlarını yapabilsin, bölgeler kontrol etsin, sistemlerde 100v100 savaşlar dönsün. malesef.

Densiz said:

Xenocide said:

gördüğüm kadarıyla öyle bir planları yok. çok tartışıldı, işin ilginç yanı oyuncular yarı yarıya bölünmüş durumda. baya bildiğin %50 solo play işini destekliyor. "herkes nasıl istiyorsa öyle oynasın ne güzel seçenek sunmuş işte" diyor. şaşırttı o kısmı beni. o zaman god mode versiyonu da olsun isteyen onu oynasın anasını satim. bence de en azından solo play'de bi handicap olması lazım. ne bilim bounty'ler yarı yarıya düşük olur, trading'den edinilen kar daha düşük olur, NPC'Ler tarafından taciz edilme ihtimali daha yüksek olur vesaire.

ha ama mesela bi şey anlatayım. Geçenlerde buraya da yazmıştım, exploration yapmaya başlamıştım bi ara ama open play modunda yapıyorum. epey bi gittim açıklara, imkansız gibi olmasına rağmen baya galaksinin kuytu bi köşesinde bir playerla karşılaştım. adam durup dururken bana "kısa sürede çok zengin olmak ister misin" dedi, neden olmasın dedim. şu şu sistemin şu istasyonunda çok yüksek rewardlı kaçakçılık görevleri çıkıyor, git sömür dedi. e iyi eyvallah dedim. exploration işini yarım bıraktım dediği istasyona gittim ve hakikaten exploit gibi görev çıkıyor. 1-2 gün orada görev yaptım ve şu an epey zenginim sfgsdf. 1 aydır falan aynı gemiyi kullanıyordum 1 gün o görevleri yaptım en pahalı 2. 3. gemiyi falan aldım şimdi üstüne de bi o kadar param var. sonra da nerflediler o görevleri zaten lel

open play'in beklenmedik faydaları.
Sosyal ağlarda paylaş

Eve o işte

Xenocide said:

aslında mmo, ama yeteri kadar değil sdfg

Tek server, devasa evren (milky way lan ötesi mi var hımını) ama işte gönül isterdi ki böyle clanlar olsun, crafting olsun, clanlar kendi istasyonlarını yapabilsin, bölgeler kontrol etsin, sistemlerde 100v100 savaşlar dönsün. malesef.

Densiz said:

Xenocide said:

gördüğüm kadarıyla öyle bir planları yok. çok tartışıldı, işin ilginç yanı oyuncular yarı yarıya bölünmüş durumda. baya bildiğin %50 solo play işini destekliyor. "herkes nasıl istiyorsa öyle oynasın ne güzel seçenek sunmuş işte" diyor. şaşırttı o kısmı beni. o zaman god mode versiyonu da olsun isteyen onu oynasın anasını satim. bence de en azından solo play'de bi handicap olması lazım. ne bilim bounty'ler yarı yarıya düşük olur, trading'den edinilen kar daha düşük olur, NPC'Ler tarafından taciz edilme ihtimali daha yüksek olur vesaire.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...