kizillelma Mesaj tarihi: Şubat 27, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2026 Metacritic removes AI-written 'Resident Evil Requiem' review from website Videogamer • The site last week fired its human staff and replaced them with 'AI journalists' • Metacritic also removed several other reviews from the outlet Metacritic says it will ban sites that post AI-generated reviews from its roundups. "Our policy is that we will never include an AI-generated review on Metacritic, and that if we subsequently discover that one has been posted we will remove it immediately and sever ties with that publication upon an investigation."
progamer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2026 Marathom beni de sarmadı. UI hoşuma gitmedi hiç, fazla dolu, hareketli. Extraction shooterlar da sıkıyor beni sdf Resident Evil Requiem de çok beklediğim oyundu, yine FoV'u düşük, ayarıda yokmuş oyunda :/
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2026 Steamde Windrose diye bir korsan oyunu demosu var, baya bir övüyorlar bir YT videosu koyuyorum. https://store.steampowered.com/app/3041230/Windrose/
Oce4n Mesaj tarihi: Şubat 28, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2026 arc raiders varken marathon çok gereksiz geldi bana da... grafikleri, UI, teması filan hiç sarmadı. deli gibi reklam basıyor her yere, reklamlar bitince ne kadar oynayanı kalacak göreceğiz.
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 2, 2026 Mesaj tarihi: Mart 2, 2026 resident evil gene baya kaliteli oyun yapmış ama hikayesi baya tırt geldi bana ya. bazı yerlerde çok saçmalamış hatta... bir de şeyi anlamadım. önceki oyundaki kız niye yok
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 2, 2026 Mesaj tarihi: Mart 2, 2026 re hikayeleri ne zaman anlamlı olduki abi zaten
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 2, 2026 Mesaj tarihi: Mart 2, 2026 yok bunda biraz daha dandiklik var ya leon bu oyunda DMC karakterine dönmüş komple xd
progamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2026 Mesaj tarihi: Mart 3, 2026 bu çıkmış bugün. Disco Elysium'un fantasy versiyonu. Mostismal da beğenmiş.
progamer Mesaj tarihi: Mart 4, 2026 Mesaj tarihi: Mart 4, 2026 Sony, Playstation oyunlarını PC'ye portlamaktan vaz geçmiş. Ghost of Yotei Alıntı Sony Group Corp. no longer plans to release its big PlayStation 5 games on PC, a major shift in strategy that sees the video-game maker returning to console exclusivity after six years of flirting with multi-platform releases, according to people familiar with the company's plans. Online games will still be released across multiple platforms, but single-player titles such as Ghost of Yotei and Saros will remain exclusive to PlayStation 5. There are likely a few reasons behind this shift. One is that several recent PlayStation games have not sold well on PC. A faction within PlayStation has also expressed concern that releasing their games on PC risks damaging the console's brand and will hurt sales of the PlayStation 5 and its successors, according to the people familiar with Sony's inner workings. https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-03-04/sony-pulls-back-from-playstation-games-on-pc?accessToken=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJzb3VyY2UiOiJTdWJzY3JpYmVyR2lmdGVkQXJ0aWNsZSIsImlhdCI6MTc3MjYzMTM4OSwiZXhwIjoxNzczMjM2MTg5LCJhcnRpY2xlSWQiOiJUQkRNVTVLR1pBS0owMCIsImJjb25uZWN0SWQiOiJCMUVBQkI5NjQ2QUM0REZFQTJBRkI4MjI1MzgyQTJFQSJ9.iJ25MhKjr88ECoSb_2cT3JX9MqYduN3JmMm63yusBVE 1
Sam Mesaj tarihi: Mart 4, 2026 Mesaj tarihi: Mart 4, 2026 (düzenlendi) ya adamlardan bir tek yotei'yi bekliyordum, onu da çıkarıp öyle pes etseydiniz bari pff. cidden basiretsizlik. oynamayacağım işte kardeşim gamepad'le, istediğiniz kadar exclusive yapın. capcom daha yeni açıklama yaptı "satışlarımızın yarısı pc'de" diye, sony'nin kendi beceriksizliği. Mart 4, 2026 Sam tarafından düzenlendi 1
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Mart 4, 2026 Mesaj tarihi: Mart 4, 2026 Kendisi Playstation storeda çöp parasına indirimli satarken PC ye çıkarken yeni çıkmış parasına satmaya kalkarsa tabiki de böyle olur. Aynı anda çıkarmaya zaten cesaret edemezler rezil olurlar PC de daha fazla sayıda satıcağı için o rezilliği göze dahi alamazlar. Helldivers 2 de ne olduğunu gördüler. Elden Ring falan gibi oyunlar PC de zaten daha çok satıyor , en güncel örnek de Residen evil ve Capcom işte. Heralde bunlar da AI yüzünden PC gamingin ölmesine falan kumar oynuyorlar ya da klasik Japon bağnazlığı konsolum da konsolum da konsolum ffs böyle düşünenlerin sonu inşallah Nokia vs gibi olur. Bu lanet firmaların beklediği olmaz ve herşey normale dönerse bizim PC parçaları için kendi yapıcakları yılda 1 - 2 oyun için kimse Playstation özel olarak almaz. Zaten konsol alıcak adam alıyordu zaten. 1
kizillelma Mesaj tarihi: Mart 9, 2026 Mesaj tarihi: Mart 9, 2026 Steam "In 2024 we delivered about 80 exabytes to customers," says Valve, "and in 2025 that grew to 100 exabytes. It's hard to make sense of such a huge number, but just for fun: Steam users are averaging 274 petabytes of installs and updates per day—that's 11.42 petabytes per hour, which is about 190,000 GB of data per minute." 3 1
progamer Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 (düzenlendi) nvidia dlss 5 i duyurmuş. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss5-breakthrough-in-visual-fidelity-for-games/ çok kötü duruyor ya. Bütün oyunları aynı boktan ai slop a dönüştürmeyi başarmışlar. Yassified instagram filtresi gibi sdf. Bide bunu çok iyi bir şeymiş gibi duyuruyorlar. art style filan uğraşmasına ne gerek var ki developerların, her şey aynı ai slop gibi görünebilecekken. Mart 16, 2026 progamer tarafından düzenlendi 1
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 yalnız resident evildaki kız basıyor, kız nesil atlıyor, saçlar falan baya iyi. genel olarak ai slop gibi gelmesinin nedeni ai'da gördüğümüz benzer tarz olmaları. hep aynı tarz ve screen space çalışıyor yani çevre bağlamı pek yok, ekranda ne varsa ona göre uyduruyor ışıklandırmayı. ama ai çook daha temiz ve gerçekçi yapıyor ışıklandırmayı, ve sadece 2-3 senede. oyunlarda yapamadık 30 senedir, hele saç ışıklandırması hala acınası halde çünkü acayip zor bişey. engine içine entegre edilirse ve teknolojisi de ilerlerse yegane tool olacak heralde. sahne farkındalığı falan olması lazım. fiziği falan da halleder aslında. bilmiyorum da şöyle hybrid bi çözüm olacak gibi ileride. 1
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 İlk adım olarak bence gayet güzel. Bunun üzerine çok şey konulur. 1
Shadow Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 hey gidinin 3dfx vodoo olacaktı ki eheheyytttt bee
kizillelma Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 Mesaj tarihi: Mart 16, 2026 Oh my god, from @digitalfoundry: this thing needs TWO RTX 5090's to render those demos …
df Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 o önemli değil ya seneye bir 6090 olur sonra bir 7070 olur. hepsini aynı yapma olayı da zamanla 7-8 filtre gibi seçeneğe evrilir. pixar gibi illustrated seçersin öyle olur vs. pişsin arkada yavaş yavaş. standart pc çalıştıracak hale gelene kadar çeşitlilik artar.
Bone Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 razzRaziel, 17.03.2026 00:01 tarihinde dedi ki: yalnız resident evildaki kız basıyor, kız nesil atlıyor, saçlar falan baya iyi. genel olarak ai slop gibi gelmesinin nedeni ai'da gördüğümüz benzer tarz olmaları. hep aynı tarz ve screen space çalışıyor yani çevre bağlamı pek yok, ekranda ne varsa ona göre uyduruyor ışıklandırmayı. ama ai çook daha temiz ve gerçekçi yapıyor ışıklandırmayı, ve sadece 2-3 senede. oyunlarda yapamadık 30 senedir, hele saç ışıklandırması hala acınası halde çünkü acayip zor bişey. engine içine entegre edilirse ve teknolojisi de ilerlerse yegane tool olacak heralde. sahne farkındalığı falan olması lazım. fiziği falan da halleder aslında. bilmiyorum da şöyle hybrid bi çözüm olacak gibi ileride. bir dönem HDR photography diye bir şey vardı, hatırlar mısın? 10-15 sene önce. bugün ona "fake HDR" deniyor. highlight'ları söndüren, shadow'ları solduran bu teknik, yanlış kullanıldığında çabucak gerçek dışı bir sahneye yol açabiliyordu. teknoloji açısından faydalı bir şey gibi gözükse de, çıkardığı sonuçlar göz yorucu renk bulamacından başka bir şeye benzemiyordu. Bu AI slop saçmalıklarının yarattıkları görüntüler de buna benziyor. oyun grafiklerinde sıkıntı olan bazı şeyler var (mesela cisimlerin kesiştiği yerler gibi) ve sen daha bunları düzeltememişken tutup da oyun karakterlerin yüzlerini stock photo'lara benzetmeye çalışırsan, olmaz. Tofaş Serçe'ye Lamborghini motoru koymak gibi bir şey olur. elbette 20 sene sonra bazı şeyler düzelmiş, yerine oturmuş olabilir. ama gelecekte AI teknolojiler değişebilir belki diye sektörün tüm kumarını bu teknolojilere yatırması, gerçekte pratik faydalarının olmasından ziyade, CEO'ların finans parası yemek için her yere sokuşturmaya çalışmasından başka bir şey değil.
Sam Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 (düzenlendi) ya durdum düşündüm de bunu upscaling/framegen başlığına taşıyamadım çünkü yapılan iş aynı değil. nvidia maalesef upscaling tutunca diğer ai üzerinden çalışan her özelliği ona iliştirmeye başladı. prcılar karar veriyor herhalde ama zayıflatıyor marka değerini bence. önce resimlere bakınca olmayan detayı mı oluşturuyor diye düşündüm ben de videoları izleyince daha net anlaşılıyor. normalde düz plastik gibi görünen yüzlerde aşırı detaylı bir ışıklandırma var ama orada normalde yapılmamış birşey eklemiyor gözlemlediğim. lakin bu "ai bad" düşüncesi o kadar zehirledi ki artık bu tartışmaları, razz dışında kimsenin bunu yazdığını görmedim sanırım henüz lol. hani bir yandan da durup düşündüm, insanlar ray reconstruction'ı çok beğenmişti ama orada da yapılan denoiserların düzgün beceremediğini alıp ai'a düzelttirmekti ama onu da yaparken bazı dezavantajlar vardı. ama insanlar görmezden gelmişti bozdukları düzelttiklerinden daha az görünür olduğu için. burada "ama sahnede bu yapılmak istenmiş mi ki" sorusu doğru ama cp77'ye path tracing ekleyince oyun ona göre yapılmadığı için bazı kapalı alanlarda iğreti görünen ışıklandırmalar vardı. burada da herhalde oyunu yaparken buna uygun hazırlanması lazım sonradan toggle on diye eklemek yerine. bence bayağı inanılmaz ama tepki muazzam. lakin gidip 1 yıl önce çıkmış ac shadows'ta yağmurlu gün sahnesine eklemek yerine gelecek oyunlarda neler yapacak bakmak lazım. gerçi gene markadan bağımsız olmayan bir özellik için ne denli uygun hazırlanabilir emin değilim. sadece nvidia'nın göstermesi yerine şirketlerden artistlerin çıkıp "evet bizim yapmak isteyip yapamadığımızı yapmış" demesi lazım. insanlar nvidia'nın değil, 150 shading, texture modla artistin vizyonunu kendileri bozmak istiyor çünkü. Alıntı Important to note with this technology advance - game developers have full, detailed artistic control over DLSS 5's effects to ensure they maintain their game's unique aesthetic. The SDK includes things like intensity, color grading and masking off places where the effect shouldn't be applied. It's not a filter - DLSS 5 inputs the game’s color and motion vectors for each frame into the model, anchoring the output in the source 3D content. şunu eklemişler orijinal videoya, ray reconstruction gibi anladığım işte çalışma şekli ama bunu açıklamaları zaman alacak millet ayaklanmışken. baştan yanlarında cdprojekt'ten adamları filan alıp onlara göstertselerdi keşke. yani mesela insanlar en çok resident evil suratına takılmış da hogwarts ve starfield için bakıyorum, inanılmaz oluşan etki. plastik görünen suratları ki o mesele 20 yıldır var, canlandırıyor adeta. bizim mevcut kartlarda fps çökertmeden kullanabilecek miyiz sorusu beni esas düşündüren. insanın kendi deneyip görmesi lazım farkı canlı. Mart 17, 2026 Sam tarafından düzenlendi
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 insanların şu ai generationa hangi koşulda olursa olsun AI SLOP SHIT demeyi bırakması lazım artık. zamanında internete televizyona şeytan icadı diyip banishlemeye çalışan dinci zeka özürlülüğü kopyası görüyorum. Şu olay uzun vadede game changing. belki oyun yapımı süresini yarı yarıya düşürecek, ha bu sloppy oyunların sayısını arttırır mı arttırır ama yaratıcı fikirleri olup yeterli bütçeleri olmayan ufak firmalar için 5 sene gelirsiz developer fundla(yama)maktan kurtaracak belki. tüketici tarafında zaten frame generation başladı, resmen uzun vadede düşük fps sorunu tamamen ortadan kalkacak yani ne bu direnç. embrace it ya. bi şeyi kötü amaçla kullananlar var diye o şeyin kendisi niye kötü olsun emenika 1
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 Mesaj tarihi: Mart 17, 2026 Sam, 17.03.2026 08:39 tarihinde dedi ki: bu "ai bad" düşüncesi o kadar zehirledi ki artık bu tartışmaları özünde bu var ya. öncesinde emek çalıyor diye başlayan akım heralde üzerinde ekleye ekleye ilerledi. influencer nefreti, insanların aşırı filter kullanımları falan da pekiştirdi. haklı da. koyulan şekeri o kadar abarttılar ki heryer yapış yapış oldu. insanlar yaptıkça platformlar destekledi, platformlar destekledikçe insanlar yaptı. burada ise bi kaç tane eleştiri noktası var heralde. biri karakterleri değiştirmesi ve sıradan güzellere benzetmesi. bunu yaparken makyajı da bolca kullanması. diğeri de @Boneun bahsettiği fake hdr'a benzer yapay olduğunu hissettiren fake ışıklandırma. genel olarak hep sahte set ışığı gibi. ai slop hissini de bence bu oluşturuyor çünkü hep orada görüyoruz. stock fotolardaki generic ışıklandırmaya benziyor. işte çevre bağlamı ve sahne farkındalığı derken bundan bahsetiyorum. ai'ın oyundaki sahnedeki tüm ışık kaynaklarının türlerini, nerede hangi açıyla durduklarını vs biliyor olması gerekiyor yoksa ekranda ne görünüyorsa ona göre sallıyor (screen space gölgelendirme gibi yani). yüze vuran ışık açısı değiştiğinde herşey değişiyor çünkü, bunun doğru yapılması lazım. saçlar akıyor, ceket falan da kendine gelmiş. yüzde ise baya değişiklik var okey de, kızın orijinali zaten influencer ready. (4k version) yukarıdaki oyun içi orijinal ve ai ile oluşturulmuş halinin farkı şu lol millet şu memeleri falan koyuyor da, developer'ın orijinalde yaptığı abartı ve klişe güzelleştirmeye de bi karşı ol önce çünkü o da doğal değil. kızı model aldıkları kişi influencer zaten lol. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss5-breakthrough-in-visual-fidelity-for-games/ neyse burada baya örnek var karşılaştırmalı. özellikle insansız sahnelerde iyi sonuçlar var. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss5-breakthrough-in-visual-fidelity-for-games/nvidia-dlss-5-zorah-tech-demo-geforce-rtx-comparison-screenshot-001/ gibi ama işte hep hatalı. güneş ışığını yemiş mesela ışığın nereden vurduğunu falan bilmiyor. e haliyle art direction'ı da değiştiriyor. daha çok yol alması lazım. şunlar realtime olacak galiba diyorduk, görünüşe göre nvidia buna pushluyor. 1
Öne çıkan mesajlar