Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Artık zamanıdır, tüm oyunlar çalışıyor dedim, Linux'a geçtim. Oynadığım tüm oyunlar tam çalışıyor şu an.

Mesaj tarihi:

Valla benim grupla fc 26 pro clubs oynamasak ben de geçicem de işte artık 2026 sonuna doğru yenisi çıkınca almicam, anti-cheat işi çözülene kadar da oynamam artık, çözülmezse de çözülmez önemsiz. Hangi distroyu kullanıyosun?

Mesaj tarihi:

Ben de ufaktan Linux'a mı geçsem diyordum. Sanal makineye CachyOs ve Pop OS kurdum. İkisi de Arch tabanlı, ikisinde de ses problemi (ses takılarak çıkıyor) yaşadım. Bir saat kadar sorunu çözmeye çalıştım. Bir sürü öneri okudum, ayar değiştirdim, paket kurdum vs. derken artık bunlarla uğraşmak istemediğimi farkettim. Sonra Mint kurdum. Onun da arayüzü 2010'da nasıl ise halen aynı. Evet özelleştirme seçeneklerinin sınırı yok ama sarmadı. Fakat takipteyim. Denemelere devam ederim.

Mesaj tarihi:
GERGE, 04.12.2025 07:17 tarihinde dedi ki:

Artık zamanıdır, tüm oyunlar çalışıyor dedim, Linux'a geçtim. Oynadığım tüm oyunlar tam çalışıyor şu an.

performans farkı ne kadar?

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

CachyOS kurdum. GPU-bound oyunlarda %5-15 arası artış oldu. %1'ler daha iyi.

Ama... Windows 11'de idle'da CPU 45-50C dolanıyordu. 5800X3D. Şimdi 35C gördüm idle. Çoğu aynı program (Firefox mesela) daha hızlı. Oynadığım her oyun çalışıyor. Linux'un kendisi daha iyi zaten, telemetry, copilot yok. En son artık agentic os olacağız dediklerinde geçmeye karar verdim zaten.

Mesaj tarihi:

abi windows'ta bile bir sorun olunca bütün akşam oturup çözene kadar araştırıp uğraşmak gerekiyor, hayal bile edemiyorum o makinelerde birşey çözmeye çalışınca gerekecek emeği. %10 helali hoş olsun cebimden vereyim o performansı da beni ilave yormasın bir sorun yaşandığında. command line bahsi windows için bile geçtiğinde tetikleniyorum. bir çözüm içinde regedit kelimesini okuyunca geriliyorum. copilot'a "yaz şunu ver" deyip yapıştırıyorum artık öyle birşey çıkınca. kullanana bol şans ama pc kullanım rahatlığı olarak gelişsin diye beklerken tam tersine gidesim şahsen gelmiyor.

ha gaben veya başkası yarın öbürgün der ki "bu os'in kaputunu açmıyorsunuz ve herşey çalışıyor" o zaman eyvallah. media codec pack için o muydu bu muydu hangi güncellemeydi diye meraklısı olarak karıştırıyorum da os için yapmayayım onu. neyse bakalım insanlar kullandıkça gelişir diye bekliyorum ama henüz olmadı gibi.

Mesaj tarihi:
GERGE, 04.12.2025 18:01 tarihinde dedi ki:

CachyOS kurdum. GPU-bound oyunlarda %5-15 arası artış oldu. %1'ler daha iyi.

Ama... Windows 11'de idle'da CPU 45-50C dolanıyordu. 5800X3D. Şimdi 35C gördüm idle. Çoğu aynı program (Firefox mesela) daha hızlı. Oynadığım her oyun çalışıyor. Linux'un kendisi daha iyi zaten, telemetry, copilot yok. En son artık agentic os olacağız dediklerinde geçmeye karar verdim zaten.

👍

• Yeni Oluştur...