Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Home Theater Ses Sorunsalı

cantug

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bir odamı HomeTheater yaptım ama komşular rahatsız oluyor titreşim ve yüksek sesten.

Güzel bir izalasyon yapmak istiyorum nerden bulabilirim ve nasıl bişi yapabilirim ?

Yardımcı olur ve fikir verirseniz sevinirim

35m2 lik bir oda 2x1000Wsub speakerlar 50w ile 200w arası değişiyor 11+2 sistemim var. 150DB üstüne çıkabilio bazen

http://www.hometheater.com/images/1012silence.fig4.jpg

Şu tarz bişi yapmam gerek sanırım ama Taş yünü nerden bulabilirim nalbularda varmıdır ?
Birde daha extra bişiler yapmam gerek
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
150 dB? KBB'ye git sen. Home theater degil o. Aci sinirinin ustunde, isitme kaybinin onune gecmenin yolu da yok. Fiziksel olarak da ses dalgalarini hissedebilirsin. Metal konseri o kadar yuksek degil. 200 dB olunca titresim olduruyor bile. Yalitim filan mumkun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

150 de izlemiyorum filmleri Ateş sesleri filan tabanca sesleri o db e çıkıyor yoksa normalde 130 geçtiğini pek diyemem.

Benim için önem olan Titreşimi kayıpa uğramadan Komşuya gitmesini önlemek.

Ha önleyecek şeyi nerde bulabileceğim önemli...

Şu sinemalardaki sistem yeterli olurmu acaba merak ediyorum çıldırcam ya film izleyemiyorum çocuk uyuyor diyip duruyor kadın çıldırcam
Sosyal ağlarda paylaş

max DB 130 oluyor ortalama 95 lerde geziyor bikere ölçme şansım oldu zaten ses hep yarımda izliyorum fazla açmıyorum...

Boşver şimdi seviyesini.

Sub HZ si önemli sanırım DB den önce onuda engellemek gerek

@yav Bu arada siteye baktım izalasyonla ilgili bişi bulamadim ama arıyıp danışırım teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

cantug said:

@yav Bu arada siteye baktım izalasyonla ilgili bişi bulamadim ama arıyıp danışırım teşekkürler.
çalıştığım yer için geçen hafta bir dolu mikrofon cart curt almaya gitmiştim ofislerine (şişli'de). orda gördümdü çeşit çeşit izolasyon malzemesi duvarlarda. O yüzden söyleyeyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

cantug said:

max DB 130 oluyor ortalama 95 lerde geziyor bikere ölçme şansım oldu zaten ses hep yarımda izliyorum fazla açmıyorum...

Boşver şimdi seviyesini.

Sub HZ si önemli sanırım DB den önce onuda engellemek gerek

95 ler yüksek. 70 lerde geziyor olma sen?
Sosyal ağlarda paylaş

faskjfhas Yanlıs yazmısım 95lerde gezio ateş etme filan o tarz sahnelerde 130 a cikiodu

Zaten farkediosun sesi rahatsız ediyor 130 da ateş etmeler sesi kısmak istiyorsun :D

Konusma sesleri filan mesela 60 civari action sahneleri 70-80 lerde yani desibel değişken bişidir nediyim şimdi

ben sesi yarıda açıcan max ulaşabildiği 130 işte... devamlı 130 da ses çıkartmıo sonuçta kapatırdım yoksa sesi :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...