Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet

Killer

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
bisiklet ustalarından bir yardım ricam var.

salcano city fun 70 bisikletim var. düzenli olarak kullanıyorum. ufak bir kaza sonucu zinciri attı. ben tabi 90'larda kaldığım için öyle rastgele takmışım zinciri. muhtemelen yanlış yere taktım ama doğrusunu bilmiyorum.

bu nedenle 3. dişliye geçince sapıtıyor bisiklet. 1 ve 2 daha az sorunlu gibi ama bisiklette bir sıkıntı var bu da zincirin arka lastik tarafını yanlış yere geçirmemden kaynaklandığını düşünüyorum.

zincir hangi kısımda olması gerekiyor ? ben anlamıyorum bu dişliler mişliler.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

bisiklet ustalarından bir yardım ricam var.

salcano city fun 70 bisikletim var. düzenli olarak kullanıyorum. ufak bir kaza sonucu zinciri attı. ben tabi 90'larda kaldığım için öyle rastgele takmışım zinciri. muhtemelen yanlış yere taktım ama doğrusunu bilmiyorum.

bu nedenle 3. dişliye geçince sapıtıyor bisiklet. 1 ve 2 daha az sorunlu gibi ama bisiklette bir sıkıntı var bu da zincirin arka lastik tarafını yanlış yere geçirmemden kaynaklandığını düşünüyorum.

zincir hangi kısımda olması gerekiyor ? ben anlamıyorum bu dişliler mişliler.

Tam geçmiyor mu vites, takır tukur mu ediyor, geçmi geçiyor vitese?

şu linkteki arka vites ayarı kısmına bak
http://www.bisikletkeyfi.com/2016/02/bisiklet-vites-ayarlari-nasil-yapilir/
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Geçen yıl ertelediğim bisiklet planını bu sene gerçekleştirmek istiyorum. Şuan sahile bir yakında yerde oturuyorum, seneye ormana yakın bir noktaya taşınacağım. Şehir ve dağ bisiklerleri arasında gidip geliyorum. Hepsiburada'dan alınır mı yoksa Göztepe'deki tren istasyonunun orada bi bisikleçi vardı oraya mı baksam? Tavsiyelere çok açığım kısacası :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de HEP ayni yanıtı verip duruyorum ama kimse dinlemiyor.

Sağlam tekerlekli şehir bisikleti al, MTB alma.

Gene de bakıp bakıp büyük ihtimalle MTB alacaksın, 1 bir sene geçemeden buna ince lastik taksak nasıl olur demeye başlayacaksın. Önce ince lastik sonra yeni aynakol sonra biraz daha hızlanabilir dişli/vites seti sonra kadro açısı fazla dik gelmeye başlayacak gidonu az öne alsak seleyi napsak da geri çeksek takip edecek. Son varılan nokta ağır çirkin bir city bike...

Al kardeş zırhlı lastikli bir city bike.

Al bunu mesela. Disk fren, şahane lastik, ideal dişli ölçüleri. Ormana da gir yolda da bas gitsin.

http://i.imgur.com/QUIrh0P.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kevlar lastiktir ayna kol falandır hiç anlamıyorum şuan :(

Sedona'nın adına birkaç defa denk geldim, yerli olmasına rağmen iyi işler çıkarttığı söyleniyor. Gene de sanırım çocukluk efsanem olan Bianchi'lerden birisini tercih edesim var. Tarif ettiğinize yakın var mıdır önerebileceğiniz Bianchi modellerinden?

Bianchi Şehir Bisikletleri
Sosyal ağlarda paylaş

Bianchi'nin 727'si fiyat/performans olarak İYİDİR. Selesi orijinal italyan Selle Royal bunların. Dış lastikleri iyi değil ama...

Bir de Mosso'nun 770 771 grubu çok iyi fiyata satılıyor. Sitesindeki liste fiyatlara bakma bayide eşdeğeri Ghost'a Giant'a göre çok uygun fiyatlı ve iyi bisikletler Mosso'lar da.

Ben gene de Sedona öneririm o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

MTBgillerin en fenası- çift amortisör. 12 km downhill yokuş aşağı kütüklerin çakılların üstünde zıplayarak yapmadıysanız çok ZOR bir bisiklet almışsınız.

Yılmayın ama, 7 gün sonra popo acısı geçecek 90 gün sonra kardiyo sizin bile inanamayacağınız bir seviyeye gelecek. Ben de 15 km gidince bişey yaptım sanıyodum, 90km turlar düşündürmez oluyor 3 aylık antrenman sonrası.

Hayırlı olsun sakın vazgeçmeyin pedallamaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...