Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

progamer

Öne çıkan mesajlar

Suark said:

abi gidin o zaman izleyin imaxte.

şindlerin listesinde bile daha çok renk var öle diim.

uykum geldi izlerken, bitsede gitsek oldum.

ilk filmin nasıl bittiğini anlamamıştım alıp götürmüştü
bunda "pff yaee" oldum hep

Suark kopek olablirmisin?

renkliydi abi gayet imax, senin izledigin salonda teknik bir sorun vardir belki
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

5
yani neyle kıyalıorm mesela,
önceki hobbit bundan 5-6 kat daha guzel goruntuye sahıptı

hatta daha guncel ornek

gravity bunu 7 ye katlar 4 e bolerdı ya.
yanı adamların kıyafetlerını bıle secemıodum ben renk aynılıgından.

parlak elfler dısında
he bıde ozan dısında bısı anlasılmıodu

gitmeyin abi imaxe aman diyim

atletle bi gözlüğü sileydin.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

5
yani neyle kıyalıorm mesela,
önceki hobbit bundan 5-6 kat daha guzel goruntuye sahıptı

hatta daha guncel ornek

gravity bunu 7 ye katlar 4 e bolerdı ya.
yanı adamların kıyafetlerını bıle secemıodum ben renk aynılıgından.

parlak elfler dısında
he bıde ozan dısında bısı anlasılmıodu

gitmeyin abi imaxe aman diyim

Ankamall imax te gayet sukela bir sekilde izledim renk sorunu vs yoktu hele altinlar ne guzel gozukuyordu bea... Bence de senin salon sikintili imis bir allahin kuluda anlamamis ise yazik yani :P
Sosyal ağlarda paylaş

^ aynen.

3D muhabbetini ben de sevemedim. Harika aksiyonlar olsa bile kaçırmamak için göz sağlığımdan veriyorum gibi hissediyorum her seferinde ya da sara nöbeti geçirmeye doğru gidiyorum artık lol. Bu filmle bir kere daha emin oldum ki Hobbit'in para amaçlı 3 parçaya bölünmesi gayet kötü bir tat bırakıyor, tahmin ettiğimden de fazla. Belki ileride 3 filmi arka arkaya 3D olmadan evde izlediğimde düşüncem değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

JestersTear said:

sabonis said:

ayrıca bu filmdeki şu detay bile direk ilkine oranla daha düşük seviyede görmeme yetti:

cüce-elf aşkı... anasını satayım, hayır bi de gereksiz sahnelerle gözümüze gözümüze soktu PJ. ben kitabı okumadım ama okuyanlar "yok öle bişi kitapta" dediler. Ulan hayır kitapta olsa bile o kadar eğreti duruyordu ki o sahneler. peeeh. Ayrıca kitapta yokken böle bişi eklemek nedir lan? tamam aşk elementi önemlidir filmlerde ama şu filme de sokuşturmayın amunike...

Ben de bunu biraz anlamsız buldum, Kili'yi ön plana çıkarmak ve ekledikleri Tauriel karakterini böyle bir romance içine sokmak gereği hissetmişler resmen, hobbit kitabını okuyanların hepsinin gıcık olmasına yol açıyor bu malesef. Ama genel hatlarıyla ve diğer taraflarıyla film baya güzeldi.

Sauron vs Gandalf konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum :/
o neydi ya...

biraz değil extreme anlamsız.

kıçından element uydurmasına karşı değilim ama bu kadar eğreti durursa ve de cüce-elf gibi nefret dolu 2 ırkı birleştirmeye çalışıyorsa, hele bi de legolas'ı da katıp love triangle yapıyorsa, orada bi dur derim pj amcaya.
ilk 4 filme hastaydım, burada kıçından elementi fazlasıyla uçarak uydurunca ister istemez soğudum

Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

hamsilipilav said:

mantık çerçevesi? thranduilin yanarlı dönerli yüzü, sauronception, kili kate aşkı. top kek.

Birincisi

çoğu = ing. Most

Belki bu dille anlarsın.

İkincisi,

Sana laflar hazırladım

Thranduil ile ilgili ayrıntılı bilgi nerede veriliyor tam bilmiyorum, Silmarillion u okumadım ama (wikisinde falan doğum yeri babası falan yazıyor) adam diyor ki filmde, adeta bir Tayyip Erdoğan gibi, biz dragonla savaşmayı İYİ BİLİRİZ. (Yüzü yaralanmış ve yüzünde sürekli bir illusion var). Ha bir yerde yazıyor mu, muhtemelen yazmıyor ama Thranduil in hem zamanında hem de şimdi neden cücelere yardıma gitmediğini seyirciye bilmemne elf kralının silmarilinin çalınmasından daha iyi anlatıyor. (Yusuf yusuf vs. sıkıcı kıçtan sallama elf tarihi detayları) Basitleştirme var, olmuş yani.

Sauronception, burada katılıyorum ama (1-çoğu) kapsamında. Ama yapılmaya çalışılan şey Sauron un bilinen zırhlı formu ile gözü üstüste bindirmek falan, ama olmamış.

Kili-Kate aşkı da (1-çoğu) ama tam bir aşktan bahsedebilir miyiz net değil. Kili seviyor işte standart LoTR elf görmüş (1-elf)tepkisi; Kate ise max. sevimli buluyor, kapanmış Legolas ı kıskandırmaya çalışıyor bile olabilir, 600 yıldır oyaladın beni aq şeklinde bilemeyiz, zaten kitapta olan bir şey değil, başına ne geldiğinden bize ne

Eyyorlamam bu kadar.

thranduilin silmarili ve sıkıcı elf tarihinden sonrasını okumadım uzak dur
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün ikinci kez seyrettim sinemada ve Peter Jackson'dan nefret ettim abi filmde göründüğü ilk sahneden itibaren..

spo

Elf-Cüce aşkı, Gandalf'ın sauron'la karşılaşması, legolas, zorlama duran esprili sahneler ve kitapta olmayan tonlarca absürdlük acayip rahatsız ediciydi.

Eğer elinde mısır, seyredip geçeyim kafasında bir izleyici değilseniz keyif alamıyorsunuz. Gerçi çoğunluk bunlardan olduğu için PJ iyi bir iş yapmış işte, tam piyasaya uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

thranduilin silmarili ve sıkıcı elf tarihinden sonrasını okumadım uzak dur

Thranduilin silmarili mi yazıyor orada? Kıçınla okuma hastalığına yakalanmışsın, Odin şifa versin.

(Wiki de bilmem ne zaman yaşamış elf kralının Silmarili çalındığından düşmanlarmış yazıyordu, lüzumsuz bilgilerle kafamı doldurmadığımdan oradan almıştım şimdi oradan da silinmiş, önüne gelen editleyebiliyormuş siteyi, kuvvetle muhtemel ki trollendim)

Ama hakkaten ilginç bir tartışma anlayışın var. Toplamda ne denildiğine bakmadan bir ayrıntı yakalayıp ha böyleyse senle tartışmam, aynı film kritiği anlayışın gibi, toplama bakmadan lüzumsuz ayrıntılara takılma şeklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...