Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gözümüz aydın beyler (vicdani red)

Noyzura

Öne çıkan mesajlar

Joker said:

üni mezunu retçiler öğretmen olarak çalışsa çok güzel olur bence.
bilgisayar mühendisleri bilgisayar öğretsin. inş mühendisleri usta yetiştirsin. ziraat mühendisleride çiftçilere ders versin. gibi gibi..

Bu iyi hoş gibi görnüyorda. Günlük yaşamda garsonsun atıyorum. Sana garsonluk veriyorlar. Özellikle paşalara falan servis yapacaksan ......(Halkı askerlikten soğutmak diye tırstım)

Askerde garsonluk yapan birisi yazsın. Ben nöbetçi olduğum için m onların yaşadıkları yanında diz çöker

http://eksisozluk.com/65-bin-askerin-garsonluk-yapmasi--2551918

...............benim bir görevim de cumaları barmenlik yapmaktı çünk içki içmediğim için bana emanet ediliyordu içkiler (yeni rakı, bira, kavaklıdere, çankaya, viskiler vs...). ve tüm bu içkiler beleşti. tahsisat'tan karşılanıyordu. türkçesi halkın parası. ilerleyen saatlerde rütbelilerin kaprisleri daha da artıyordu. buzum eksik, şarabım beyaz değil kırmızı olacak, biramı soğut getir pezevenk gibi ifadeler kulağımıza geliyordu arada da kenarı çekilip tokatlanan askerler. .....................
Sosyal ağlarda paylaş

ben topçu olarak yaptım, m52t nişancısıydım. kısa dönemlerin gitmesini tavsiye ederim gerçekten çok farklı bir deneyim. ben en anti-militarist takılan adamlardan biriydim, askerde çok büyük erdemler öğrendim. rezil, rüsva idi fakat öğreticiydi.

ps. ülkemizin "gerçek yüzünü" ve "gerçek halkını" en iyi tanıyacağınız yerde askerliktir. özellikle istanbul, ankara, izmir ve antalya gibi bölgelerde doğup, büyümüş insanlar için söylüyorum bunu.

askere gitmeden önce akp nasıl hükümete geliyor, nasıl seçilebiliyor diye dövünürdüm, askerden döndükten sonra "ben azınlığım, akp bu milletin efendisidir" dedim ve geçtim.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Joker said:

bilgisayar mühendisleri bilgisayar öğretsin. inş mühendisleri usta yetiştirsin. ziraat mühendisleride çiftçilere ders versin. gibi gibi..

Bu iyi hoş gibi görnüyorda. Günlük yaşamda garsonsun atıyorum. Sana garsonluk veriyorlar. Özellikle paşalara falan servis yapacaksan ......(Halkı askerlikten soğutmak diye tırstım)

Askerde garsonluk yapan birisi yazsın. Ben nöbetçi olduğum için m onların yaşadıkları yanında diz çöker

http://eksisozluk.com/65-bin-askerin-garsonluk-yapmasi--2551918

...............benim bir görevim de cumaları barmenlik yapmaktı çünk içki içmediğim için bana emanet ediliyordu içkiler (yeni rakı, bira, kavaklıdere, çankaya, viskiler vs...). ve tüm bu içkiler beleşti. tahsisat'tan karşılanıyordu. türkçesi halkın parası. ilerleyen saatlerde rütbelilerin kaprisleri daha da artıyordu. buzum eksik, şarabım beyaz değil kırmızı olacak, biramı soğut getir pezevenk gibi ifadeler kulağımıza geliyordu arada da kenarı çekilip tokatlanan askerler. .....................

ya fi tarihi ya da yalan
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Lise seviyesinde öğretmenlik tamam da, yeni mezun ve iş deneyimi olmayan herhangi bir mühendis ne usta ne de çiftçiye ders verebilir. Doktorluk gibi okurken öğrenmeye yönelikbi yapı yok.

Askerlik yerine özellikle doğu ağırlıklı zorunlu hizmete sonuna kadar katılıyorum tabi, ama işin alt yapısı ve gelen "acemilerin" ne yapacağının hazır olması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

kadro olmadığı için atanamayan bi tabur öğretmen varken verdiğin öneri efsane yalnız.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Joker said:

kadro olmadığı için atanamayan bi tabur öğretmen varken verdiğin öneri efsane yalnız.

işte okumayı yarıda kesince böyle oluyor. okul öğretmenimi olsunlar diyorum, Köy Enstitüleri kafasında kurslar şeklinde işler sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...