Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözümüz aydın, alkol yasağı yasalaşıyor

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Warhero said:

Bu olay nasıl uygulanacak onu çözemedim ben. Lokanta'ya gittiğimde içki içmek istediğimde 22'ye kadar mı oturabileceğim? Sonra mekan kapatılcak mı? Ya da 24 saat açık marketten bira aldığım zaman bunu nasıl kontrol edecekler? Neye göre tespit edilip ceza verilcek?

Lokantalarda yokmus o is, lokantalar, supermarketler fln aynen devam. Ufak marketlerde saat 10 dan sonra yokmus. Ne ise yarayacaksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero said:

Bu olay nasıl uygulanacak onu çözemedim ben. Lokanta'ya gittiğimde içki içmek istediğimde 22'ye kadar mı oturabileceğim? Sonra mekan kapatılcak mı? Ya da 24 saat açık marketten bira aldığım zaman bunu nasıl kontrol edecekler? Neye göre tespit edilip ceza verilcek?

24 saat açık alkol satan bir dükkan kalmayacak. 1 aydan uzun süredir kadıköy'de bu yasak uygulanıyor zaten ve dükkanlara yeni ruhsat dağıtılıyor. alın bu yeni ruhsatınız saat 10'dan sonra açık duramazsınız diye.

yani öyle 24 saat açık tekel falan bulma şansınız yok artık bu yasakla birlikte.

2 aydır kadıköyde bu yasak uygulanırken bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket edenlere müstehak bu yasa. alın içinizde patlasın şimdi saat 10'dan sonra açık yer de bulamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Perakende satisi hala anlamamis olanlar var.

Bakkal market, haci amcanin tekeli..

Kisacasi her yer.

Tekellerin batis fermani bu.

neden batış fermanı olsun, gayet işlerine gelecek bence.

saat 10'dan önce yapıcaklar tüm satışlarını, gecenin bir saati "alkol vir bağa" diye gelen heriflerle uğraşmayacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Üçüncüsü, Almanya'da kural işler ama bu alkol o kadar taktıkları bir nokta değil. Almanya'da 16 yaşını doldurmuş bir kişi, yanında velisi olmaksızın gidip bira veya şarap alıp içebilir. Yüksek alkollü içkiler için 18 yaşında olması gerekir. Ancak Almanya'da yaşayan tanıdıkların varsa sorup öğrenebilirsin ki, 17 yaşında biri gayet votka falan da alabilir. Ha belki dikkat eden satıcı da vardır ama dikkat etmeyen de bir sürü var.

Ayrıca iddialıyım, Avrupa'da 24 saat alkol bulursun. Hatta İngiltere'de bile tek tük bulursun.

16 yas olayi varmis PM den yazdigin gibi. Dikkat edememisim :)

Turkiye'de bu yasalari abuse edecekler (her iki taraf) cok belli bir sey bu. Bu nedenle sacmalamaya dogru gidiyor iyice ulke.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

salaklığa riyakarlığa bak
amaç çocukları korumaksa fast fooda falan da aynı yaptırımı yapmadıkça ikiyüzlülük bu

abi hahaha sigara yasağı geldiğinde de biz tiryakiler aynı şeyi söylemiştik ama takan olmamıştı bu savunmayı.

günlük alkol kullanan birisi olarak beni geren birşey yok bu yasada ayrıca. içmeye devam edeceğim, giren çıkan yok. detayları tartışılır tabii ama sanki alkolü narkotiğe sokmuşlar gibi ağlayanlar var, onlara anlam veremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...