Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alkollü içki reklamı yapılamayacak, alkollü içecek firmaları festivallere sponsor olamayacak

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

İleri demokrasinin dolu dizgin at koşturduğu ülkemizde bugün akepeli bakanlar birbirleri ile yarışarak alkollü içeceklerin reklamlarının yapılması ve tüketilmesi ile ilgili tekliflerini içeren yasa önerisi hazırlamışlar.

ALKOLLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

* Alkol üreticilerinin ve ürettikleri ürünün reklamı hiçbir şekilde yapılmayacak. Alkol üreticisi firmaların dağıttığı promosyonlar da kullanılamayacak. Alkol şirketinin logosunun yeraldığı şemsiyeler bile kullanılamayacak.
Özetle:

* Alkollü içkilerin üzerinde de sağlığa zararlı olduğuna dair uyarı yazıları yer alacak. Bu uyarılar, sigarada olduğu gibi grafik ve resimlerle de desteklenebilecek.

* Alkollü içeceğin ambalajında içinde ne kadar alkol oranı bulunduğu açıkça görünür şekilde yazacak.

* Sigaraya uygulanan yasaklar nargile için de geçerli olacak. Kapalı mekanlarda nargile içilmesi kesinlikle yasak olacak.

* Lokanta, kafeterya ve bar gibi mekanların açık alanlarında sigara içmeyenler için bölümler ayrılacak.

startı veren biliyorsunuz geçen hafta "Milli içkimiz ayrandır"diyen sultanımız idi.

bu arada, sabah tesadüfen gördüm. Yeni Akit gazetesinin sür manşetinde,"sigarada alkol var" şeklinde bir haber vardı. Adamlar yakında sigarayı yasaklarsa veya sigaraya da alkollü içecek muamelesi yapıp bir paket sigarayı 40 liraya satarlarsa şaşırmayın.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23250986.asp
Sosyal ağlarda paylaş

oğlum...henüz kendi haber ajansım yok...bu nedenle işten fırsat bulduğum da gezdiğim haber sitelerinde tartışılmaya değer ya da arkadaşların ilgisini çekebileceğini düşündüğüm haberleri paylaşıyorum. kaynak olarak da tabi ki alıntıladığım yeri yazıyorum.

açtığım konu başlıklarında troleybitler fırsat bıraktıkça faydalı tartışmalar olduğunu düşünüyorum.

dolayısıyla bir sorun olmaması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

bir çetintaş topiği ve tekrar bilgiye doydum. gözümüz açıldı mı arkadaşlar hepimizin? gözümüz açıldı mı beyler? açıldıysa adam basıp gidicek çünkü anlatıcak etrafta gençleri kurtarıyorum davama katıyorum ülkeme olan borcumu gençleri aydınlatarak ödüyorum falan diye sağda solda anlatacak.

açılsın bütün gözler hadi. çetonun hayatı boşalmış sanal insanlar ve tartışmalarla dolduracak boşluğunu. hepimiz birlik olursak bir el işi kursuna veya yelkene falan yollayabiliriz yaşı müsait çünkü. artık bir hobi edinsin sizin gözleriniz kapalı diye hayatını yaşamıyor adam litfen ya
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
* Alkollü içkilerin üzerinde de sağlığa zararlı olduğuna dair uyarı yazıları yer alacak. Bu uyarılar, sigarada olduğu gibi grafik ve resimlerle de desteklenebilecek.

* Alkollü içeceğin ambalajında içinde ne kadar alkol oranı bulunduğu açıkça görünür şekilde yazacak.

* Sigaraya uygulanan yasaklar nargile için de geçerli olacak. Kapalı mekanlarda nargile içilmesi kesinlikle yasak olacak.

* Lokanta, kafeterya ve bar gibi mekanların açık alanlarında sigara içmeyenler için bölümler ayrılacak.

Bunlari desteklerim. Ikinci ozellikle cok onemli, zaten yazilir ama yazili degilse almam o siseyi ben. Birinci zaten var cogunda, ozellikle ithallerde. Nargile de zaten icilmiyor kapali yerlerde genellikle.

Bu dorduncu iyi bir gelisme olur ama, sigara icmiyorum ben, acik alanda da bolumumu istiyorum. Istanbul'da bazi yerler yapiyor bunu, uzun uzun arkadaslarla oturacaksam onlari tercih ediyorum mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Tvde sigara mozaikleniyor ama icki serbet gibi tuketiliyor maasallah.
Dizilerde o kadar abartili ki oyle boyle degil, kesin gizli reklam anlasmalari var kanallarla icki firmalarinin.

her dizi yapmıyor bunu
cezayı göze alanlar yapıyor götü yiyen yapıyor
git trt dizilerini izle bakalım

bi işler güçler
birde behzat ç. de görürsün içkiyi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...