Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kutu oyunları, başlangıç

Wyand

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Konu hala aktif olduğuna göre 2-3 satır yazayım ben de.

- Settlers of Catan aile ve non-geek arkadaş çevresiyle oynanabilecek muhteşem bir oyun. Öğrenmesi kolay, keyifli, muhabbeti uzatıyor. 20 seneye yakın süredir oynuyoruz ara ara. Bir ara bilgisayarda oynardım. Tabletim ömrünü tamamlayana kadar arada tablette oynadım.

- Yine hafif tierda Carcassonne çok keyifli oyun. Tavsiye ederim. Star Wars edition'unda ekstradan "ele geçirmece" kısmı var, oyuna ayrı bir keyif katıyor. Normali de her türlü eğlenceli.

- Das Verrückte Labyrinth (Labyrinth diye ingilizceye çevirmişler ama 2 oyun var aynı isimle, orjinal ismi bu olan) çok basit ve güzel oyun. Çok tekrarda sıkıyor, ama 1-2 el atılırsa tadımlık etkili.

- Ticket to Ride yine çok keyifli basit oyunlar arasında yer alıyor. Avrupa haritası versiyonunu oynadım, daha keyifli diyorlar zaten. ABD versiyonu aynı tadı vermez kültürel olarak :)

- Diğerlerine kıyasla daha gölgede kalan ama ara ara oynanabilecek Saboteur tavsiye edilir.

* * *

Daha zorlayıcı ve öğrenmesi kastıran oyunlar arasında benim favorim Dead of Winter

Normal Pandemic de fena değil ve basit oyunlar listesine girebilirdi, ancak Pandemic Legacy inanılmaz bir oyun. Mutlaka oynanmalı (oyun toplamda bir set oynanabiliyor, başarı durumuna göre 12-24 el sürüyor.)

Onu ise keyifli atmosferiyle Battlestar Galactica takip ediyor.

Sadece iki kişilik olmasından mütevellit ve aşırı kastırmacasıyla Twilight Struggle listede biraz gerilerde.

Lords of Waterdeep daha geek işi keyifli oyunlardan.

X-Com'un oyunu güzel düşünülmüş ama zaman sınırı oyunun zevkini kaçırıyor biraz.

Daha derinlerde Relic ve Battlefleet: Gothic Armada başta olmak üzere GW oyunlarına da bakabilirsin.

Boardgame etkinliği olunca ilk aklıma gelenler bunlar.

Game of Thrones'ın oyununu şöyle bir açtık, kurcaladık, sonra ne kadar gereksiz detaylara boğulduğunu gördük, dahası tek eli hızlı oyun youtube videosunda 45 dk sürüyordu ve bir oyun 7 mi 8 mi ne el sürüyordu, yani 6 saat oynamak lazım heralde gibi bi tahminde bulnuduk (belki hatalı tahmindir), uğraşılmaz, başka zaman oynarız diye kaldırdık kenara. Kaldırış o kaldırış :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Admin
foam board alip bende kesip bicmeyi dusunuyordum, hatta boardgamegeek de direk olculeri bile vermisler ama degermi bilemedim. Muhtamelen bu kutuyu alicam , ek paketlerini aldigimdada sigiyormus.

Bunun disinda 2 kisilik oynanabilecez hizli bir oyun almayi dusunuyorsaniz kesinlikle jaipur oneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

birkac yil once kozyatagi bauhaustan su asagidaki containeri almistim descent icin.. fiyati 20 lira gibi bi seydi yanlis hatirlamiyorsam..

https://cf.geekdo-images.com/images/pic1572501.jpg
https://cf.geekdo-images.com/images/pic1572503.jpg
https://cf.geekdo-images.com/images/pic1572504.jpg

map tilelari ve hero sheetleri de ustte turan yemek kabina koydum..

descent'in kendi kutusu, genel oyun parcalarim icin kullandigim bir kutu oldu.. diger oyunlardan arta kalan parcalar, ziplocklar, promosyon itemlar vs hepsi o kutuda :P..
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Arkham horror lcg de güzel duruyor. Tabletopda oynadım hatta utanmadan kartları da bastım. Bu hafta kesinlikle bir ffg oyunu alacağım, eldritch horror, elder sign ve card game arasında kaldım. Düzgün bir ortamım olsa hiç düşünmem de oyunları genelde eşimle oynuyorum onda da İngilizce yok o yüzden solo atmam daha olası karar veremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
got 2nd edition
descent 2nd edition (1-2 tane de lieutenant pack var)
eldritch horror

satiyourm bunlari. eski ekibim dagildi, oynayacak adam yok. bos bos duruyorlar evde. makul fiyata ateslerim.

ps: descent'in figurlerini boyamistim, bir kismi cok iyi oldu bir kismi tirt oldu. boyalari kismen cikart(abil)ip tekrar primelamistim en son. isteyen olursa foto atarim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...