Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kutu oyunları, başlangıç


Wyand

Öne çıkan mesajlar

monopoly tier'den sonra game of thrones biraz fazla kademeli bir gecis olmus =).. GoT 2nd edition complex ve kural bakimindan baya agir bir oyun.. ogrenmesi ve ogretmesi biraz zaman alabiliyor (oyun yok bende ama kural kitapcigini okumustum almayi dusundugum zaman).. 6 kisiden az kisi ile oyundan alinan zevkin baya azaldigi soyleniyor (hele 3 kisi falan oynamamaya calisin mumkunse).. oyun suresi de asagi yukari 3 saat surdugu icin gercekten dedicated bir oyuncu grubuna sahip olmak lazim.. ama iyi bir grubun varsa cok zevk alacaginiza eminim..

daha light bir oyun onerisi istiyorsan munchkin cok guzel bir tavsiye.. su an iste oldugum icin youtube'a giremiyorum ama youtube'da will wheaton munchkin diye aratirsan guzel ornek bir gameplay gorebilirsin..

benim tavsiyem, eger fantasy temali bir oyun istiyosan (kilicli, buyulu), descent 2nd edition olacaktir.. yine game of thrones gibi fantasy flight tarafindan 2nd edition'i yapilmis bir oyun..

facebook'ta bir grupta anlatmistim oyun hakkindaki bilgilerimi.. onu c/p'liyorum.. yaziyi yazdiktan sonra birkac oyun daha oynamisligim var ama fikirlerim degismedi hic..

said:
board game benim icin yeni bir hobi (yeni derken son 2 yildir bgg muptelasi olup oyunlar almaya basladim =P).. ama descent'i bir 4 kisilik bir de 2 kisilik bir grupla oynadim ve cok begendigimi soyleyebilirim.. baya basitlestirilmis bir masaustu rpg havasinda ilerliyor oyun ama hikayeden cok combat tactics on planda.. o yuzden questler baya uzun surebiliyor.. 4-5 kisilik bir oyunda bir turn'un 20-30 dk surebildigi oluyor.. ama detaylar icinde bogmuyor oyun.. acikta kalan bir iki nokta olsa da rulebook'u iyice okuduktan sonra devamli kitapciktan bir sey takip etmek zorunda birakmiyor..

oyunun kurulumu ve ilk anlatimi biraz uzun surebiliyor ama sonra oyun ici gayet akici.. ve campaign mantigi cok hosuma gitti.. bir campaign toplamda yaklasik 20 saat suruyor ve sessionlara bolup farkli toplasmalarda oynayabiliyorsunuz.. campaign sirasinca experience karsiligi yeni abilityler ve toplanan goldlar ile itemlar satin alarak karakterlerin progressionini takip etmek en cok zevk aldigim seylerden biri ..

bu arada oyunda toplam 20 quest var ve tamamen farkli questlerle yaklasik 3 campaign oynamak mumkun ki hikayeden cok combat on planda oldugu icin ayni questler tekrar tekrar oynanabiliyor..


GoT ile kiyaslandiginda kurulum sureleri ikisinin de asagi yukari ayni (baya uzun, yarim saat falan surebiliyor baslarda).. ama complexity acisindan bakildiginda descent daha rahat (ogrenmesi ve takip etmesi bakimindan)..

bir de yukarida yazmamisim.. descent semi co-op bir oyun.. bir kisi overlord rolunu ustleniyor.. geri kalan oyuncular (1-4 kisi arasi) cesitli classlari secerek hero rolune burunuyorlar.. oyun bu iki takim arasinda geciyor..

aile ile oynamak icin oyun ariyorsan, yabanci dil bilgisi gerektirmeyen cok guzel eurogame tavsiyelerim de olabilir.. veya casual ameritrash oyunlar =P..

iyi eglenceler simdiden =)..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Aşağıdaki oyunu tavsiye ederim ancak oyun Türkiye'de bulunmuyor, biz İngiltere'den aldık. Arkadaşlarla her hafta toplanıp oynuyoruz.

Basitçe anlatmak gerekirse oyun başında haritaya belli şekilde dizilen kaynaklar var (koyun, taş, toprak, buğday vb.) bu şekiller belirli bir mantığa göre diziliyor, app store ve Google market'ta diziliş için random generator'lar mevcut. Attığınız zar büyüklüğüne göre evlerinizi (piyon gibi düşünebilirsiniz) stratejik noktalara koyuyorsunuz. Her noktanın üzerinde bir numara var bu zar numarası, Mesela piyonu Toprak (9) / Koyun (3) / Taş (11)'in tam ortasına koydunuz, her oyuncu sıra ile iki zarı atıyor, eğer piyonunuzu kapsayan sayılardan biri gelir ise o oranda bankadan o kaynaklardan alıyorsunuz, belli kaynakların birleşimi ile belli şeyler yapabiliyorsunuz. İlk olarak 10 olan oyunu kazanıyor. Expansion paketleri vs. de var ama daha onlara biz girmedik, baz oyun fazlası ile eğlendiriyor şu an için.

Detayları web sitesinden de inceleyebilirsiniz.

Catan Board Game

Sevgiler, saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...