Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ales MBA sayısalcı

barbu

Öne çıkan mesajlar

bogazici sabancı vs yüksek ister heralde. bir de mba öncelikli olsa da daha iş tecrübesi yok. o yüzden başka bişi okuyup sonra da mba mi okusam diyorum. başka bişi okuyacaksam yüksek gerekir puan.

90a yakın alsam yeterli olur mu top okullar için trdeki?

bir de bu sınavdkai sistem de aynı değil mi? MBA için ea puanı, pc müh için sayısal puanına bakıyorlar degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

giremeyiz. kaçmış başvuru tarihi a.kü.

ayrıca minimum sınır 75 ales ama ortalaması 90+ her sene. gerçi gmat/gre filan da var da üstüne bir de iş tecrübesi isterlerse sıkıntı.

neyse bu sene giremeyeceğim anlaşılan. ayrıca sanırım full-time değil mi bu program? sabancı da öyle. hem çalışıp, hem okuyamayacak mıyım ya. illa çıkçaz mı işten.

meh
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese Merhaba,

Ben executive MBA öncelik olarak düşünüyorum ama sanıyorum 10 sene iş tecrübesi istiyorlar, benim yurtdışı tecrübemi de saydırırsam 8 sene civarı iş tecrübem var şu anda, kabul göreceğini düşünüyorum.

MBA yerine yapmışken executive'i yapıp aradan çıkarma isteğindeyim ama hayatımda matematikten hep nefret ettim ve bilgim yok denecek kadar az, üniversitede İstatistik, Calculus'u vs. zar zor geçer notlarla verdim, eminim sınavda çok çok düşük bir puan alırım. Bir ara artık iş hayatı için yüksek lisans yapacaklardan ALES istenmeyecek diye bir konu konuşuluyordu, şu an için son durum ne bilmiyorum, üniversitelere henüz konu ile ilgili resmi bir bilgilendirme gelmemiş. Sadece akademik alanda devam edecekler ALES alacak diye bilgilendirme yapmıştı YÖK. Bence çok mantıklı bu şekilde olması..

Ayrıca arkadaşım Boğaziçinde MBA yaptı, üniversite not ortalaması 2,07'ydi. Bir şekilde her şey kağıt üzerine bakmıyor, vizyonunuzu ve ne istediğinizi iyi bir şekilde açıklarsanız ve iyi firmalarda da çalıştıysanız o da etki edebiliyor süreçlere. Sonuçta üniversitede benim MBA programımda x firmasından insanlar var vs. şeklide reklam yapıyor. Evet adı var ama şu anda halen en iyi hoca kadrosu Boğaziçindemi çok emin değilim.

Benim kafamda Boğaziçi, Koç, Sabancı ve İTÜ var açıkçası.. ALES zorunluluğu kalktığında başvurularımı yapıp birine gireceğim.

Basında çıkan ilgili haberler;

Sabah 7 Şubat'ta çıkan haber

Kanal 5 in haberiymiş bu da...

Cumhuriyet 15 Eylül 2012 haberi.

Bilginize.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

İTÜ'nin MBA'i denmiş miydi? Bi arkadaşım yaptı, hatta forumdan ramo da yaptı. İş çıkışı gidiyorsun işte 5te mi 6da mı ne başlıyordu dersler.

abi mba için itü iyi midir bilemiyorum. sonuçta iyi okul ama teknik bir bölüm değil ki. ben daha çok akademik hayatından başka profosyonel olarak da calışmış insanların ders verdiği yer varsa gene isim filan olan öyle okulların daha iyi olacaüını düşünüyorum.

tabi araştırmadım itüyü daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi tane dersine misafir olarak girmiştim, yemeksepetinin kurucusu girişimcilik dersine katılmıştı. Gayet keyifli geçti ders, ama akademik anlamda ne derece altyapı var bilmiyorum.

Yalnız türkiyede işletme mühendisliği bölümü bitek itüde var sanırım. Çok da zayıf olmaması lazım bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...