Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2015 http://www.youtube.com/watch?v=DMOMG2sEav8#t=56 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 20 dolarlığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Mal said: olabilir abi bilemiyorum. renk ayarları dışında görüntü tekniklerinde de modern bişey göremedim. zaten içeriktede space odysseye göndermeler var. ama space odyssey le anılacak, bir gönderme filmi olarak kabul edilecek film değil kesinlikle. şöyle bişi var kapalı alan renkleri tabi ki o şekilde tonlama olur Farketmedinmi dünyada toz bulutları gittiği dünyada heryer bulut... hatta buz bulutları vardı filan. yani bunlar önemli şeyler görüntü yönetmenliğinde. Görüntü yönetmenliği ile normal yönetmenliği karıştırmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 ShadowFury said: Ya benim anlamadığım bir şey var. Gravity nasıl geçmişi etkiliyor? Causality den bağımsız mı? Sanmıyorum, çok saçma olur. Bir kuvvet uyguluyor, bir hızı var filan, zamanda geriye gidememesi lazım. 5. boyutta hareket ediyor açıklamasına göre bile saçma geldi. 5. boyut zamanın diğer yönleri onu biliyoruz, ama geriye doğru hareket edebilmesi causality yi bozar. 4. boyutu lineer zaman (bizim tek doğrultuda ilerlediğimiz zaman boyutu) ise, 5. boyut dediğinin de alternatif timelinelar olması lazım. Bu yüzden 5. boyuttakilerin de bir timelinedan diğerine atlayabilmesi, ama geriye etki edememesi gerekli sanki. Yani sadece geleceğe doğru mümkün olması lazım (5. boyut işin içine girerse yan yönler de mümkün olabilir sanırım, ama geriye doğru değil). Gerçi buna gelene kadar, hayvanlar gibi grandfather paradox var (Eğer yardım eden varlıklar gelecekteki insanlarsa bir tane daha var). Genel olarak iyi bir film, ama kötü bir bilim kurgu (-ki bilim kurgu demek bile pek içimden gelmiyor aslında). Ben filmin kurgu kısmını ciddi manada fiziksel açıdan irdelemedim. Fakat zamanda geriye mesaj yollama hedesi, direkt olarak filmin yerçekimini çözme olayıyla bağlayamadıklarını düşünüyorum. Filmde iki adet sorun var. Karadeliğe girince ne oluyor bilmiyoruz sorunu ve yerçekimini çözemediğimizden dünyayı kurtaramıyoruz sorunu. Film bu ikisini anlamlı biçimde bağlamıyor. Filmde karadeliğin içine data toplayan bişe yolluyorlar. Daha önceden yaptıkları setupta "eğer karadeliğin içinden bilgi toplayabilseydik yerçekimi problemini çözebilirdik" deniliyor. Adam karadeliğin içine girince bu data ölçümüne erişim sağlıyor. Ve geçmişe bu bilgiyi yolluyor. Şimdi burada yerçekimi problemini çözecek datayı toplamak ile geçmişle konuşmak farklı hedeler. Karadelik içinde hayatta kalmayı, geçmişe ulaşacak bir mekan bulmayı falan tamamen "üst boyuttan uzaylılar/insanlar" üstleniyor. "Belki üst boyutlardan biri sevgidir" gibi holivud zırvaları da buralarda dönüyor zaten. Geçmişe erişebilmeyi "belki üst boyuttan bana yardım edenler bir zamanlar insandı, üst boyutlardan böyle bir manipülasyon yeteneği kazandılar ve bize yardım ederek belki kendi geçmişlerine yardım ediyorlar" gibi paradoks bir şekilde açıklamaya çalıştılar. O yüzden ki ben filmdeki yerçekimi problemini filmin bilimsele yakın konusu olarak görüyorum(ki karadelik içinden yerçekimi ölçüm datası almak yerçekimini çözmeye yeter mi diye de düşünülebilir tabi ki). Karadelik içinde geçen kısım "tamamen konuyu iyi bağlayalım bir de a space oddysey'e benzesin" kaygılarıyla oluşturulmuş gibi duruyordu. Pek bir bilimsellikle açıklamaya gerek yok bence. Ama bunlar önemli değil bilimsel irdeleyek diyorsan olay şöyle bir şey sanırım. https://www.youtube.com/watch?v=p4Gotl9vRGs Bir üst boyuta geçmeyi o anki boyutu gazete kağıdı gibi kıvırıp o boyutun bir noktasıyla alakasız başka bir noktasını birleştirmek gibi gösteriyorlar. Tek boyutu alıp sonunu başına gelecek şekilde kıvırırsan iki boyut edersin. Aynısını ikiye yapınca üçüncü bir boyut elde edersin. Buradan şu sonuç çıkıyor. Sen tek boyutta yaşayan bir canlıysan düz bir yolda gidiyorsun. Fakat ikinci boyuta çıkmak için boyutu büküp kıvırmak gerektiği için ikinci boyuttaki canlılar seni düz bir yolda gidiyor gibi görmüyor. Onlar için eğilip bükülen bir yoldan gidiyorsun. Ayrıca bulunduğun her an bir üst boyut için bir nokta. Bu mantığı kullanıp videonun 5.25'den başlayan yerini izlersen adam kendi çocukluğuna gitmek için 4. boyuttayken 5. boyuta geçiş yapması gerekiyor. 4. boyut zaman. Bebek başlayıp yaşlanıyorsun. 4. boyutta bu düz bir yol. Yaşlı halinde gençliğine dönemiyorsun veya gençken 70 yaşına atlama yapamıyorsun. Bu atlamayı yapabilmen için boyut arttırman gerekli. 5. boyuta geçmek için zamanı gazete kağıdı gibi büküyorsun. Böylelikle 4. boyuttaki belli bir noktadan o noktayla alakasız başka bir noktaya geçiş yapabiliyorsun. Zamanın gerisine gidebilmek için bunu yapmak gerekiyor. 5. boyutun kendisi alternatif time line'lar. Fakat bunun mevzuya direk bir engeli yok. Sen bildiğimiz zamanda geriye gidebilmek için 4. boyuttan 5'e geçiş yapmak zorundasın. 5. boyut için 4. boyutta bulunduğun her an(gençliliğin, yaşlılığın vs.) bir nokta. 4. boyutta istediğin noktaya atlama yapamazsın çünkü o boyutun canlısı olarak düz bir yoldan gidiyorsun. Fakat beşinci boyut 4. boyuttaki bir noktadan istediğin başka bir noktaya atlamana izin veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 ShadowFury said: Ya benim anlamadığım bir şey var. Gravity nasıl geçmişi etkiliyor? Causality den bağımsız mı? Sanmıyorum, çok saçma olur. Bir kuvvet uyguluyor, bir hızı var filan, zamanda geriye gidememesi lazım. 5. boyutta hareket ediyor açıklamasına göre bile saçma geldi. 5. boyut zamanın diğer yönleri onu biliyoruz, ama geriye doğru hareket edebilmesi causality yi bozar. 4. boyutu lineer zaman (bizim tek doğrultuda ilerlediğimiz zaman boyutu) ise, 5. boyut dediğinin de alternatif timelinelar olması lazım. Bu yüzden 5. boyuttakilerin de bir timelinedan diğerine atlayabilmesi, ama geriye etki edememesi gerekli sanki. Yani sadece geleceğe doğru mümkün olması lazım (5. boyut işin içine girerse yan yönler de mümkün olabilir sanırım, ama geriye doğru değil). Gerçi buna gelene kadar, hayvanlar gibi grandfather paradox var (Eğer yardım eden varlıklar gelecekteki insanlarsa bir tane daha var). Genel olarak iyi bir film, ama kötü bir bilim kurgu (-ki bilim kurgu demek bile pek içimden gelmiyor aslında). Lütfen mantıklı criticism yapmaz mısın bu thread de? Fizik diploman var mı? Hah, sus. Begenmiyorsan daha iyisini çek. http://i.imgur.com/hwrmpbJ.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Flassh said: patlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 http://www.kuzeykalesi.com/attachments/diger-evrenler/44419d1424722734t-neca-interstellar-limited-edition-clothed-action-figure-box-set-in1.jpg NECA çıkarıyor. İkisi birlikte 60 dolar asdfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 sparkcaster alsın öpüştürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 karadelik çıkartmış mı, içine atmalık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 docking müziğini alarm yapın ya çok iyi gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 goldbären said: sparkcaster alsın öpüştürsün o kadar lowlife mıyım lan ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 garadeliğin içine dünyadaki en sert elementlerden elmastan yapılma aletle girsen ezilip bükülür nereye giriyosun yea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
atesbenicagiriyo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2015 Red said: docking müziğini alarm yapın ya çok iyi gidiyor. sanki frankenstein canlanacakmış gibi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Bu film ancak paticik'de bu kadar uzun süre tartışılabilirdi. Beni gene yanıltmadınız ^.^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2015 üç beş tane bayraktarı var gerisi izledi geçti tatava yapmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 hala düşmedi mi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 hakkaten bi bluray akardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Ay sonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 goldbären said: üç beş tane bayraktarı var gerisi izledi geçti tatava yapmadı. Bence konuşulması iyi bir şey bu arada ^.^ yanılmadığım için mutluyum açıkcası, patlamış mısırımla okudum topici, filmden daha sürükleyici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Hiç bu kadar eglenmemiştim daha önce bi vizyon threadinde. Teşekkürler applevodka, teşekkürler quixef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Güzel haklıydım zaten, zaman da ortaya koydu haklılığımı. İyi oldu güzel oldu. Bir başka underrated (benim fikrim) filmde görüşmek dileğiyle, yapımda ve yayında emeği geçen tüm arkadaşlarım adına esenlikler dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Hayatımda hiç bu kadar haksız iki insana bir arada rastlamamıştım abi. Haksız olmak ayıp değil, ama bu derece basic logic yoksunu olmak hazin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2015 DÜŞTÜ FANBOYLAR YUMULUN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Mart 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2015 hangi release? pmlesene edit.yifymiş. edit2. nerde lan 1080'i :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2015 yify 720 lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar