goldbären Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 maç anlatır gibi filmin ortasından yorum yapmak mı başladı artık abi. oldu olacak kanal aç PewDieMal diye onu izleyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 e 2 saat 49 dakika film. sinema salonlarında film arası vermek kalktı ama evde bunu yapmak için hiç bir engel yok. 2 tane ara vermek bu uzunlukta filmi düzgün izlemek için şart. tabi filmin etkisinden çıkmamak için iyi ayarlamak zamanı. 1.29 dayım şu an. başlıyorum izlemeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 nikinin hakkını veriyor adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Saeros said: valla film güzeldi ya keşke bi daha gitseydim sinemadayken düşsün diye beklicez şimdi internetten izlesene. Düşsün derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 kaliteli kopyası yok henüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 baya hayal kırıklığı oldu ya. şu paradox mevzusundan baydım artık. bir de en delirdiğim sahne üstüne dağ gibi dalga gelirken malak gibi içeri girmeden dalgayı izleyen elemanın sahnesi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Saeros said: kaliteli kopyası yok henüz dvdscr ler iyi yeni çıkmış. bitirdim filmi. ilk yorumum vayuminiyim ya bundan sonraki yorumlarımı spoilera alıyorum. filmi daha önce 2 kere indirdim. ikisininde görüntü kalitesi kötüydü. ilk iki indirdiğim cam riplerin görüntüsü kötüydü ama iyi kalite ripi indirince bu kötü görüntünün içinde yönetmenin bilinçli bir tercihininde yattığını farkettim. birkaç ss koyuyorum filmden http://rack.1.mshcdn.com/media/ZgkyMDE0LzA3LzMxL2Y5L0ludGVyc3RlbGxhLjMxMjg2LmpwZwpwCXRodW1iCTk1MHg1MzQjCmUJanBn/03cd05db/bad/Interstellar-Trailer-3-01.jpg http://media.sinematurk.com/film/7/88/705309258190/968full-interstellar-screenshot.jpg http://rack.2.mshcdn.com/media/ZgkyMDE0LzA3LzMwL2I0L2ludGVyc3RlbGxhLjM3MGY0LnBuZwpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/5065a348/5af/interstellar.thm_.png şimdi de başka bir filmden birkaç ss koyuyorum http://www.wallpapername.com/thumbnails/detail/20121213/2001%20a%20space%20odyssey%20stanley%20kubrick%201920x865%20wallpaper_www.wallpapername.com_59.jpg https://static.yts.re/attachments/2001:_a_space_odyssey_(1968)/vlcsnap-2012-01-09-11h53m24s84_med.png http://www.collativelearning.com/PICS%20FOR%20WEBSITE/council%20meeting/council%20room.jpg gördüğünüz gibi iki filminde görüntü yönetmeni aynı gibi duruyor değil mi. iki filmde saturationu düşük odak noktası geniş hafif noise li bir görüntüye sahip. interstalların yönetmeninin bunu bilinçli olarak yaptığını anlamak için alim olmaya gerek yok. ikinci filmin hangi film olduğunu söylememe de gerek yok sanırım. 2001 a space odyssey. tabiki bu iki film arasındaki bağlantı sadece görüntüleriyle sınırlı değil. a space odyssey filmine çok vakıf değilim seneler önce izlemiştim. ancak hafızamda kalan astronotun filmin sonunda evine geri dönmesi ve robotlara duygusal anlam yükleyip yüklememe ikilemi de bu filme göndermeler yapıyor. eminim farkedemediğim daha bir sürü gönderme vardır. kübrick aklındakini o zamanlar ancak kapalı bir anlatımla ifade edebilmişti belki. interstellar ise space odysseyden aldığı bayrağı daha görünür bir yere koymak istemiş olabilir. istemekle kalmamış açık ve net bir anlatım yakalamayı başarmışta. bayrak almakta yanlış bir ifade aslında çünkü interstellar robotlara teneke parçası diyerek kübrickin filmine de karşı çıkıyor. her ne olursa olsun bu film bilimkurgu türünde özel yeri olan filmler listesine çoktan girmiştir bile. bilim, duygusallık ve doğa üstü bu kadar kabul edilebilir şekilde harmanlanmamıştı daha önce hiç bir filmde. yönetmenin önünde saygıyla eiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 şimdi döndüm baktım yorumlara. 5 verenler beğenmeyenler saçma diyenler olmuş. uzun film izlemek zordur arkadaşlar. en az iki ara vermelisiniz 15 er dakikalık. ve bilim kurgu izliycem diye filmin başına oturduğunuzdan duygusal tarafını es geçmişsiniz büyük ihtimal. dediğim gibi bilim,kurgu,duygusallık ve doğa üstü bir bütün bu filmde. birini es geçerseniz hiç bir anlamı kalmaz senaryonun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Ya benim anlamadığım bir şey var. Gravity nasıl geçmişi etkiliyor? Causality den bağımsız mı? Sanmıyorum, çok saçma olur. Bir kuvvet uyguluyor, bir hızı var filan, zamanda geriye gidememesi lazım. 5. boyutta hareket ediyor açıklamasına göre bile saçma geldi. 5. boyut zamanın diğer yönleri onu biliyoruz, ama geriye doğru hareket edebilmesi causality yi bozar. 4. boyutu lineer zaman (bizim tek doğrultuda ilerlediğimiz zaman boyutu) ise, 5. boyut dediğinin de alternatif timelinelar olması lazım. Bu yüzden 5. boyuttakilerin de bir timelinedan diğerine atlayabilmesi, ama geriye etki edememesi gerekli sanki. Yani sadece geleceğe doğru mümkün olması lazım (5. boyut işin içine girerse yan yönler de mümkün olabilir sanırım, ama geriye doğru değil). Gerçi buna gelene kadar, hayvanlar gibi grandfather paradox var (Eğer yardım eden varlıklar gelecekteki insanlarsa bir tane daha var). Genel olarak iyi bir film, ama kötü bir bilim kurgu (-ki bilim kurgu demek bile pek içimden gelmiyor aslında). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 abi dvdscr izleyip renk, doygunluk, alan derinliği falan yorumlamışsın. ABİ http://i.imgur.com/HPK0H.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 cam ripleri de gördüm. bilmiyorum sinemada izleyen varsa yazsın öyle contrastlı karşıt renkler kullanılmış pürüzsüz hd bir görüntümü vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 abi /kill direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 olabilir abi bilemiyorum. renk ayarları dışında görüntü tekniklerinde de modern bişey göremedim. zaten içeriktede space odysseye göndermeler var. ama space odyssey le anılacak, bir gönderme filmi olarak kabul edilecek film değil kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 goldbären said: abi dvdscr izleyip renk, doygunluk, alan derinliği falan yorumlamışsın. ABİ http://i.imgur.com/HPK0H.gif ahahahah bebek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 ShadowFury said: Ya benim anlamadığım bir şey var. Gravity nasıl geçmişi etkiliyor? Causality den bağımsız mı? Sanmıyorum, çok saçma olur. Bir kuvvet uyguluyor, bir hızı var filan, zamanda geriye gidememesi lazım. 5. boyutta hareket ediyor açıklamasına göre bile saçma geldi. 5. boyut zamanın diğer yönleri onu biliyoruz, ama geriye doğru hareket edebilmesi causality yi bozar. 4. boyutu lineer zaman (bizim tek doğrultuda ilerlediğimiz zaman boyutu) ise, 5. boyut dediğinin de alternatif timelinelar olması lazım. Bu yüzden 5. boyuttakilerin de bir timelinedan diğerine atlayabilmesi, ama geriye etki edememesi gerekli sanki. Yani sadece geleceğe doğru mümkün olması lazım (5. boyut işin içine girerse yan yönler de mümkün olabilir sanırım, ama geriye doğru değil). Gerçi buna gelene kadar, hayvanlar gibi grandfather paradox var (Eğer yardım eden varlıklar gelecekteki insanlarsa bir tane daha var). Genel olarak iyi bir film, ama kötü bir bilim kurgu (-ki bilim kurgu demek bile pek içimden gelmiyor aslında). Geçirdikleri yıldız sonrası evrede sahip oldukları aşırı kütle aynı zamanda yine aşırı kütle çekimi zaten ışığın da kara deliklerden kurtulamamasının, yaklaştığı zaman hücum açısının vs. sapmasının temel sebebi, çevresindeki en ufak enerji parçacığını bile o kadar büyük kuvvetle çekiyor ki ışık bile kaçamayacak raddeye geliyor. Yani bir yerde escape velocity kavramı da kara delikler bazında erişilemez bir hız, çünkü sonsuz kütleli bir gök cisminden kaçış hızı gibi bir parametre de singularity içeriyor. Bu değer de event horizon için ışık hızına eşit, zira filmde de kara deliğin ufkunda halo biçiminde bir ışık küresi vardı, bunlar da kara deliğin sphere of influence'ına giren fotonlardan ibaret. Filmin başlarından itibaren aslında yer çekiminin geçmişi etkilediğini zaten söyleyemeyiz, ta ki kara deliğin ufkundan öteye geçene kadar. O andan itibaren de bulunulan 4 boyutlu uzayda (zaman boyutu dahil) bükülme meydana geliyor, madde şekil değiştirebiliyor (uzay gemisi daralma-bükülme vb.), aynı anda zaman boyutu da şekil değiştiriyor bu bükülmeler gibi, zaman koordinat eksenleri daralıp genişliyor ki burda bahsettiğimiz de zaman kavramının diğer canlılara göre göreceli olarak yavaş veya hızlı akması durumu, geçici timeshift dahi olabiliyor, ki bu koordinat değişimleri zamanın akış yönünü bile değiştirebilir ki bundan önceki noktalarda da zaman boyutunun lineerliği tamamen kayboluyor. x0----x1----x2----x3----x4----x5 noktalarının aralarındaki uzaklık kara deliğe girince; x0-x1--x2--x3-x4-x5 x0--x2-x3-x5-x4--x1-x2 ve benzeri formasyonlarda olabilir, tamamen kurgusal noktaları örnek verdim. Kütlesi olan her şey uzayı bükebilir fakat göründüğü gibi arada ne kadar kütle farkı olduğu ve koordinat spacetime koordinatlarını ne kadar büktüğü gerçeği de var. Açıkçası burdan sonrası kurgu, geçmişe dönmek için bu tarz zaman kırılmalarına rastlayabilmek gerek. Klasik fizikte zaman daima tek yöne doğru akar, bunun adı da arrow of time diye geçiyor istatistiksel termodinamikte. Entropi denen varyans gelecekten bakıldığında hep daha az görülür, iki yönü yani reversible process olmadığından da kütlesel değişimler vs. olmaksızın zamanda herhangi bir bükülme söz konusu değildir. Umarım anlatabilmişimdir. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 E iyi de evrensel limit ışık hızı, o durumda da zaman duruyor. Zaman değişiminin negatif olması gibi bir durum yok hiçbir şekilde. Boyut değiştirsen bile (4D->5D) geriye gitmenin mümkün olmaması lazım causality yüzünden. Yine causality prensibinden dolayı noktaların yer değiştirmesi de saçma değil mi? x2'deki olay, x1'deki olayın veya olayların sonucu olarak var. x1 gerçekleşmeden x2 gerçekleşemez. Daha basit bir ifadeyle neden-sonuç ilişkisinden bağımsız bir olayın gerçekleşmesi mümkün değil. Eğer gerçekleşirse x2 nin kendi kendine gerçekleşmesi ile aynı kapıya çıkar hatta. Ayrıca zamanın lineerliği bozulacak olsaydı gravity filan diye kıvırmalarına da gerek kalmazdı, direkt olarak adamı geçmişe yollayabilirlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Esh said: abi /kill direk ahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mal said: sinema salonlarında film arası vermek kalktı ama evde bunu yapmak için hiç bir engel yok. Bİ DAKKA! Bu ne zaman oldu lan? İngiltere deyim şu anda en ayar olduğum şey, 3 saatse film 3 saat izliyoruz bir tuvalete filan gidemeden, vatanımda hangi hain kaldırdı ne zaman kaldırdı ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 adam sinemaya en son 90'larda falan gitmiş ya. interstelları camrip izleyen adam ne bilsin sinema da ara var mı yok mu. nerde lan o ara vermeyen sinema. ben denk gelmedim hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 mahalle sineması mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harvey Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 bizim burda mahalle sinemaları ara vermiyor ama cinemaximum gibi yerler veriyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 burda sinemada ara yok, koylerde oluyo galiba film arasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Yok bence insanların film arasında çıktığında yerini bulamayacak kadar mal olduğu yerlerde olmuyor. Arada çıkıp bir patlamış mısır almanın qeyfi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 mal iban at da sinema parası yollayayım kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ankara metropol vermiyodu bi ara. yada 5 dakikamı veriyodu işerken anonsu duyuyodun film devam ediyor diye. eskide 15 dakikaydı ama o araları kese kese bir seans daha sıkıştırıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar