Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prison Architect

sabonis

Öne çıkan mesajlar

kzpmaza said:

tabi yükselmez danger abi hücreler on numara. solitaryde bile tuvalet var oh mis.

sarı bayrak çıkıyo ya bazen tünel mi onlar?
kopeklerin tunel uyarisi o. ama bir kismi false pozitif. bana arada perimeter disinda mahkum giremeyen kazilmasi imkansiz yerlerde falan cikiyor.

sari flag cikti mi yakinindaki klozetleri soktureceksin. bir de tunelciler gece uyumuyor. ama her gece uyumayan tunelci degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sattığının gelir değerini alıp başlıyorsun. Hapishanede yakın zamanda olay çıkmış olmaması da artı oluyor.

liberal said:

Bug'lı bi feature o sanıyorum. Bazen hapishanenin ortasında falan beliriyor alakasız bir şekilde. "False detection" diye bir özellik de eklemiş olabilirler sırf "shakedown yap bak tünel olabilir" derken "riot çıkartmaya neden olması için. Zira hiç tünel olmadığında bile çıkıyor o uyarı.

Bug değil o. Sarı bayrak köpeklerin o karede tünel olabileceğini düşündüğünü gösteriyor. Evet, false detection var. Ama farklı köpekler aynı yere bayrak atıp duruyorsa büyük ihtimalle doğrudur.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Benimki de bu. ilk deneme olduğundan sıçık baya, kantin genişletme inşaatı devam ediyor :)

En dış kapıyı araç kapısı yapıyorum ama gereksiz bişi sanırım? İçeri araç girmiyor?

http://i.imgur.com/dRaFK5g.jpg

Bunu satıp yeni hapisaneye mi geçeyim?

yolları çok dolambaçlı yapma, yolda çok vakit kaybediyolar çoğu olay rejime uyamamaktan çıkıyor. her şeyi merkeze toplayıp etrafa hücre yapmak mantıklı ama yolları güzelleştir, duble yollar önemli :D
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

ben hala tikir tikir belli saatlerde otomatik acilip kapanan remote door olayini yapamadim. hala eski usul acip kapiyorum.

Hmmmm....

X( REDEAGLE'IN EDVENS KABLO TUTORYILI X(

Basit Bileşenler

Remote Door: Bütün kapılar remote kontrol edilebiliyor ama sadece remote door üzerinde kilit yok. Remote door diktiğiniz yerde kapıyı açacak otomatik bir sistem yoksa staff dahil kimse oradan geçemez. İsyan hallerinde kapıyı kırmaları yine mümkün fakat kilidi olmadığı için çaldıkları anahtarları kullanma şansları bulunmuyor. Remote door'u kontrol eden sistem kırıldığında bağlantılı olan bütün kapılar açılıyor.

Door Servo: Utility altındaki door servolar otomatik kapı sisteminin kilit parçası. Yerleştirirken kare kısmı kapının açıldığı yöndeki duvarın üzerinde olsun. Disk kısmı kapının üzerinde olması gerekiyor. Elektrikle çalışıyorlar. Kapılar remote door olmak zorunda değil. Normal kapıya bile servo takabilirsiniz. Ne faydası olacağı size kalsın.

http://i.imgur.com/zMPTeWA.jpg?1

Door Control System: Otomatik kapı sisteminin son bileşeni bu. Bu makineleri security odalarına yerleştiriyorsunuz. Elektriğe ve başında bekleyecek bir guarda ihtiyaçları var. Makineleri connect tooluyla doğru yerleştirilmiş door servolara bağlamanız gerekiyor. Teknik olarak bir makineye istediğiniz kadar door servoyu bağlayabilirsiniz ama makine başındaki operatör her seferinde bir kapıyı açıp kapayabilir. Bu nedenle 20 kapıyı tek yere bağlarsanız kalan 19 kapıda tıkanma oluşabilir. Cihazın yeşil ışıklı olması düzgün çalıştığını, sarı ışık o sırada bir kapıyı açıp kapadığını, kırmızı ışık başında guard olmadığını gösteriyor.

http://i.imgur.com/Clw7xN6.jpg

CCTV ve CCTV Monitor: CCTV'ler staff'ınızın olmadığı yerleri gözetmeyi sağlayan kameralar. CCTV Monitor de Door Control System Servolar için neyse CCTV'ler için aynı şey. Yine elektrik ve guard gerektiriyor. Çok fazla kamera bağlayınca sadece belli sayıda kameradan görüntü veriyor. Diğer seçeneklerin aralarında dönüşüm yapıyor. Bu sırada gösterilmeyen kameralar çalışmıyor.

Phone Booth & Phone Tap: Mahkumlar telefon kullanarak duvar üzerinden eşya atılmasını sağlayabiliyor. Phone tap'a bağlı telefonlar guardlar tarafından dinlenerek böyle bir ayarlamadan haberdar olmanızı sağlıyorlar. Phone tap birden fazla telefona connect toolu ile bağlanabilir fakat phone tap başındaki guard her seferinde sadece bir konuşmayı dinleyebilir. Dinlenemenin başka bir artısı da mahkumun olası reputationını ortaya çıkarabilmesi.

Connect toolu

Utility tabındaki connect basit ve ileri düzey bütün bağlantıları yapabilmek için gereken bileşen. Bu tool'a otomatikleştirilebilecek bütün cihazların üzerine tıkladığınızda sağ tarafta çıkan menülerinde de bu toolu görmek mümkün(yalnız bu menülerdeki connecte tıkladığınızda sadece ilgili aracın bağlantısını yapabiliyorsunuz, utility altındaki connect seçeneği daha güvenli).

Hemen yanındaki show wires seçeneği hapishanedeki bütün bağlantıları göstermeye yarıyor. Kırmızı bağlantılar aynı cihaza çok bağlantı yapıldığını gösteriyor.

http://i.imgur.com/2GmbfGD.jpg

Connect toolunu kullanmak basit fakat aynı zamanda çalışma sistemi yüzünden rahatça hata yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus bağlantıların her zaman yöneten merciden yönetilen yere doğru yapılması gerektiği.

Örneğin CCTV ve CCTV monitor sistemi için CCTV monitörü her zaman yönetici mercidir. Eğer monitörleri kameralara bağlamak isterseniz connect seçeneği ile önce monitöre tıklayıp oradan kameraya gitmeniz gerekiyor(alternatif olarak monitorün üzerine tıklayıp açılan menüden connecte basıp istenen kameraya tıklayabilirsiniz). Kameradan başlayıp monitöre yapılan bağlantılar geçerli olmaz.

Door servolar için de aynı şey geçerli. Kapının doğru çalışması için door control sistemden başlayan ve servoda biten bir bağlantı yapılması gerekiyor. Peki kapıdan başlayan bir bağlantı oluşturmanın ne manası var?

Door control'den bir servoya giden bağlantı olduğunu düşünelim. Servo'dan başka 2. bir servoya giden bağlantı yaparsanız şu oluyor:

Birinci servonun önüne biri gelir. Monitörün önündeki guard gelen kişinin içeri girme yetkisi olduğunu belirleyip kapıyı açar. 1. servoya açılma komutu gittiğinde 1. servonun bağlantılı olduğu 2. servoya da otomatik olarak açılma komutu gider. 2. servonun bağlantılı olduğu kapı herhangi bir door control denetimi olmadan otomatik olarak açılmış olur.

Bu sayede uzun bir koridorın iki yanından açılan bir kapı senkronize biçimde diğer tüm kapıları açabiliyor.

http://i.imgur.com/iJzVgxV.jpg

Yukarıdaki resimde dışarıdan gelen iki bağlantı door controlden geliyor. Bu sayede kapılar önlerine biri geldiğinde guard tarafından uzaktan açılabiliyor. Bunun dışında iki servoyuda iki ayrı bağlantıyla birbirlerine bağladım. Böylelikle bir kapı açıldığında otomatik olarak diğeri de açılıyor door control'de zaman kaybı olmuyor.

Connect sistemi zeki bir sistem. İki servoyu birbirine bağladığınızda sonsuz loop yapmıyor. İki kapıda bir kez açılıyor.

Edvens Sistemler

Door Timer: Muhtemelen kullanılabilitesi en yoğun edvens sistem olan door timer, door control system'in otomatik bir alternatifi olarak çalışıyor.

http://i.imgur.com/ctgFmuD.jpg

Temel olarak kapıları hangi saatlerde açık hangi saatlerde kapalı tutmak istediğinizi belirliyorsunuz(sağdaki security kısmı seçtiğiniz securitynin regime'ine bakarak açma kapama işlemi yapmayı sağlıyor onun yerine asıl seçim yerinden saat saat ayarlamak daha büyük kontrol sağlar). Bunu yaptıktan sonra cihazı connect tool'uyla istediğiniz kapının servosuna bağlamanız lazım.

Burada dikkat etmeniz gereken husus kapıların kapanma saatinde hemen kapandığı. Workshopa otomatik kapı açılması sistemi koyduk diyelim. Kapının kapanma saatini iş saatinin bittiği an olarak ayarladığınız takdirde mahkumların kapı kapanmadan önce workshoptan çıkmaya vakti olmaz. İçerde kapalı kalırlar.

Status Light: Status lighta connect tooluyla herhangi bir cihazı bağlıyorsunuz(kapı servosu, timer vs.). Eğer o cihazdan bağlantı sinyali geliyorsa(örneğin timer için kapının açıldığı saat aralıklarında sinyal gelir) lamba yeşil yanıyor. Sinyal gelmediği zamanlarda kırmızı yanar. Bunu karışık bir bağlantı yaptıktan sonra "istediğiniz sinyaller istediğiniz yere istenilen zamanda gidiyor mu"
kontrolü için kullanabilirsiniz. Veya kapılar açılırken yanında yeşil ışıklar yanması atmosferik olabilir(olmayabilir de).

Pressure Pad: Temel olarak iki adım yukarıda workshopta hapsettiğimiz mahkumları çıkarmaya yarıyor diyebiliriz. Pressure pad'in üzerinde duran vatandaşlar pressure pad'in connect tooluyla bağlı olduğu cihaza sinyal yollar. Böylelikle kapıların önüne geldiğinizde açılmasını sağlayabilirsiniz. Fakat pressure pad mahkum ile staffı ayırmadığı için kapıyı oraya dikmenizin nedenini egale etmediğinize emin olun. Bunun en büyük kullanım yöntemi içeridekilerin rahatça çıkabildiği fakat keyfi olarak içeri giremediği binalar yapmak.

Logic circut&bridge: Bunlar oyunda kullanımı olmayan(yapımcıların keyfi olarak koyduğu) bileşenler. Bunlarla mantık devreleri(mantık kapıları, saat, hafıza vs.) yapmak mümkün ama sadece oturup oyunu oynamak isteyen insanlara bunların nasıl kullanıldığını açıklamanın bir manası yok. Connect tool'u ve sinyal yollama mantığıyla çalıştığını söylemek yeterli.

Aklıma başka bir şey gelirse eklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:

ben bu laundry roomu kullanan kimse görmüyorum nasıl kullancaklar bunu?

janitor var mi? bir de laundry basket yaptin mi? ironing board un var mi? tabi bir de camasir makiansi alcan :P

bu sartlar yerine gledi ve oda da laundry olarak isaretli ise otomatik kullanmaya baslicaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Şu phone tap olayını anlamadım. Phone tap 'i telefona bağladım. Guardlar kendi gitmiyor buun başına. Telefnla konuşan mahkum görürsem kendim gönderiyorum. Dinliyormuş gibi yapıyor. Ama bana bi faydasını görmedim?

security room a mi koydun aleti? koymadiysan oraya koy, yoksa gitmezler basina.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...