Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koridora gece ışığı taktım kırmızı

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Chemical said:

gece işemeye, su içmeye sçmaya falan kalkınca koridorun spotlarını açamıyordum, lan şöle ufak bi ışık olsa da gece onla görsem önümü dedim, el fenerleri çalar saat aldım ama onun da çalar saatini kurduktan sonra elime almaya korkuyorum yanlışlıkla kapatırım diye.

saat 11 de yanıyor, sabah 6 da sönüyor
10mm kırmızı ledlerle yaptım 5 tane var.
ledleri spotların yanına yerleştirdim

lol gibi bişey çektiğinden faturaya yansımaz diye düşünüyorum.
güç kaynağı olarak 1.2 (A) 12V led sürücüsü var.
Timer olarak bauhausdan aldığım mekanik prize takılan timer var.

Elektriği koridordaki buat kapağından çekip asma tavana kablo götürdüm, spotlardan birine kadar kabloyu itip, gözüken ucuna 2 li priz bağladım.
timer'ı prize taktım, üzerine de güç kaynağının fişini taktım.
Sonra bunları alıp asma tavanın içine ittim.

Önce spotların aralarını ölçtüm, biraz pay bırakarak 5 ledi seri şekilde ikili kabloya hayva lehim makaron vs dizdim salkım gibi hazırladım, power supply'a gidecek konektörlerini falan da bu aşamada yaptım.

Spotları söktüm, matkapla asma tavana 10mm delikler deldim, sonra ledlerin kablosunu plastik bi sopanın ucuna takıp, ilk spot deliğinde ikinciye, oradan üçüncüye diye öbür taraftan çıkana kadar götürdüm.

Ledleri deliklerine soktum, sabitledim, bişeyler yanmasın diye kabloları spotlardan ve trafolarından uzağa ittim, ledlerin konektörü power supply'a bağlayıp onu da asma tavanın başka bi köşesine ittim.

Spotları geri taktım, bitti.

http://4.bp.blogspot.com/-2Ale6AOinRk/UMxz4TsQaCI/AAAAAAAAAJY/0f2tKAsMwEc/s1600/577907_452515514810803_47681134_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

gece işemeye, su içmeye sçmaya falan kalkınca koridorun spotlarını açamıyordum, lan şöle ufak bi ışık olsa da gece onla görsem önümü dedim, el fenerleri çalar saat aldım ama onun da çalar saatini kurduktan sonra elime almaya korkuyorum yanlışlıkla kapatırım diye.

saat 11 de yanıyor, sabah 6 da sönüyor
10mm kırmızı ledlerle yaptım 5 tane var.
ledleri spotların yanına yerleştirdim

lol gibi bişey çektiğinden faturaya yansımaz diye düşünüyorum.
güç kaynağı olarak 1.2 (A) 12V led sürücüsü var.
Timer olarak bauhausdan aldığım mekanik prize takılan timer var.

Elektriği koridordaki buat kapağından çekip asma tavana kablo götürdüm, spotlardan birine kadar kabloyu itip, gözüken ucuna 2 li priz bağladım.
timer'ı prize taktım, üzerine de güç kaynağının fişini taktım.
Sonra bunları alıp asma tavanın içine ittim.

Önce spotların aralarını ölçtüm, biraz pay bırakarak 5 ledi seri şekilde ikili kabloya hayva lehim makaron vs dizdim salkım gibi hazırladım, power supply'a gidecek konektörlerini falan da bu aşamada yaptım.

Spotları söktüm, matkapla asma tavana 10mm delikler deldim, sonra ledlerin kablosunu plastik bi sopanın ucuna takıp, ilk spot deliğinde ikinciye, oradan üçüncüye diye öbür taraftan çıkana kadar götürdüm.

Ledleri deliklerine soktum, sabitledim, bişeyler yanmasın diye kabloları spotlardan ve trafolarından uzağa ittim, ledlerin konektörü power supply'a bağlayıp onu da asma tavanın başka bi köşesine ittim.

Spotları geri taktım, bitti.

Ya nası o ledleri gömdün tavana anlamadım ama çok temiz işlçilik olmuş.
Yapmışken renk değiştiren ledlerden yapsaydın keşke, sürücüleri ile beraber satılıyor yapımarketlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

oha üşenmeyip böyle bişi mi yaptın...
tavanı söküp mü ledler için yer deldin,
yoksa kabloları ve ledleri taktıktan sonra tavanı mı alçıpanlayıp boyadın?

alarmlı el fenere gelinceye kadar cep telefonlarında fener appı var.
gerçi senin için evi baştan inşaa etmek sorun değildir nasılsa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...