Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme


Killer

Öne çıkan mesajlar

kanka eyvallah tavsiyelerin güzel. Ben de ne yapmam gerektiğini biliyorum da, işte teoride bunlar, pratikte zor oluyo. Komple 2-3 hafta temiz yediğimi de biliyorum hiç cheat yapmadan. Ama for what's sake yani. O an karar mekanizmamda o pis şeyi yemek daha attractive geliyor, yemeyerek uzun vadede yapacağım kazanıma göre. Çok da ciddi olmadığımdan, ticari yapmayıp hobi seviyesinde götürdüğümden çok düşünmüyorum. İşin içinde para olsa bi marka olarak kendimi pazarlıyor olsam tabi ki bu kadar esnek olamam. Sıkı diyet spordan soğutuyor. neyse ki cardiodan baymıyorum da yapıştırıyorum sürekli koşu bisiklet ip vs, ondan bi şekilde hatayı telafi ediyorum.

Bu bir mental trade-off. Canının çektiği şeyi yemeyerek fiziksel kazanım elde ediyorsun, ama bir yandan da kendinden feragat ediyorsun. Yarışmaya hazırlanmıyorum sonucta, arada bir bişeyler yemezsem bi yerim şişer başlarım fitnessına da sporuna da diye komple bırakırım diye korkuyorum ondan gömüyorum böyle şeyler. Hem sonrasında spora daha çok asılıyorum daha motive oluyorum.

Mükemmel vücuda ulaşmak zorlu süreç, kimisine salon kısmı zor gelir diyette çok iyidir, kimisi tam tersi. Ama bi gerçek var ki işin 60-70% i tabi ki diyet kısmı.

Seksi olcaz diye napak budist gibi mi yaşayak sdfsdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pete iyidir, adam kanser oldu yumurtalıklardan birini aldılar ama hala devam ediyor.
Tavuk meselesinde bir paket yaklaşık 500gr geliyor zaten 1 paket bir günde bitiyor. Bulgur yulaf 1 hafta dayanıyor. Keşke tavuk da dayansa. Sırf bu yüzden üşenip tavuğu direk suya atıp haşlıyorum. Hazırlık süreci 1dkyı geçmiyor.

Haftaiçi standart değişmiyor, yumurta, lor peyniri, et, bulgur yulaf (hem de iş yerinde ısıtma imkanım olmadığı için soğuk yiyoruz) vs...

Ama haftasonu yaktıklarımı alıyorum.
Cuma akşam normal öğüne ek olarak 1 paket cips, 2 tane bira (eskiden 5-6 giderdim irade ile damla damla içiyorum artık), çikolata
Cumartesi normal öğünlere ek 1 ad. loğusa şerbeti (!), 1 ad. pasta, meyve tabağı.
Pazar normal öğünlere ek 2 ad. halley, sucuk sosis.

Her ne kadar haftasonu kompleks karbı kessem de kalori fazlası oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Food challenge'lar abi zaten izletenler. Adamın muhabbeti de güzel o yüzden yarım saatlik videoları dan dan izleyiverdim.

Btw benim yemek yapma problemim yok, kadın geliyor eve haftada bir, o sağolsun hazırlıyor her şeyi, ben ısıtıp yiyorum haftaiçi. Derin dondurucu da ağzına kadar haşlanmış baklagil, et vs. dolu. Eve 100 metre mesafede de tavuk çevirme yapan kasap var :P

Tek derdim kafama göre gidebileceğim spor salonuydu, buldum bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bulyon mu ? nigga pleazee....



tavuk haşlıyorum fln diyorsunuz,hani geriye tavuk aromalı bi su kalıyor ya,bulyon dediğiniz o işte,onu 1 kullanımlık prosyonlara ayırıp buzluga atın küçük kaplar yahut buzdolabı poşetleri içersinde,100 yıl bozulmaz,pilav milav yaparken donmuş kübü atıp eritip öyle yapın,bulyon dediğiniz şeylerden bin kat daha fazla besin değeri taşıyan ve daha lezzetli tavuk suyunuz olur

ben cidden tavuk-et-balık-sebze suyu yapmayı öğrenmek,pilavlarımı tadı güzel bişekilde yemek istiyorum diyorsanız; kereviz sapı havuç ve soğanı pişirin (aynı boyutlarda kesip),o suya yemekte kullanmadığınız,beğenmeyip kesip attığınız,fazla yağları etin kötü yerlerini fln atıp kaynatın,30 dakka fln kaynatsanız yeter,tepede köpük birikirse bi kaşıkla alın atın o köpüğü çöpe,süzün,sora soğutup porsyonlayıp buzluga atın,çok basit

bulyon dedğiniz şeyin %70'i tuz.ciddiyim.

hiç et suyu yapmaya kasamassınız,lan ben tavugun her yerlerni yiyom kesip biçmiyom diyorsanız bile kereviz-soğan-havuc üçlüsünü 30 dakka kaynatıp süzüp sebze stogu yapabilirsiniz,yine güzeldir,bulyondan iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca tavuk mavuk yemekten sıkılır yahut yan öpün isterseniz,vitamin potasyum lif ve protein olarak zengin bazı sebzeler

fasulye,yeşil mercimek,bezelye,brokoli,karnıbahar


ben mesela karnıbahar yiyemem,kokusunu bile sevmem,ama sarımsalkı yogurtla yenilebilir hale geliyor

bezelye ve brokoli çabuk pişen yiyecekler,o yüzden besin değerlerini bir hayli muhafaza edebiliyorlar,annenizin yaptığı gibi sebzeler yumuşayıp püremsi olana dek pişirmeyeceksiniz ama,diri diri yemeye alışacaksınız,son derece oluyor,gavurlar öyle yiyor,"ne lan bu" diyen olursa "al dante pişirdim la kültürsüz ayı" fln diyip geçin

brokoliyi ben 3 dakika fokurdayan suya atıp çıkarıyorum,üstüne limon sıkıp,sarımsaklı ve kırmızı tozbiberli zeytin yağı gezidirip gömüyorum,hadi 3 olmasın 5 dakika pişirin ama ölmesin o bitki,yeşil kalsın,100gr brokolide 2.5 gr protein var,ve bi oturuşta rahat 400 gr fln brokoli gömmek işten bile değil,zira kalorisi fln oldukça az,100 gr haşlanmış brokolide 30 kalori fln var,hiç bişi



bezelye daha bile iyi,100gr'ında 5gr protein var,ve brokoli gibi cabuk hazırlanabiliyor,suya at 3-5 dakka haşla çıkar limon sık baharatı bas göm


ama asıl bomba yeşil mercimek,100 gr yeşil mercimekte 9gr protein var,az değil,ve bi oturuşta 200-300 gr yemek hiç zor değil,ama hazırlaması nispeten daha meşaketli,önce bi 5 dakka soguk suda yıkamak,sonra bi 25-30 dakka haşlamak gerekiyor,ama isteğe göre erişte fln katabilirsiniz,güzel olur yani,bulk yapmaya uygun,5-6 bardak hazırlayın,hafta boyunca dolaptan çıkarıp çıkarıp tavugun yanında gömün,üstüme limon fln sıkın,baharat konusunda elinizi korkak alıştırmayın



yemeklerinize tuz atmaktan kaçınmayın,AMA,yemek PİŞERKEN atın tuzu,piştikten sonra değil,hem tuz yemeklerin içine işleyip kana dha kolay karışır hale gelir pişerken atılınca,hemde yemeğin tadını daha da ortaya çıkarır,hayvanlık yapmadan her yemeğe tuz atmaktan korkmayın,etlere tuz atcaksanız SON DAKİKADA atın,hani bi tarafı pişip diğer tarafını çevirirken pişen tarafa atıp öyle çevirin mesela,yoksa karton gibi olur et


öpüldünüz en güçlü kaslarınızdan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

bitkisel proteinler makro hesaplamasında kullanılıyor mu? benim bildiğim kas yapımında bir faydası yok bitkisel proteinlerin. ama bu bilgim oldukça eski açıklayan olursa +rep


macro hesabinda tabiki kullanilir. isterse dunyanin en kotu besini olsun.

Ayrica bitkisel proteinlerin hepsi aminoasit zenginligi acisindan zayif degil soya proteini falan iyi mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

bitkisel proteinler makro hesaplamasında kullanılıyor mu? benim bildiğim kas yapımında bir faydası yok bitkisel proteinlerin. ama bu bilgim oldukça eski açıklayan olursa +rep


kullanılır,şüleki:

protein dedğimiz şey 20 küsür amino asidin birleşmesinden bir araya gelen bir zımbırtı,bu aminoasitlerin bazılarını isimleri oldukça tanıdık gelebilir sayarsak misal : BCAA,Lysine,Carnitine,vsvs

özellike et proteinleri,amino asitler açısından "tam" protein olarak sayılır,kas yapamk için gerekli olan tüm amino asitler var ette,carnitin ve thereonine isimli,büyümek için çok önemli olan bazı amino asitler,sebzelerde hiç yok

lakin sebzelerde de kas yapmak için gerekli olan bazı(hatta çoğu) amino asitler mevcut,hayvansal proteinlerden aldığın amino asitlerle,sebzelerden aldığın amino asitler birleşince,her türlü görevlerini yerine getiriyorlar

yani sadece vegan diyet yapsan ve protein için sebzelere abansan gelişimin et yiyen bi adamdan daha yavaş ve zor olur,ama olmaz diye birşey yok,yine gerekli bi kısım amino asitleri ediniyor vücut o sebzelerden


tldr: evet makrolara sayılır,ama etten sütten peynirden kesmemen lazım,dengeli beslenip sağdan soldan yardır



sebzelerdeki proteinin asıl güzelliği,protein ve diğer içeriklerini yemek yoluyla bünyeye alırken,yağ fln neredeyse hiç tüketmiyor olabiliyorsun,ette böyle bir imkan yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu evinin yakınında tavuk çevirme yapan tavukçu/kasap imkanı olanlara çok özeniyorum cidden.

Direk idmandan çık yapıştır mis gibi optimum aromada ve sıcaklıkta pişirilmiş hayvanı. Ne marketten alması var ne temizlemesi ne pişirmesi ayıklaması bulaşık, direk parayı bas al bünyeye takdim et, mis!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en yağlı kısmı orası çünkü,o yüzden çok lezzetli :D

tabi yiyebilirsiniz o günkü makronuza uyuyorsa,ama şöyle diyim

büyüklüğüne göre çevirme piliç derisiyle birlikte 1800-2000 kalori arası ve 70-80 gr arası yağ


derisini çıkardığınızda 1200-1400 kalori ve 30-40gr yağ a düşüyor


normalde tadı "sıkıcı" gelen şeylere kalori eklemeden güzel tad vermek için çok imkan var agalar,tabasko basın mesela,acıya gelemiyorsanız yeşilinden alın

yahut acı bana komaz,ayrıca tam amerikalı gibi yaşamak istiyorum diyorsanız http://www.gurmenet.com.tr/?urun-2268-suree-sriracha-thai-aci-biber-sosu-435-ml şundan alın,yahut pişirceğiniz tavugu marine edin,önceki sayfalarda bi yerde bikaç marine tarifi verdiydim galiba

yoksa sırf kendi başına tavuk çok sıkıcı yahu,tadı yok bişiyi yok,hele göğüs tavugun en tadsız yeri,çekilmez sade sade,soya fln bişiye basman lazım azcık tad kazansın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Ben göğüsü zeytin yağı, kara biber tuz, kırmızı biberle marine ediyorum sadece. Sonra döküm tava gogo. Tavuğun en sevdiğim yeri göğsü, tavuklu pilavı günde 6 öğün sıkılmadan yiyebilirim karabiber ve arnavut biberi olduğu sürece.

Tavuk konusunda odundan halliceyim.



tavuk pilav+ayran sevici fakir detected
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...