Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücudun üretemediği en gerekli yağ: Omega-3


reyou

Öne çıkan mesajlar

milliyet said:

Besinlerden yeterli miktarda alınamayan Omega-3 eksikliği özellikle çocuklarda beyin ve göz gelişimi, dikkat eksikliği, davranış bozuklulukları, öğrenme güçlüğü gibi birçok problemleri gündeme getirir. Yapılan bilimsel araştırmalarda yetişkinlerde kalp krizi riskini azalttığı, Alzheimer, diyabet, bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğu saptanmıştır.


http://saglik.milliyet.com.tr/vucudun-uretemedigi-en-gerekli-yag-omega-3/genelsaglik/haberdetay/01.11.2012/1620332/default.htm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

günde bir kap yeşil sebze yada haftada 1 balık yada yemeklerinde soya-fındık yağı kullanıyorsan, zaten vücuduna yetecek kadar tüm yağ asitlerinden alıyorsundur. hapa falan gerek yok.

süt dışında besinle beslenme yaşına gelmemiş bebekler, kalp hastalığı olanlar veya eklemlere aşırı yük bindiren spor tipleriyle uğraşanlar tedbir mahiyetinde alabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soya ve fındık yağında daha çok omega 6 var ve sanayi üretimi bitkisel yağlar hiç tavsiye edilmez. Omega 3 takıntınız varsa semizotu ceviz ve balık yiyebilirsiniz. Takviyeye para baymaya gerek yok. Fakat doymuş hayvansal yağlar en iyisidir. Mesela tereyağı kuyrukyağı gibi ama doğalı olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

omega 3 tartışmalı bir konu, gerçekten bahsedildiği kadar işe yarayıp yaramadığı bilimsel olarak da ispatlanmış değil bildiğim kadarıyla. vücudun ihtiyaç duyduğu bir besin; ama geri kalanı bol hikaye.


this


omega 3 vücudun üretemediği ve ihtiyac duyduğu bir besin.

kapitalist ;


sonuç ; nerdeyse ölüme çare bu kesin almanız gerekiyor modeli pohpohlama reklam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

omega 3 tartışmalı bir konu, gerçekten bahsedildiği kadar işe yarayıp yaramadığı bilimsel olarak da ispatlanmış değil bildiğim kadarıyla. vücudun ihtiyaç duyduğu bir besin; ama geri kalanı bol hikaye.


Soris said:

Soya ve fındık yağında daha çok omega 6 var ve sanayi üretimi bitkisel yağlar hiç tavsiye edilmez. Omega 3 takıntınız varsa semizotu ceviz ve balık yiyebilirsiniz. Takviyeye para baymaya gerek yok. Fakat doymuş hayvansal yağlar en iyisidir. Mesela tereyağı kuyrukyağı gibi ama doğalı olacak.


şu 2 yorum sahibi kaynaklarını getirsin, şu anda bir çok tıbbi yayının aksini iddia ediyorsunuz.
omega3 için kaynak hayvansal yağlar hele ki tereyağı hiç değildir.
omega3 araşidonik asit ve HDL'nin temel bileşenidir kalp damar sistemi için bu ikili vazgeçilmezdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkatli okusana mardox tereyağında omega3 mü var dedim ben doymuş hayvansal yağlar daha iyi dedim. Ayrıca grass fed hayvanın sütündede biraz bulunabilir omega3.
Takviyeler üzerinde inanılmaz pazarlama çalışmaları dönüyor. Gereksiz buluyorum her türlü takviyeyi. İnanın gerek yok yani ama mal gibi de beslenmemek gerek.

Ayrıca zeytinyağındaki omega6 oranı daha fazladır 3 oranı çok az.
Omega 3 en iyi kaynakları ucuzdan pahalıya
semizotu - takviye(carlson sıvı fiyat performans olarak iyi ama eczaneden almak gerek) - somon - ceviz

Ayrıca evet doymuş hayvansal yağlar daha iyi kaynak olarak araştır google dan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demişsin işte :P
Soris said:

...Omega 3 takıntınız varsa semizotu ceviz ve balık yiyebilirsiniz. Takviyeye para baymaya gerek yok. Fakat doymuş hayvansal yağlar en iyisidir. Mesela tereyağı kuyrukyağı gibi ama doğalı olacak.

hayvansal yağı omega 3 açısından fakir biliyorum, zeytinyağını da aksine omega 3ten zengin diye biliyorum. google'ı referans almam ama aklımda textbooklardan araştırcam.

takviyeleri bn de çok tavsiye etmiyorum, sadece doğal yollardan alamıyorsa hiç yoktan iyidir diye öneriyorum, çünkü emilimleri ile ilgili ciddi soru işaretleri var. şu an için plasebo çalışmaları yapılması gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvansal yağlar daha iyi diyorum abi dikkatli oku içinde en çok omega3 hayvansal yağlarda var demiyorum :)

Bitkisel yağlardan en düzgünü zeytinyağı onun bile kendiniz zeytinden taş değirmende çekseniz bile çok fazlası bozar adamı. Ama mesela otlayan hayvanın tereyağını bulsanız stoklayın 20-30 kilo yazdan kışın yersiniz.

En enteresanı hindistan cevizi yağı. Hayvansal yağ gibi karakteristiği olan bir yağ sırf kolestrol dikkat edin hindistan cevizi yağı kullanan ülkelere bakın hepsi sağlıklı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şimdi hayvansal yağ yiyelim mi yemeyelim mi?


Bi gün biri çıkıyo "HAYVANSAL GIDALAR KANSER YAPIYOR DAMAR TIKIYOR KALP KRİZİ FELÇ LAN!" diye.


Ertesi gün başka biri "YOK YEA HEPSİ AMERİKAN OYUNU, HAYVANSAL YAĞ FAYDALI, YEYİN YEDİRİN OLM!" diyor.


Napalım abi yiyelim mi yemeyelim mi. Hayır etin beyazı da kırmızısı da güzel şimdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bizim ırkımız evrilirken ağaçlardan karaya inip protein yemeye başladıklarından itibaren beyinleri büyümüş ve yırtıcı gibi dişleri olmaması sebebi bizim inşa ettiğimiz aletler ile evrilmemiz. Yani insanın evriminde altın görevini gören şey bu etdir. Ondan sonra tabiki tarım devrimi.
Sanayi açısından bakarsan et üretimi zahmetli uzun çok da karlı olmayan birşey ama onun yerine tahıl üretimi kolay herkesi doyurur geçersin. Zaten imparatorlukların oluşması da tahıllar ile başlamıştır. Tarım devrimide bu noktada önemli bir görev gördü.

Peki olaya sağlık açısından bakalım et sağlıksız mı? Kasaptan almadığınız içinde koruyucu madde bulunan marketden alınan vs vs etler tabiki sağlıksız ama etle alakası yok bu durumun içindeki kimyasal maddelerle alakası var. İlaç verilerek büyütülmüş üstünede birde uzun süre dayansın diye kimyasal konulan sosis sucuk salam vs tabiki sağlıklı değil ve o araştırmalarda kullanılan etler tabiki bunlar.
Peki zaten sağlıklı olmayan tahılların glutenli olanları sağlıklımı onlar daha beter.

Gelelim yağ konusuna gidin bir pazara düzgünce sorun pazarcılara otlatılan hayvanın tereyağını bulabilirseniz takır takır alın. En zararlı yağlar sanayi tarafından üretilen yağlardır. Fark etmez adının ne olduğu.

Yani özetle insan vücudu her besini tolere edebilir yeterki doğal ve toksinsiz olsun. Fakat evrimsel sürece baktığınızda en iyi tolere ettiği şey sebze meyve et kök bitkileri ve sebzeleri. Tahıl baklagil veya süt ürünlerini tolere edebilen insanlarda var fakat bunlar azınlıkta dünya popülasyonunda. O azınlıktaki insanlarda baklagil tahıl filan yiyebilir hem ucuz olmuş olur. Ama bu inanın çok azınlıkta.
Konuyu merak eden antinutrients olarak aratabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...