Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakan Binali Yıldırım'ın iPhone 5 isyanı

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

erdalz said:

argeye harcanan para tübitak üzerinden geri alınıyor ama. mesela vestel şu yeni pixilence muhabbetini bir üniversitye yaptırmış sonra tübitak üzerinden parasını geri almış.

projeyi yap kap parayı olayı var ve adres sadece tubitak değil.
santez, KA, kosgeb, euraka vs birçok adres var görece bütçeli.

ayrıca vesteli tübitaktan ar-ge parasını almış öylesine bir yapı gibi tanımlamak doğru olmayabilir. bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı 150'ye yakın ar-ge birim merkezi var ülkede. vetsel de bu ar-ge merkezlerinden biri.
ve ar-ge merkezi olarak zaten proje yapmaya elleri mahkum, zorundalar, birim olma gereği.
tüm ar-ge masraflarını ik ve danışmanlık dahil bakanlık ödüyor. hatta bu birimlerin ihtiyaçlarına yönelik çağrılara çıkılıyor destek programlarında ve onlara göre revize ediliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Abi gercekten trajikomik bir durum yani.

1) Ulaştırma, 2) Denizcilik ve 3) Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iPhone 5'i eleştirerek akıllı telefon çılgınlığına şaşırdığını söyledi .

"5 diye bir ürün var, herkes sıraya giriyor. Anlamak mümkün değil. Almak için Amerika'ya adam gönderip sıraya giriyorlar. Bu akla ziyan bir durum. Fiyaka için bunu yapıyorlar. Memleketin insanı çalışıp, çabalayıp, fiyaka için, her şeyini gidip ordan mı satın alıyor? En güzelini kullanalım, ama en güzelini de üretelim.

Kapasitemiz, kabiliyetimiz de var. Üretileni kıskandığımız yok, ama biz de üretelim."

http://www.ensonhaber.com/bakan-binali-yildirimdan-iphone-5-isyani-2012-10-10.html

ben de buna niye böyle trajikomik, facia falan diye tepkiler geldi onu hiç anlamadım. facebookta 1-2 arkadaşım da böyle REZİLLİK AKEPEAKEPE diye paylaşmış. ne demiş ki adam? evet ayfon 5 boşa para harcamak bence de, biz üretsek negzel olur ucuza gelirdi. güzel şeyler söylemiş gayet?
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyaka konusunda katılıyorum, etrafımda başhekim olan insanlar hakim olan insanlar bile mesaj atmayı bile bilmezken sırf fiyakam bozulmasın diye iphone la geziyor apaçi gibi.

amma velakin

"Kapasitemiz, kabiliyetimiz de var. Üretileni kıskandığımız yok, ama biz de üretelim."

şu kısımda kahkaha attım. dünyadan haberiniz yok, bakan olmuşsnuz be kuzum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerde haklı adam.

Geçen gün çalıştığım yerin yakınındaki bankaya uğramam gerekti. Sıra bekliyorum, tam da işçilerin mesai bitiş saati, mavi yakalılar var önümde, biriyle yanyana oturduk. Adam ihtiyaç kredisi çekecek, görevliyle ilk dakikada konuşması sırasında öğrendiğim üzere çekeceği miktar da yeni yetme bir mühendis maaşı, belki biraz daha yukarısı. Öyle çok yüksek bir miktar değil, ama tabii onun için belki de hayati önemi olabilecek bir para. Neyse oturdu yanıma, çıkardı cebinden IPhone 4S, oynamaya başladı beklerken. Yahu yuh, o durumdaysan o telefon ne?

Hadi teknolojiye çok meraklı falan, o yüzden dişten tırnaktan arttırmış diyecem de öyle bir şey de değil, oynamak dediğim menüyü açıp bi soldan sağa, sonra sıra bitince sağdan sola menüyü gezmek. Tesbih çeker gibi menüyü sağa sola kaydırıyo adam.

E kusra bakmayın, o telefondan daha düşük paraya kredi çekme ihtiyacı içinde olan, asgari maaşın biraz üzerine çalışan mavi yakalı adam tutup amaçsızca Iphone alıyorsa ortada bir saçmalık var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...