Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WRPG vs JRPG: Fight!

Sam

Öne çıkan mesajlar

jrpg dediğiniz türün tutkunlarıyla uğraşmanızı tavsiye etmem arkadaşlar. bunlar yıllarca sesi bile olmayan oyunları manyaklar gibi oynayıp bugünlere getiren türde arızalı tiplerdir.

rp eserlerinin hayranlarını madde bağımlılarına benzeteceksek, wrpg hayranlarını esrar, kat bağımlıları gibi düşünebiliriz. gerçeklikten kopmadan, sınırlarda gezen zararsız tiplerdir. kişisel disiplinleri varsa hayattan kopmadan yaşayabilirler. sosyal ya da ekonomik darbe almadan gerçekleri görüp aramıza dönme ihtimalleri fazladır.

diğer yandan jrpg hayranlarını eroin, lsd ve hatta ve hatta her türlü anestezik madde bağımlılarına benzetmek gerekir. bunlar için devasa gözlü, saç kadar ince belli, elinde bazilyon kilogram ağırlığında olduğu izlenimi doğuran kılıçlar sallayan karakterlerin bir önemi yoktur; çünkü bu tipte insanlar zaten dış uyaranlara tepki vermezler. bizlere acınacak derecede komik gelen o görüntülerin bir önemi yoktur onlar için. onlar gerçeklik algılarını yitirmiş oldukları için beyinlerinde kurdukları bir dünyada kafalarına göre takılan insanlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

objektifligini kaybettigi icin bilimle ilgili yazdiginida okumam ben bu adamin bundan sonra, hadi feamer gene bir post icinde 30 kere "ben" kelimesi kullanarak kendi kisiligini bize takdim etti ama ardeth cidden I AM DISAPPOINT durumu var

http://www.videoindirme.net/posts/201208/atom-fizigine-de-profesorluge-de-lanet-olsun.jpg

30 kere ben demek zorunda kalıyorum çünkü aksi halde konuyu alakasız yerlere çekiyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Sam said:

büyüdük de anime'lerin kıymetini anladık, küçükken biz de looney toons ile yetiniyorduk. sende gerçi birşey değişmemiş sanırım lol.

benim şuan bile tom ve jerrynin, kötü bişey olduğunca kafayı yemiş gibi burnunu ve bıyıklarını oynatan versiyonundaki o hareket gördüğüm en komik hareketlerden biri

ve hala televizyonda düzenli çizgifilm olarak verilen animeler saman gibi. hadi sinemaya çıkanlardan bazıları güzel onlara haksızlık olmasın ama o televizyona çizgifilm diye koydukları şey of kumsala vuran denizanasını izlemek daha zevkli

aslında japon tarzı çizimin çıkış nedeni adamların estetik kaygılarından ziyade, daha az çizim kullanarak daha seri çalışmak, ve bunu yaparkende gerekli duyguları verebilmek, biri iki bende denedim çizmesi falan daha güzel ve zevkli oluyor, hentai için bile...

ehmm neyse ama bu argumanımızı çürütmüyor tabi, her nekadar izlemsi zevklide olasa, oynaması bir o kadar zevksiz oluyor,

bir karekter yaratırken içine bir ruhta üflüyorsun, ve o ne ümitlerle yaratığın karekter, anime çıkması olması üzücü oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

hayır ardeth o kadar çelişiyor ki kendi içinde, koca gözlü diyor sonra koca gözlü tom & jerry daha güzel diyor filan. tut-i mucize guyem ne desem laf değil.

hayır işin en ironik kısmı japon animasyonu bu koca göz olayını direkt disney'den çekiyor, giriş seviye bilgidir bu konu hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Feamer said:
şu bir efsanedir
http://members.pundak.co.il/dragonlance/images/larry_elmore_thedeathofsturm.jpg

efsane falan değil. sen büyük ihtimalle klasik blind guardian/gameshow/dragonlance gençliğindensin

öm mesaj atmışım tekrar olacak ama,

zevkler ve renkler meselesi, zamanında göre çok az bildiğimiz, fantazi temalı çizerlerden bir tanesi olan elmoreun külliyatının nadide bir eseri bence

neye göre efsane değil?

ben resme bakınca o moda giriyorum, mızrağı kapıp oraya gitmek istiyorum falan, ama bunun tamanen japon tarzı olduğunu farz edelim, güzel değil demem ama o duyguya giremiyorum, ee duygu olmayınca nasıl rp olacak?

ayrıca, bg bard son hariçi onda denk gelirse plde dinlerim, gameshow severek okudum, niye başka bir şey yoktu zaten, dl den zerre haz etmem, yukarıda bahsetim.

ha asıl buda var, ne zaman elven chain görsem aklıma gelir, şekilci adamın ben:
http://images.wikia.com/forgottenrealms/images/c/cd/Elven_chain.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Feamer said:
bir karekter yaratırken içine bir ruhta üflüyorsun, ve o ne ümitlerle yaratığın karekter, anime çıkması olması üzücü oluyor

http://blog.sprinklebit.com/wp-content/uploads/2012/05/jackie-chan-meme1.jpg

niye öyle oluyor GW2 de sırf o iğrenç kıyaferleri yüzüden nesmer, elematalis filan açmadım, adamı soğutuyor resmen
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

hayır ardeth o kadar çelişiyor ki kendi içinde, koca gözlü diyor sonra koca gözlü tom & jerry daha güzel diyor filan. tut-i mucize guyem ne desem laf değil.

hayır işin en ironik kısmı japon animasyonu bu koca göz olayını direkt disney'den çekiyor, giriş seviye bilgidir bu konu hakkında.

ben insanlar için diyorum onu bir de japonların koca gözünde ayrı bir iticilik var. bir de disneyin tarzı animelerden bariz farklı. disney büyük gözü dediğin yumurta göz gibi, gerçekle alakası yok. japon animeleri şekli gerçek göze benzetmeye çalışmış kenarları falan dar ama ortası geniş saçma sapan bişey
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Feamer said:
şu bir efsanedir
http://members.pundak.co.il/dragonlance/images/larry_elmore_thedeathofsturm.jpg

efsane falan değil. sen büyük ihtimalle klasik blind guardian/gameshow/dragonlance gençliğindensin

Zaten o nesil JRPG ye en cok dusman olan kesim.
Ben simdi Korelilerin oyunlari ve Japonlarin oyunlari Wrpg ye bin basar desem kesinlikle carmiha gerilecegim ama yinede soyleyeyim dunya yuvarlak hesabi JRPG herzaman bin basar.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

jrpg dediğiniz türün tutkunlarıyla uğraşmanızı tavsiye etmem arkadaşlar. bunlar yıllarca sesi bile olmayan oyunları manyaklar gibi oynayıp bugünlere getiren türde arızalı tiplerdir.

rp eserlerinin hayranlarını madde bağımlılarına benzeteceksek, wrpg hayranlarını esrar, kat bağımlıları gibi düşünebiliriz. gerçeklikten kopmadan, sınırlarda gezen zararsız tiplerdir. kişisel disiplinleri varsa hayattan kopmadan yaşayabilirler. sosyal ya da ekonomik darbe almadan gerçekleri görüp aramıza dönme ihtimalleri fazladır.

diğer yandan jrpg hayranlarını eroin, lsd ve hatta ve hatta her türlü anestezik madde bağımlılarına benzetmek gerekir. bunlar için devasa gözlü, saç kadar ince belli, elinde bazilyon kilogram ağırlığında olduğu izlenimi doğuran kılıçlar sallayan karakterlerin bir önemi yoktur; çünkü bu tipte insanlar zaten dış uyaranlara tepki vermezler. bizlere acınacak derecede komik gelen o görüntülerin bir önemi yoktur onlar için. onlar gerçeklik algılarını yitirmiş oldukları için beyinlerinde kurdukları bir dünyada kafalarına göre takılan insanlardır.

saka dimi bu :D saka degilse cok uzuldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ben insanlar için diyorum onu bir de japonların koca gözünde ayrı bir iticilik var. bir de disneyin tarzı animelerden bariz farklı. disney büyük gözü dediğin yumurta göz gibi, gerçekle alakası yok. japon animeleri şekli gerçek göze benzetmeye çalışmış kenarları falan dar ama ortası geniş saçma sapan bişey

anime/manga/jrpg vs bunların hepsinde birebir aynı stilin kullanılmadığının farkındasındır en azından umarım? herkes her stili beğenecek diye birşey yok ama ciddi ciddi hepsini bu şekilde reddediyorsan bayağı sıkıntın var önyargı olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani iki farkli turun zayif ve ustun yanlarini tartisicagimiza resmen onyargilarla bogusuyoruz, keske jrpg tarafini tutan biri olsaydi,comrunde torment, bg 2 fallout filan oynamamis bi adam gelip dragon age 2, oblivion ve wow uzerinden wrpgleri elestirseydi, cidden gormek isterdim

Gerci wrpg savunupta tormenti 2011 de oynamis adam avr bu forumda, garrioti unutan adamda var ama biz onlari oldugu givi kabul ettik, idare ediyoruz artik :3
Sosyal ağlarda paylaş

Metalika da megadeth de metal grubu, haliyle benzetme biraz yanlış. Metalika mı backstreet boyz mu kazandı diye sorabiliriz mesela, iki tarafın da alıcısı farklı.

Jrpg diye bi tür olmadığına kanaat getirdik ama sonunda. Bu da bi gelişme. Şimdi başlığı değiştirip Jarpg ya da japon işi action adventure falan yazmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...