Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

her kutu sigaradan 60 kuruş hastalık parası alınacak

pontipati

Öne çıkan mesajlar

hurriyet said:

Sigara tiryakilerine kötü haber. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için her bir sigara paketinden 60 kuruş katkı alınmasını önerdi. uygulama hayata geçtiğinde yıllık 5 milyon kutu sigaradan 3 milyar TL gelir elde edilerek, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesinde kullanılacak.

öneri uygulanır ve evet 60 kuruş alınırsa, 5 milyon kutuyla çarparsak yıllık 3 milyar TL devlete para geçer
Sosyal ağlarda paylaş

ben de içmiyorum bıraktım ama bu neyin nefreti arkadaş? içen adam zaten dünya vergi veriyor her paket başına.zaten artık açık hava dışında hiçbir yerde de içilmiyor. cebine, sağlığına zararı kendine.

benim arabam yok diye her benzin zammında ohh iyi oldu otobüse binsinler, yürüsünler, hem hava kirliği,ayrıca kilo da verirler benzin 10 lira olsun diyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

sadece sigaraya yapılan bu uygulama iki yüzlülükten başka birşey değil. sigaradan bu paranın alınması ile ilgili bir derdim yok ancak biraz samimi olunması gerekiyor.

hastaneye giden boy/kilo oranını tutturamayan herkesdende ekstra ücret talep edelim o zaman. benim sigara zaafiyetimden ne farkı var bunun?

etin yağını çorba gibi içen, yemeğe tuzsuz girmeyen, günde 30 tane çayı şekerle içmek gibi iğrenç yiyecek alışkanlıkları türkiyede sigaradan daha büyük tehlike ve hastane masrafına sebep oluyor.

sigarada günah keçisi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sigara bagimlisi olarak destek verdigim uygulama ama onemli olan o paranin cidden saglik harcamalarina harcanmasi. Ama biliyorum ki yine bu parada bambaska bir yola sevk edilecek bir deprem magduru olarak bir yigin vergi verdik duble yol oldu Vana ve Simav a adam gibi yardim gitmedi ama multecilere krallar gibi kamp yaptilar ve yapiyorlar yine deprem bolgelerine sahsi olarak yardim gonderdim birde koordinasyon merkezinde ki sacma uygulamalar yuzunden bambaska bir rota kullanmak zorunda kaldim.

Bu 60 kurus ile yine ayni uygulamalari yaparlarsa ki yapacaklar simdiden bol bol kufur etme hakkimi elimde tutuyorum illa sigara ile ilgili hastaliklara da ayirmasalarda olur kanserle mucadeleye butce ayirirler ne bileyim losemili cocuklar icin olur onemli olan yandas ihalelere kapkac olmamasi bu paranin.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefret edilmeyecek gibi değil ki hocam. Mereti sadece sen içmiyorsun çevrende olan herkes içiyor ki içmeyen adam çok daha hassas olduğundan sen 10 metre bile uzak olsan geliyor kokusu pis pis, üstüne üstlük bizim üstümüz de kokuyor. Zararından falan bahsetmiyorum bile yanında ki adama da içirmiş kadar olduğundan her türlü saçma bir şey yani.

imamizer said:

ben de içmiyorum bıraktım ama bu neyin nefreti arkadaş? içen adam zaten dünya vergi veriyor her paket başına.zaten artık açık hava dışında hiçbir yerde de içilmiyor. cebine, sağlığına zararı kendine.

benim arabam yok diye her benzin zammında ohh iyi oldu otobüse binsinler, yürüsünler, hem hava kirliği,ayrıca kilo da verirler benzin 10 lira olsun diyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

hükümet çok tatlı gelir kapısı buldu kendine, sağlığınızı düşünüyoruz ayağına sömürüyorlar işte yok 3 milyar sağlığa harcancakmış falanmış filanmış gidip duble yolları triple falan yaparlar o parayla(bknz. deprem paraları). Hakkaten sağlığa harcansa o para eyvallah derim de gidip oy avlayacaklar o parayla.
Sosyal ağlarda paylaş

"Yanında birisi sigara içerse aynı şekilde sende çok kötü etkileniyorsun"cular da geldi. Haydi el ele.

"Avrupada sigara 10 tl abi" cilerde gelmiş sdf.

Uğraşamıcam eski postlardan falan bulup düşüncemi öğrenirsiniz.

Bknz, Gayrisafi milli hasıla, avrupada golden virginia, samson'un 4 euro olması fakat türkiyede satılmaması, yanında sigara içen adamı 40 yıl boyunca göbeğinden bantlayıp, sürekli aynı sigara dumanına maruz kalmadıkça bir halt olmaması.

edit: git istanbul'da trafik sorununa çözüm bul, uzun yaşamak istiyorum diyorsan. sigara rerörö yapma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...