Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

şu dhimmi nekadar iyiymiş ya.en dandik toprakları bile avrupanın en yüksek tax geliri olan toprağına çeviriyor +33% tax bonusu ile.

kanuni döneminde(1500-50 araları)nda gelen mimar sinanın verdiği -%10 üstüne economic -%20 üstüne merchantların loyalty bonusu -%10 farmlands -%5 ve valide sultanın verdiği -%10 development bonusu ile balkanlar ve rutheniayı 25 adm puanı harcayarak 8-9 taxa çıkardım tamamen,dhimmiye verdim.95 tax alıyorum lan şaka gibi 1570te.

1650lerde isveç ile hre kurmuştum,polonya ve rusya içine dahil olarak,onda bile 100-120 taxmı ne geliyordu.

buarada osmanlı ile persleri historical rival yapmaları lazım.öbür türlü çok saçma,diplo-vassalladım herifleri.ordan baluchistan*gujarat-bahmanileri protectorate yaptım,seize land yapıp trade portunu aldım.trade idea aldım şimdi 4. ideaya,merak ediyorum nası para gelicek bide ordan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

very hardda ai ne güzel oynuyo ya.etrafta genişleyebileceğim heryere garanti atmışlar afrikaya dahil,her savaşımda düşmanıma 20k condottieri gönderiyolar,gidip policy açmışlar %5 discipline veren falan.

iyi güzel bonuslarda şu aşırı manpower-force limit-mp recovery bonusları %25 e falan inse çok zevkli olucak aslında.şu haliyle baya survivala döndü oyun sdfs.

milan ile oynuyorum, fransa-ispanyayı iberian weddingten sonra biraz yiyip pu ya soktu.şimdi benim topraklarımı istiyor.hrenin yarısını ve macaristanı yutan avusturya her truce bittiği anda direk saldırıyor,kaldım ortada öyle.ilk kez bi oyunda mercenary limitini doldurdum bide.hep ne gereksiz şu merc arttıran idealar derdim sdfs.ingilizler hariç allyım olucak kimsede yok.onlarda bi işe yaramıyor zaten.

oyunun özeti fırsat bu fırsat diyip avusturya osmanlı ile savaştayken saldırıyım dedim avusturyaya.anında savaş açtığım gibi bi iki toprak kaybetme pahasına barış yaptı osmanlı ile bana yoğunlaştı.tam manpowerım bitti,para ödeyip barış yaptım avusturya ile busefer fransa saldırdı.dağlarda tuttum mercler sayesinde ama çok uzadı savaş bu sefer avusturya ile truceum bitti,anında saldırdı sdfs loop'a girdik.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...