Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RMAH geldi

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Selamisahin said:

Absolut said:

Evet düşmüyordu adamlar çok zorlanıyor millet diye düşer hale getirdi nesi garipki bunun. Her oyunda bazı itemların düşüp düşmeyeceği seviyeler vardır.

Onlar düşmeyince üst seviye actlerde elite kesemiyorsun ki? Acayip bir kısırdöngü'ye sokuyor adamı bu durum.

Eliteler kesilmiyor (kesilmeyi bırak dayanılmıyor 10 saniye), ne yapacaksın? -Item lazım.

Farming ile yeterli item alabiliyor musun? -Hayır.

Ne yapacaksın? -AH'a gideceğim, item alacağım.

AH'dan item almak için ne lazım? -Gold.

Goldu nasıl kazanacaksın? -Güzel item satarak.

Güzel itemlar nerede? -Elitelerde... :)

Rmah öncesi böyleydi. Şimdi tabii artık gold kasma derdi de kalmadı. Neyse işte artık itemlar düşeceğinden elite de kesilir, bilmem ne de yapılır. Benim bütün itirazım zaten patch notları öncesi yapıya. Oyunun dengesizliğine. Yoksa elbette düşeceği yerler var, düşmeyeceği yerler var. Bunlarla bir sıkıntım yok.

valla ben act 1'i elit passlemeden temizliyodum hiç ah'ye girmeden önce, bide barbarla. birikmiş itemlarla wd ile rahat rahat temizlemeye basladım. 1 silah aldım 1 helm aldım manalı dangır dungur temizlemeye basladım.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamisahin said:

Goldu nasıl kazanacaksın? -Güzel item satarak.
Güzel itemlar nerede? -Elitelerde... :)

genel olarak elestirine hak veriyorum, rmahı oldukca iyi entegre etmisler ama act1-act2'den de satıp para kazanabileceğin itemlar düşüyor. işte o yüzdende düşeceğini bileyim 1 sene kasarım lafınla ters düşüyor dediklerin.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu konu ile alakalı dön dolaş aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama net bir şekilde son kez yazayım bugünlük. Konu değişirse başka şeyler yazabilirim tabii :)

Derdim gold kazanıp, AH'dan bi' şeyler almak değil. Oradaki örneğim genel bi' gameplay eleştirisi. Ben hiç AH ve RMAH'a uğramadan oyunu devam ettirmek istiyorum. Oyun beni AH'a bağımlı kılmamalı. Yapısal bir sorun bu. AH ve RMAH'a, oradan alış-veriş yapanlara karşı yapılmış bir eleştiri de değil. Tekrardan; "bu oyun, oyuncuyu AH veya RMAH'a mecbur bırakmamalı." Çok net ve açık söylediğim.

Gelecek patch 1.0.3 ile oyun normale dönüyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

d2'de de trade vardi. isine yaramayan seyleri insanlar takasliyordu vs. Ama tabi scam riski (rune takaslarken `dur benim rune bankadaymis sen bir ver hemen stashden kapip geleyim` diyen ve rune'u alip vanishleyenler vs), forum kullanarak al/sat yapmak falan ugrastirici idi. AH ile kolaylasti trade olayi ve risk yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamisahin said:

Şu konu ile alakalı dön dolaş aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama net bir şekilde son kez yazayım bugünlük. Konu değişirse başka şeyler yazabilirim tabii :)

Derdim gold kazanıp, AH'dan bi' şeyler almak değil. Oradaki örneğim genel bi' gameplay eleştirisi. Ben hiç AH ve RMAH'a uğramadan oyunu devam ettirmek istiyorum. Oyun beni AH'a bağımlı kılmamalı. Yapısal bir sorun bu. AH ve RMAH'a, oradan alış-veriş yapanlara karşı yapılmış bir eleştiri de değil. Tekrardan; "bu oyun, oyuncuyu AH veya RMAH'a mecbur bırakmamalı." Çok net ve açık söylediğim.

Gelecek patch 1.0.3 ile oyun normale dönüyor bence.

Halen AH veya RMAH uğramadan aylarca kendi dropların için oyununu devam ettirmekte özgürsün ,kimse zorla birşey satın aldırmaya veya birşeyler satmaya zorlamıyor ki.300k dps ile act 1 farmlayan bir tipleme var mesela twitch'de eğlenceli olduğu içinmiş lol

Ha trade sevmiyorsan da bir anda hızlı progress beklemek yanlış ,birinden birini seçeceksin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sözümü yiyorum cevap yazarak.

AH ile, alım-satımla bir derdim yok. Ben Wizard itemini düşüren bir Barbarian, o itemı satmasın mı diyorum? Satsın, kimseyi ilgilendirmez.

Oyunun varoluşsal yapısına benim eleştirim; Oyun sizi "AH'a zorluyor" ve bundan hiç rahatsızlık duymuyorsanız ben de Diablo oynamanın mantığını anlayamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu zorluyorcuları anlamıyorum nerde zorluyor bu forumda bile kaç kişi act3+ da demekki zorlama yok. 60 olan act 3 e mi gitsin. Biraz act 1 de farmlıyacaksın mecbur. Bununda üstüne blizzard şikayetleri dinleyip act 1 den act 3/4 le aynı kalite item düşürme şansı koyacak ay sonunda. Adamlar illa seni RMAH a mecbur kılmak istese act 1 den o itemı düşürmeyide koymaz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi, düşen iyi item'ı d2 de trade ediyodun.

valla ben etmiyodum tembel bi insandım uğrasamıyodum böel seylerle 3-5 düzgün bişi düşerse veriyodum tanıdıklara. tanıdıklarda bana veriyodu 3-5 bişi. buydu trade mantığım.

o rune n rune oyunları dolasıp bulabilirmiydimm item, tabiki, dahda hızlanırmıydım cok daha fazla hızlanırdım. ama uğrasmak istemiyodum işte.

bu denklemden farkı yok su andada oyunun.

zorunda falan değilsin, kandırma kendini. millet a1 de gold kasıp item düşmesini beklemektense gidip item alıp a2 ye yol almıs, sende buna kıl olmussun, sen almak istemiyosun item beklemek istiyosun e bekle o zaman. napalım yanı üzgünüm valla yapıcak bişi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:

Ben bu zorluyorcuları anlamıyorum nerde zorluyor bu forumda bile kaç kişi act3+ da demekki zorlama yok. 60 olan act 3 e mi gitsin. Biraz act 1 de farmlıyacaksın mecbur. Bununda üstüne blizzard şikayetleri dinleyip act 1 den act 3/4 le aynı kalite item düşürme şansı koyacak ay sonunda. Adamlar illa seni RMAH a mecbur kılmak istese act 1 den o itemı düşürmeyide koymaz.

Keşke önceki yazdıklarımı okusan. Aynı şeylerden bahsediyorum zaten ben de :)

Oyun normale dönüyor diyorum, gelecek patch ile. Blizzard hatasını anladı geç de olsa dedim. Tekrar ettirmeyin lütfen. Yoruldum lan... :)-D

@Cuce: Haydi bana AH'a uğramadan Act 2 ve 3'e geçmiş birini gösterin, tüm yazdıklarımı kendime ders niyetine yanımda taşıyacağım, arada okurum da utanırım diye. Anlamak istemiyorsunuz sanırım. Ona da maalesef benim yapabilecek pek bir şeyim yok. Ben (patch gelmeyeceğini varsayarak) şu an AH'a uğramazsam oyun Act 1 sonunda bitiyor. Bu mudur farming based oyun? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ben sana özel olarak birşey demedim zaten bi sürü kişi diyor aynı şeyi. Act 1 den birşey çıkmıyor diyenlerede inanmıyorum ben çok uzun süre act 1 de geçridim gayet çıkıyor bende bunu kaçıncı kere yazıyorum. ACT 1 den silah dışında her slotunuzun olabilecek en iyi itemını çıkarabilirsiniz. Silahıda çıkarmayıverin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçtim al ben kanıtıyım ahye ugramadan act 3 e kadar geldim su anda act 1 gibi farmlıyorum act 3ü. Ahden aldıgım tek pahalı sey 3 gün önce Andariel's Visage.

Ama bak melee classlar konusunda ise RMAH a mahkumsunuz ben artık melee oynamadıgımdan böyle konusuyorum. Barbarianımı bıraktım cunku lüzumsuz. Classlara ayar lazım onu diyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

Osie16 said:

Forum trade başlığını takip edersen ne kadar imba itemler düştüğünü görürsün düşmüyo düşmüyo diye ağlamayın.

o tiredde 5mi geçen item yok la ne imbası.

http://i.imgur.com/vK9LH.jpg
http://b1206.hizliresim.com/y/d/7uhdf.png
http://img401.imageshack.us/img401/4786/set1x.jpg
http://i.imgur.com/eoOcM.jpg
http://i.imgur.com/ng2ei.jpg

daha bir sürü var
Sosyal ağlarda paylaş

said:
But really when you think about it, what motivation does Blizzard have to catch these botters or hackers when they’re going to be taking 15% of everything they sell? It’s like telling a cop to bust a drug dealer who’s paying him 15% of his profits for protection.

of forbes geçirmiş bilizort'a. adam benim bir yıl önce yazdıklarımı yazmış heh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...