Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tiyatro sektörüne girmek lazım

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Tiyatro gibi bir sahne sanatının biteceğini sanmıyorum,en az 100 yıl sonra belki insanlar andaval olursa o zaman biter. Tiyatro ile meddah geleneğini karıştırıyor bazı arkadaşlar en başından. Tiyatronun amacı milleti eğlendirmek değil,en başından itibaren komedyanın amacı bile bu değil.

Tiyatronun tarihini,anlam ve önemini anlatmak da istemiyorum artık tarih olmuş 2012 ama hala kavrayamamış olmanız yazık. Özel tiyatroların yaygınlaşması en basitinden türkiye'de sığ tiyatro geleneğini başlatmak demek,eğlendirmek dışında bir amacı olmayan tiyatro olsa olsa meddah oyunudur başka bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Aha dönemine göre (mesela türkiyeden ayrılmadan önce kadıköydeki oyun atölyesinde oyun sezonu olduğunda gidiyordum) değişiyor ayda 2 kere gittiğim de oluyor 2 ayda bi kere de şu an yurtdışında olduğum için haliyle hiç gitmiyorum. Bağımsız filmlere de gittiğim oluyor bazen Taksimin ara sokak sinemalarında falan. Çıktığı zaman festival filmlerinden ilgimi çekenlere de gidiyorum.

Ben senin gibi diğer insanların zevkleri üzerine genelleme yapmadım fark ettiysen, bence gibi yorumlar yaptım, sırf söylediğin şeylerin herkes için geçerli olmadığını belirtmek amacıyla. Ben tiyatroya fazla giden biri olmadığım için de tiyatronun geleceği varmış yokmuş gibi yorumlar da yapmadım fark ettiysen ne saçmalıyorsun tiyatro asla ölmez falan demedim. Bir fikrim yok açıkçası ölür mü ölmez mi, giderse insanlık çok şey kaybeder mi, onu tiyatro üzerine daha çok düşünen insanlar tartışsın.

Sen ise tiyatro sevmeyen biri olarak çıkmış tiyatro üzerine ahkam kesmişsin. Sen her hafta tiyatroya gidip de oyuncuları ve seyircileri yakından mı takip ediyorsun ki bu kadar kesin vargılara varıyorsun liseli gibi "SÖNÖMÖ VÖRKÖN TÖYÖTRÖÖ NÖ YÖÖ" gibi argümanlar üretiyorsun :p Sunduğun fikirlerin RTE'nin konuşmasından gıdım farkı yok derinlik olarak hehe 1 saat tek sahne izlenir mi, cem yılmaz daha güzel falan.

RTEnin de en büyük hatası orda zaten "bu çağda tiyatro ne yeaaa bunu protesto edenler yarım enteller" gibi laflar olayı açıklamaya çalışmış, cahil halk da zaten mest oluyor bu tarz çıkışlarına adamın. Hadi adamın halkı gaza getirmek gibi bir amacı var bu yüzden yapıyor böyle saçma böyle sığ açıklamalar, sen adamın yaptığna benzer seviyede yazılar yazıyorsun buraya eğer başka bir amacın yoksa sana kötü bir haberim var sdf

yurtdışında olduğunu belirtme ihtiyacı hissedip, sanat kültürünün merkezinde görsel sanatlar izlemeye fırsat bulamamak
tr de de film seçmişsin zaten, tiyatroya göre daha çok vakit ayırmıisın sinemaya

bence gibi yorumlar yapmana zaten gerek yoktu, kendi düşünceni söylüyorsan o zaten senin yorumun, ama başkalarının yorumlarını da sen öyle düşünmüyorum, başkalarının da öyle düşünmediğini düşünüyorsun diye, benim düşündüklerimin gerçek olup olmadığına kanaat getirebilecğein düşüncelere sahip olamassın

cem yılmaz da tek sahne değil mi, adam tiyatrocu olsa zaten çekilmezdi, dvdlerden izlenmedi.tiyatoryu sevmek diye bir kavram yok ki, bir şeyi izliyorsun, hoşuna gider ya da gitmez
liseli gibi atar yapmanın anlamı yok
geleceği yönetenler geçmişi bilip, şimdiki zamandan yolunu çizebilenlerdir ki
çoğu sanatçı tiyato yerine sinemayı bırak dizilere yöneldi
para ve emek karşılığı olmalı
rte doğru yapıyor, salla oyununu al maaşını yapanlar biraz çekilsin insanların önünden
bir şeyi anlamak için 100 çeşidine bakmaya gerek yok, sahnedeki oyuncunun gözüne bak yeter anlarsın, tiyatronun gg mi olup olmadığını

bu çağda tiyatro olur ya da olmaz, devlet eliyle olmasın yeter, benim vergilerimile salak salak oyunlar oynayacak, dandik dandik kostumler, sahneler, dekorlar kurulcak, aynı oyunlar bayık metinler, milli servetimize yazık
özel bir kaç tane kurulur meraklıları gider izler, sonrada silinir gider zaten

sinemada neden 3 boyuta geçildi sanıyorsun, tiyatrolar 2d kaldı yanında, çünkü tek düze, çeşitlilik yok, lineer
aynı şeyi ekranda izleyince neden küçümseniyor
muhteşem efektlerle zenginleşen sahneler var, daha fazla oyuncu oyunca sahne, gerçekçilik var en önemlisi hata yok, oyuncu hasta üzgün diye oyun bozulma derdi yok
tiyatro dediğin tatava reröreyi savunup komik olmayın
biraz mantıklı olan anlar, yine iyi yazdım lan gece kafasıyla
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. elit bir kültürünüz yok. sanatı tanıma kültürünüz yok. sinemayı tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, sahne çeşitliliğine hazır değilsiniz. elitim diyeniz de tatava. tiyatronun her türüne gittim diyo, ara sokakta bir bağımsız film festivali görmemiştir mesela. Duyulmuş popüler filmleri izlemiştir.

metropol dedin de size bir de trol çözümlemesi yapayım
çok görmüş çok kafa açmışsın
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkedeki kaliteli dizi ve film aktörlerinin (aktörler arasında %5-10 arasında bir orana sahipler) çok büyük kısmı tiyatro kökenli.

Esasında özellikle dizi sektörü bu kadar karlıyken altyapısını aldığı tiyatro sektörünün bu kadar boşlanmış olması bayağı sıkıntı. Tiyatroların tek olayı tiyatro gösterisi sergilemek değil, aynı zamanda daha büyük sektörlere aktör, oyuncu yetiştiriyorlar. Futboldaki bonservis ya da yetiştirme parası gibi bir şey mi yapılır, dizi sektörü olarak maddi destek mi sağlanır bilmiyorum ama bir şekilde oradan para akışı sağlamak lazım esasen.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlara böyle greenbox ile close-up çiçek görüntüleri önünde bütün gün kuran okunan bir kanal gerek sadece. Akşam sohbetlerinde de dini vecizeler, peygamberden alintilar ve ibretlik dini kısa hikayeler eşleğinde maklube yenir. Bu kitle için sosyallik, ve sanat bundan ibaret.

Yobazlar sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

hepimiz üye olduğumuz sitelerde reklamını yaparsak bence 3 - 4 ay sonra müthiş kar etmeye başlarız,olay reklama bakar tabii spam tarzı değil böyle entel entel öveceğiz, izdüşümsel bir vizyonun dışa yansımasını anlatan harikulade oyunlar diyeceğiz, o zaman tüm cihangir kitlesini tiyatromuza çekebiliriz.

Ayrıca otonom anarşistler,sitüasyonistler ve beat kuşağı ortak tiyatro ortamında buluştu diye reklamını yaparsak,demeyin kitleye. Arada muhafazakarlara göz kırpmak için eski dervişlere,dergahları anlatan kısa oyunlar oynatırız.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

yurtdışında olduğunu belirtme ihtiyacı hissedip, sanat kültürünün merkezinde görsel sanatlar izlemeye fırsat bulamamak
tr de de film seçmişsin zaten, tiyatroya göre daha çok vakit ayırmıisın sinemaya

Bulundugum ulkenin dilini bilmiyor oldugumdan olmasin o sakin hahah Yorumlar sahane yine. Hala inatla internet arkasindan benim ne yapip ne yapmadigim konusunda etrafa boyle kesin yargilar sacman zaten senin kafa yapini oldukca ortaya koyuyor. Hayatinda bir kere gormemisin beni, arkadasim degilsin yakinim degilsin tutturmusun benim gunluk hayatim hakkinda ahkam kesiyorsun. Sasirmamak lazim baska insanlarin zevkine saygi duymayisina.

said:

bence gibi yorumlar yapmana zaten gerek yoktu, kendi düşünceni söylüyorsan o zaten senin yorumun, ama başkalarının yorumlarını da sen öyle düşünmüyorum, başkalarının da öyle düşünmediğini düşünüyorsun diye, benim düşündüklerimin gerçek olup olmadığına kanaat getirebilecğein düşüncelere sahip olamassın

cem yılmaz da tek sahne değil mi, adam tiyatrocu olsa zaten çekilmezdi, dvdlerden izlenmedi.tiyatoryu sevmek diye bir kavram yok ki, bir şeyi izliyorsun, hoşuna gider ya da gitmez
liseli gibi atar yapmanın anlamı yok

Cumlen sahane olmus yine senin dusunduklerin senin icin elbet de gercektir. Bunun otesinde bir yaptirim gucu yoktur ama. Bunun farkinda degilsin sen. Adeta olayda son soz sozmus edasiyla yapiyorsun yorumlari hehe. Sen dediysen cem yilmaz kesin olarak tiyatrodan daha iyidir. Git de bir daha oku istersen yazim tarzini. Boyle ortamlarda nasil tartisilacagini bilmiyorsaniz uzerine uzman ya da cok bilgili olmadiginiz bir alanda ukala ukala yazilar yazip sonra da 'benim fikrim o yeaa' diye cark etmeye gerek yok.

said:

geleceği yönetenler geçmişi bilip, şimdiki zamandan yolunu çizebilenlerdir ki
çoğu sanatçı tiyato yerine sinemayı bırak dizilere yöneldi
para ve emek karşılığı olmalı
rte doğru yapıyor, salla oyununu al maaşını yapanlar biraz çekilsin insanların önünden
bir şeyi anlamak için 100 çeşidine bakmaya gerek yok, sahnedeki oyuncunun gözüne bak yeter anlarsın, tiyatronun gg mi olup olmadığını

Ha diyorsun ki TV ve sinema super kaliteli surekli sanata buyuk katkilari olan oyunlar yapiyorlar? Kalitesizlik her turlu sanat alaninda olan bir sey. Ama ben yakindan takip etmedigim bir sanat dalinda ki kalitesiz urunlere bakip da kaldirsin bu sanat dalini bi ise yaramiyor artik demiyorum. En fazla kalitesiz urunleri elestiriyorum.

said:
bu çağda tiyatro olur ya da olmaz, devlet eliyle olmasın yeter, benim vergilerimile salak salak oyunlar oynayacak, dandik dandik kostumler, sahneler, dekorlar kurulcak, aynı oyunlar bayık metinler, milli servetimize yazık
özel bir kaç tane kurulur meraklıları gider izler, sonrada silinir gider zaten

tabi canim senin vergilerini deprem vergisi adi altinda toplatip baska yerlere aktariyorlar tonla insan oluyor sonra depremde. cunku topladigi vergileri super isleten bir devlete sahibiz. boyle sacma sapan olaylarda %100 hatasi olan devleti savunmak icin one atiliyorsunuz. sonra mesele tiyatroya verilen vergiler olunca aslan kesiliyorsunuz.

said:

sinemada neden 3 boyuta geçildi sanıyorsun, tiyatrolar 2d kaldı yanında, çünkü tek düze, çeşitlilik yok, lineer
aynı şeyi ekranda izleyince neden küçümseniyor
muhteşem efektlerle zenginleşen sahneler var, daha fazla oyuncu oyunca sahne, gerçekçilik var en önemlisi hata yok, oyuncu hasta üzgün diye oyun bozulma derdi yok
tiyatro dediğin tatava reröreyi savunup komik olmayın
biraz mantıklı olan anlar, yine iyi yazdım lan gece kafasıyla

Tiyatrolar 2d kaldi derken? Senin icin cesitlilik gorsel efektler ya da sahnedeki detaylar vs olabilir baskasi icin cesitlilik interaktif bir tiyatro olabilir veya tiyatrodaki oyuncularin abartili hareketleri olabilir vs.

Insalarin zevkleri uzerine monopoli kurmaya ne kadar meraklisiniz ya. Bence de eskiye kiyasla cagimizda muzikte buyuk bir kalitesizlik var ama ben tutup da muzigi kaldirsinlar artik cok boktan demiyorum zaten. Bu kisisel gorus bildirmek degildir. Kisisel gorus bildirmekle, baska tur zevklerin varligini reddetmek ayni sey degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

RTE, genel ev kurdum analarınız bacılarınız çalışacak dese yine savunucaz. Öyle mal insanlar haline gelmişiz artık. yazık... üzlüyorum.

Bu millet ne yaptı da haketti bu kadarını, bu kadar yozlaştırılmayı, kutuplaştırılmayı. Hak mıdır bu millete zaten kültür yoksunu olurken daha da bir kültürsüzleştirmek, kültürel faaliyetleri daha bir uzaklaştırmak, önünü kesmek.

Türk tiyatrolarının şu durumu başka ülkelerde olsa emin olun, özelleştirmek yerine, milyonlarca dolar harcayıp gelir beklemeden vatandaşlarının ulaşmasını sağlardı.

RTE diyor ki, tiyatrolara 140 milyon dolar harcanmış, gelir ne? 4 milyon dolar.
Peki Diyanet'e ne kadar harcandı? Ülke de her 883 kişiden biri diyanet çalışanı. Bu ülkenin maaşıyla geçiniyor. Peki o zaman diyanet'i de özelleştirelim. Camiiler kendi başlarına kalsın ayakta? İsteyen camii kursun.

Tiyatro dünyanın neresinde özelleştirilmiş allah aşkına. Sanat dünyanın neresinde özelleştirilir? Aksine devletler sinema, tiyatro gibi sanat dallarına yönelerek, hem ülkenin kültürünü hem de gizliden kendi ideolojisini göstermek ister.

Yapmayın arkadaşlar artık. Samimi olun, vicdanlı olun. 3-5 tane dinsiz tiyatrocuya bu ülke para veriyor diye, onları asmayın, onları ortadan kaldırmak için bir sanatı, bir kültürü yok etmeyin. Hadi Atatürk'ü anlıyorum, hoşnut değilsiniz, istemiyorsunuz ama hiç olmazsa buna çanak tutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

diyanet'i de özelleştirelim. Camiiler kendi başlarına kalsın ayakta? İsteyen camii kursun.

hep savunduğum bişeydi bu. alakasız bi konuda alakasız biçimde hem de ironi yapmaya çalışırken olmuş ama olsun ben demeden geçmiyim:

+1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...