Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barbarian, Tartışma ve Build Paylaşım Başlığı

kthxbye

Öne çıkan mesajlar

Gangren said:

75% resistance reduction, impunity ile
11% block chance
4% melee reduction
53k hp
9k civarında armor, ench buffı ile

act3'te to-kat-lı-yor-lar

10k armor
650 civari resistler
%24 melee dmg reduction
%36 block
42k hp
18k dmg
1600 life on hit

10 elite packten 6-7 tanesini anca kesebiliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

8k armor
52.500 hp
29300 civarı dps(buffed)
800 resist(buffed)
36.5% crit chance
141% crit damage
500 falan loh
1000 de öldürünce canım doluyor

su halde act 3 tamamen işkence. elit packlerin bir kısmına hala dokunamıyorum. shieldbreaker abimiz yaklaştırmıyor zaten...

Azmodanı kestim ama coop sekilde packleri atlayarak vardık abiye.
Sosyal ağlarda paylaş

Madem öyle diminishing return'u açıklamak lazım. Pek çok kişinin hali hazırda bildiğini düşünüyorum ancak bilmeyenler olabilir.
Diminishing return belli bir rakamı aştıktan sonra özelliklerin normal artışının azalması demek oluyor. Bu nedenle blizzardın bizim doğrudan gözümüze sokmadığı ancak hidden valuelerin önemi çok büyük. Nasıl yani? Şöyle ki:

700 all resistiniz olduğu zaman kendinizle aynı seviyedeki bir mobun vereceği hasarın %70ini reduce ederken 1200 all resistiniz olduğunda aynı seviyedeki bir mobun vereceği hasarın %78i reduce ediliyor. Yani 500 allresist size sadece ve sadece %8 reduction sağlıyor. Bu nedenle özellikle inferno act 1deki arkadaşların allresist kasmak uğruna 1k gibi değerlere ulaşmasına gerek yok. Ancak act2den itibaren mob levelleri sizin levelinizi aştığı için efektif olarak resist sağlayacağınız üst değer artıyor.

Aynı durum armor için de geçerli. 7k diminishing return'un başladığı nokta. Ancak act2'den itibaren daha fazla armora mob leveli arttığı için ihtiyacınız olacak.

Bazı özelliklerde ise diminishing return çok küçük rakamlarda başlıyor. Melee ve range dmg reduction ilk aklıma gelen 2 stat. Yani toplamda %50 melee reductionım olacak artık bana bişey olmaz diye gaza gelmeyin. Çünkü bu hesaplama şekli nedeniyle 1+1=2 olmayabiliyor.

Shield konusunda ayrı bir parantez açmak lazım. Eğer defansif bir şekilde oynuyorsanız yüksek block ve yüksek block amountlı bir kalkan inanılmaz önemli. Çünkü shield'ın vereceği block miktarı tüm reductionlardan sonra ortaya çıkan dmgi reduce ettiği için çok çok çok önemli. Bu nedenle zaten Tank oynayan barbarlar Justice Lantern ve Helm of Command'e onca para döküyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam bunu acıkladın cok güzel ama cok temel bir matematiksel hesabıda acıklamak lazım.

100 dmg vurdu yaratık, 5k armorım sayesinde bunun %50'ını azalttım, 50 dmg aldım.

sonra kastım ettim 6k armor yaptım +1k armor upgrade oldum yanı, lakın dmg reduction'ım %60 olmadı onun yerine %58 oldu. 42 dmg aldım.

şimdi işin inceliği surdaki, o 1k armor, aslında üst senaryoya göre alıcağım 50 dmg'ı 42 ye indirdi. yanı 5k dan sonra gelen 1k armorın bana kazancı %8 değil %16.

bu akdar korkamyın diminsihingden
Sosyal ağlarda paylaş

armor icin
dr = armor / (armor + mob lvl*50)

resist için
dr = resist / (resist +mob lvlx5)

act2 lvl61 , act3 lvl62, act4 lvl63 mob sanirim, emin degilim ama.

1 str -> 1 armor veriyor passive skiller falan karistirmazsan

10 int -> 1 all resist

dexterity ile gelen dodge olayi biraz karmasik.
100 dex = %10 dodge (100 e kadar 1 dex 0.1 dodge veriyor)
500 dex = %20 dodge (100-500 arasi 1 dex 0.025 dodge)
Sosyal ağlarda paylaş

Robert_Poche said:

8k armor
52.500 hp
29300 civarı dps(buffed)
800 resist(buffed)
36.5% crit chance
141% crit damage
500 falan loh
1000 de öldürünce canım doluyor

su halde act 3 tamamen işkence. elit packlerin bir kısmına hala dokunamıyorum. shieldbreaker abimiz yaklaştırmıyor zaten...

Azmodanı kestim ama coop sekilde packleri atlayarak vardık abiye.

çok rahat abi shieldbreaker kitelayarak, vur kac sürekli. he move speed lazim biraz orasi ayri
Sosyal ağlarda paylaş

siegebreaker dan mı bahsediyorsunuz ?

siegebreaker çok kolay. bacakları arasına charge ediyorsun vuramıyor melee. sadece aoe stomp ve eline almasından dmg yiyorsunuz. e zaten aoe stomp 10k vuruyor vurursa. bi halt değil. eline aldıktan sonra yere bırakıyor charge edip gene bacakları arasına girin. ölene kadar böyle devam. son 50k kala falan MF gear'a switch. tyrael vursun ağzına ağzına.
Sosyal ağlarda paylaş

e zaten perfect gear var adamın üzerinde 42% block. ring gordum ve stormshield gordum. diğer armor parcalarında %block yoksa adamın o 2 legendary den shield 31% veriyor belli ring fix 11%. hadi 11% ring i ucuza bulmak kolay diğer statları umursamazsan ve başka iyi parçaların varsa mesela res ve vit çok kaybetmiyorsan ring slottan 11% block çok çok iyi bir değer.

e adamın 22% melee dmg reduction'ı var ki barbarın genele baktığımızda en çok yediği damage aslında melee dmg. range moblar zor değil ama barbar için can sıkıcı. yanına molten , knockback, jailer, waller veya diğer cc'ler geldiği zaman can sıkıyor. Zor olmasına zor değil. projectile mobları avoid etmek kolay. ama onu avoid et, bir yandan moba vurmaya çalış, diğer yandan shield açsın, knockback etsin, o bu derken iş can sıkıcı hale geliyor.

ben belial'i 10dakikada kestim 15% block 2k dmg reduction, 39k hp 650 all res 8k damage 7.5k armor ile. 5 stack vardı üzerimde. Kullandığım tek legendary 5% life 57 all res 30 physical 15magic find ice climbers boots. o kadar yani. başka stat yok üzerinde.

Evet perfect gear lazım değil progress için, farm için. ama benim iyi bile olmayan, çok sıradan gearımla yaptığım progress hayattan bezdiriyor öbür taraftan DH'ler wizard'lar solo akıyorlar gayet kötü gearla. ne block lazım, ne res lazım, ne vita lazım, ne damage reduction lazım. Ben acı çekiyorum gold ve globe pickup bonusum yok diye adam akıllı. dibimde duran globe'u alamıyorum, 300 400g için 5-10sn harcıyorum o koyuyor bana çünkü en azından pot parası, repair parası çıkar diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya saatlerce farmladım ben Depths 1 chesti.

Hiç de zorlanmıyorum champ çıkmazsa da, bayıyor bir süre sonra. Çok dengesiz bir de, NV stack olmadan 180% mf ile açıyorum, bazen 2 sarı, bazen tırt 1 mavi atıo.

Siegebreaker denedim ama NV stackleyemediğim için o da anlamsız.
Zaten 1.03 ile boss kesmek manasız olacak, garanti rare sayısı düştüğünden.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...