Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barbarian, Tartışma ve Build Paylaşım Başlığı


kthxbye

Öne çıkan mesajlar

Artık diablo 3 kendi başlığı altında madem build paylaşımları için geç bile kaldık sanırım :P ben kendi oynamayı düşündüğüm buildi paylaşıcam ve amacım göremediğim birşeyler varsa üzerinde değişiklik yapmak. Önerilerinizi bekliyorum. (Ör: inferno da moblar çok vuracak şu skill gereklidir bence vbz.)

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#bSYdki!Xch!YZZbaa

şimdi tahmin edebileceğimiz üzere melee oynarken sağlam dayak yiyecez özellikle hell/infernoda. Bu yaptığım build biraz offansif ağırlıklı ama zor durumlar için deffansif özelliğide var. Ve çoğumuzun bildiği üzere mobları hızlı kesmekte dayanıklılığı artıran bir etken aslında diabloda.

şöyle iki parçada anlatayım bu buildin özelliklerini.


Offansive:

- şimdi %55 dmg boostumuz var battle rage + berseker rage ile. furyi i her zaman full tutmak amaç bu yüzden birtek battle rage fury harcıyor onuda kullandığımız anda instant olarak warcry kullanarak furyi fulliyebiliyoruz.

-Cleave primary attak. %156 base dmg x 1.55(%55dmg boost) = %241,8 wep dmg son hasarı. Single target içinde cleave alanındaki aoe içinde oldukça güzel bir hasar.

-Büyük çaplı AoE: "Furious charge" merciless assault rune ile 4mob tan fazlasına vurduğumuzda cd si sıfırlanıyor. 198x1.55 = %307 wep dmg aoe oluyor kendisi ve aynı zamanda kaçmak içinde kullanılabilir.


Deffansive:

-"War cry" %40 fazladan armor vericek. Armor her türlü dmgi düşürüyor artık biliyorsunuz spell ve range de dahil. Armor artışı / dmg reduction logaritmik olduğundan yani armoru biz lineer yükseltirken aynı ivmede değil daha düşük ivmede hasar düşürme etkisi arttığından %40 gayet yeterli fazlasını stacklemeye gerek yok bence.

-"Ground stomp" kullandığım rune ile 24 yarddaki mobları bana çekip 3 saniye stunlıyor. güzel bir deffansive ability. 12 saniye cd si var.

-Heal: "Ancient spear" %185(base dmg) x 1.55 (%55 dmg boost of skills) x 0.6 (heal multiplier of rune %60) = %172 wep dmg olarak heal atıyor. 10 saniye cdsi var ve baya sağlam bir heal. Bence monkunkinden sağlam ve cdsi daha düşük.

"Inspiring Presence" passivide her saniye %1 heal vericek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Novichok said:

Bence fury zaten harcanmıcaksa unforgiving'e hiç gerek yok. Weapons Master al o pasife %15 daha da fazla damage olsun.


İşte mesele o değil örneğin inferonda oynuyorsun ve seni zorlıycak packler geliyor karşına, ground stompun ve ancient spear'ın (yani benim healımın builddeki) 10 saniye cd si var ve beklemek isteyebilirim 4-5 saniye cdyi bazen. bir sonraki packe geçtiğimde rage'im düşeceği için tam efektif kullanmıycam buildi.

O bahsettiğin %15 dmgide dagger/1h ve 2h sword için veriyor ama ben açıkçası bir silaha bağlanmak ta istemiyorum. Hangi silah daha güçlüyse ona switch yapıcam end game e kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

inferno tabiri caizse osrtucak diyorlar bence var :/ şuan resmen oyunun tutorialı olan betada bile lvl 8 de gittiğimizde normal zorluk derecesindeki SK bile 4 kere vursa öldürüyor (hiç ölmedim de örnek veriyorum) bence potion ve ancient spear ohh sh!t button olarak görevini yerine getirecektir.

Ayrıca champion/rare lar falan bosslardan daha ölümcül olacaktır buna kesin inanıyorum. Ben bu buildi offical forumlara yazdığımda deffansive abilityler ve heal yetersiz kesinlikle ölürsün dediler ama yakalayamadıkları şeyler var. Mesala revenge aoe de iyi heallıyor target başına %5 yada hp rune'lu overpower ama zaten casual moblar çok kasmaz problem olan champ+rare ve bosslar onda da aoe heal işe yaramıyor. işte onda Ancient spear işe yarıycak. Ayrıca stun da bana güzel zaman kazandıracak kalabalık guruplarda.

Edit: yanlış okumuşum solo oynıycaksan self heal a gerek yok yazdın sandımda. Dediğim gibi bence ancient spear garanti ve yüksek heal olacak bu buildde çünkü vurduğuna göre heallıyor max hpne göre değil, iyi gearla fulliyebilir bile diye tahmin ediyorum çünkü dmgler hpmizi baya bir aşıyordu yüksek levellı offical videolarda blizzcondaki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:

-Heal: "Ancient spear" %185(base dmg) x 1.55 (%55 dmg boost of skills) x 0.6 (heal multiplier of rune %60) = %172 wep dmg olarak heal atıyor. 10 saniye cdsi var ve baya sağlam bir heal. Bence monkunkinden sağlam ve cdsi daha düşük.


%172 wep dmg değerinde heal vericek 10 saniye cd ile, ve tahminim %1 den bile %100 e tamamlıyabilir lvl60 ta iyi bir gearla. oh shit button olması heal olayından kaynaklanıyor.

Yoksa mobların arasına furious charge la daldığımda cd'si mob başına 2 düşüyor kaçmak içinde aynı skili kullanabilirim.

Tabiki barbarda bir DH yada Wizzard kadar avoid skilli yok ama zaten olmasına gerekte okadar yok. Amacın melee rangete kalmak genelde. Ground stompta aoe 4 saniye stun yapıyor ayrıca 24 yard range ide yanına çekiyor buda novadan daha kuvvetli bence. ayrıca 12sn cd.

Edit: ancient spearın bu rune'uyla belkide barbarın bossta yada 3-4 mobluk bir rare/champion mob gurubunda kullanabileceği en güçlü healı diyebiliriz. Diğerleri daha çok aoe heallar. daha doğrusu aoe vurunca anca kayda değer heallıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

%100 hp heallayacağını gerçekten düşünüyormusun


Tabiki emin değilim zaten fikir paylaşıyorum bu arada yanlış anlamayın sorduklarınıza cevap vererek bu build süper demiyorumda bende tartıyorum aynı zamanda. %100 olmasa bile bi %60 heallasa bile oldukça başarılı olur bence. mesala diğer heal değerlerine bir bakın işte rendin mesala rune u vurduğu hasarın %9 u kadar heallıyor her target için, yada şu passive vardı bitane bloodbilmemne her vuruşun %3 ü kadar heallıyor. Bu değerler neye göre belirlendi ? demekki end gamede vurduğumuz hasarlar oldukça yükseliyor.

Diablo2 dende bunu hatırlıyabilirsiniz silahlardaki %4-%5 dmg of heal gibi statlar baya sağlam heal veriyordu. sen 10 saniye cd de 1 kere kullanacağın ama %178 heal vericek skillin ne kadar kuvvetli olabileceğini tahmin edebilirsin çünkü.

Birde şu taraftan anlatayım şimdi mesala betada 450hp var bende fena sayılmıycak bi gearım var cleave ile 60 critte 120 vuruyorum. cleave %120 hasar veriyor. ancak ileride armorumuz artarken aldığımız hasar bir nevi artan armora göre scale olurken vurduğumuz hasar daha büyük bir ivmeyle artıcak çünkü statlar dpsler çıldırıyor.

Eğerki %50 den az heal verirse ancient spear heal olarak kesinlikle değiştiririm skilli zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Haklısın yani maintain utility'si olarak ama ağır dmg alabildiğin durumlar için çok faydalı olacağını düşünmüyorum. Bunu da panik buton niyetine söylediğin için yazdım yani itirazım onaydı sadece.


işte ağır dmg alabileceğim durumları 4sn aoe stun ve ağır burst dps ile casual moblarda ortadan kaldırmayı planlıyorum yani düşünsene %300 aoe dmg vuruyor furious charge ve mobları 24 yarddan çekip yakınlaştırıp 4 snye stun yapıyorsun. e böyle kalabalık gurupları bulmanda muhtemel 10-12 saniye alır en az boş gezdiğimiz mobsuz yerler bile oluyor. yani her packte skilleri kullanabilirim diye tahmin ediyorum. Bosslarda ise zaten diğer aoe heallar daha yetersiz olacaktır ancient spearın healından, yanlış hesaplamıyorsam.

Hatta gearı sağlamlaştırmadan infernoya girmemeyi düşünüyorum yani crafta ve farma abanıcam hellde böylece belki rare/championları bile (zaten genelde 3-5 arası pack halinde oluyorlar) ağır burstle stun içinde kesebilirsin solo oynarken kesemesende o stun içinde ağır vuracaksın olmadı kitelarsın biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası (yanlış anlama) build orderını pek beğenmedim. Çünkü fury gainer ile fury spenderları dengeli bir şekilde dağıtmak daha mantıklı geliyor. Evet kabul ediyorum full rage ile %25 dmg bonusu alacaksın ancak fury'i harcamamak mantıklı değil. Birde secondary skill'i CD'ye bağlı skillden seçmek tuhaf geliyor. (Tabii CDsi azalcak hit başına ama. Ne bilim ya.) Bari unforgiving almasaydın. Ancak inspiring presence ile hardened wrath'ı beraber alman çok güzel. Party'e olan yüksek armoru çok kullanışlı olacaktır.

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#bhiVkP!YdS!ZZaaZc

Daha önceden yaptığım bir build'ti. Aslında tam bu şekilde de değil ama bulamadım şimdi aslını. Bende tekrar yaptım. Umarım karışmamışımdır. Neyse. Kısaca açıklayayım.

-Cleave+rune,(11 per hit) + Revenge+rune (5fury per hit) ve Warcry(60 instant) fury gainer
-WW(16)+Battlerage (20) wrath of berserker (50) fury spender.

WW'yi Mass AoE için kullanabileceğimizden Wrath of Berserker'i uzun süre açık tutmak amaçlı Thrive of Chaos seçtim. Böylece WW yaptıktan sonra bir kaç cleave, revenge hatta warcry ile WoB'suz süreyi 75 snyeden 30-40 snyelere kadar çekebileceğime inanıyorum. WW'ye o fire dmg rune'ü eklemekte bir seçenekti ama WWyi tamamen fire'a çeviriyorsa Fire Resist can sıkar diye vazgeçtim. WW rüne'ü hala muallakta yani :)

Bloodthirst, %20 dodge ve revenge'in heali muhtemelen defansif olarak yetecektir. Açıkçası Lifesteal'i temel defansif skill olarak kullanmayı tercih ettim. (D2 gibi)

Dmg olarak ise bodoz dmg artırmaktansa biraz dmg biraz attack speed artışı WW'de daha etkili olur diye düşünüp sadece battlerage'den %30 dmg WoB'dan %25 attack speed aldım.

Yalnız bunları böyle yazıyoz ya. 2 yıl sonra "Ne kadar saçma salak buildler lan bunlar" diyip gülmesek bari :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yanlış anlamadım ilk başta bende fury spenderlı buildler yapıyordum taaki furious charge ın bu rune unu keşfedene kadar yani, dmg dealer skillerim şu şekilde işliyor 3 ve altında mob varsa %248 wep hasara ulaşan cleavı kullanıcam baktım çok kalabalık grup var furious charge ve cd sıfırlanıcak, he 3 kişilk guruba bile vursam 4 saniyeye düşücek cd yani zaten aoe amaçlı kullanıcam, kalabalık ama dağınıksa moblarda ground stompla yakınıma çekicem. Farklı skilleri rahatça kullanıyorsun yani gene tek düze oynanışı yok.

http://www.youtube.com/watch?v=_7xpT5106yY

Yani aoeyi yerinde kullandığında cd problemi olmıycak. tabi zevk meselesi ya belki ww kullanmak yada siesmic slam daha zevkli gelebilir başkasına ancak inferno gibi bir zorluk derecesinde ağır hit and gain hp tarzı afflixlerle desteklemezsen o ww yi atarken 4 saniye içinde öelebilirsin gibime geliyor. Siesmic slam daha başarılı en azından uzaktan atıyorsun kalabalık guruba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Bari o unforgiving'i alma? Böhüüü :(


:D :D :D aslında haklısın belki almamak daha avantajlı olabilir bi şöyle lvl60 olalım zaten 55e kadar mı ne alamıycam öyle alışrsam onun yerine defansif bişeyler alabilirim de, bende kendimi rahatsız ederim şimdi o furyi her boşlukta fullemeliyim %25 dmg kaybediyorum diye paso etraftaki kütük varil ağaca vururum fury kasıcam diye xD hasta ederim kendimi

Buarada senin yaptığın buildde çok başarılı iyice inceledim de, yalnız bosslar için çok hafif sönük kalabilir birde şu Naphalem valor buff yüzünden lvl60 ta bossa göre falan skill değiştirmek istemiycez ya buff gitmesin diye, o yüzden biraz daha hem single hem aoe yi aynı anda düşünmek lazım sanki.

Edit:
Aceace said:

Yalnız bunları böyle yazıyoz ya. 2 yıl sonra "Ne kadar saçma salak buildler lan bunlar" diyip gülmesek bari :D
şunada ağır katılıyorum yani :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben frenzy + cleave + overpower ve crit stack itemlar ile max fury gain üzerine kurulu bi build düşünüyorum. amaç thrive on chaos sayesinde wrath of berserker uptime'ı sürekli hale getirmeye çalışmak.

değişir büyük ihtimalle tabiki ama şunun gibi bişey planım.

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WbikPQ!ZYX!cZYbcY
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehehe :D:D:D Ya bende kendi buildimde boss fightlarda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyodum ancak Leorici görünce boss fightların D2 dekinin aksine moblarla dolu olduğunu düşünmeye başladım. Kısmet. Birde WW bosslara karşı da işe yarayabilir ya. D2de çatııır çatır yarıyodu. Görmek lazım.
(Bide WW'nin rüneleri çok yetersiz ya.)

Aluriel said:

ben frenzy + cleave + overpower ve crit stack itemlar ile max fury gain üzerine kurulu bi build düşünüyorum. amaç thrive on chaos sayesinde wrath of berserker uptime'ı sürekli hale getirmeye çalışmak.

değişir büyük ihtimalle tabiki ama şunun gibi bişey planım.

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WbikPQ!ZYX!cZYbcY


Mace axe ya da mighty weapon kullanırsan iş yapar gibi. Bak şöyle bir öneride bulunabilirim. Muhtemelen Frenzynin ciddi attack speed'i ile deli dana fury gainini düşünerek Cleave'den vazgeçebilirsin. Cleave yerine Revenge+Best served Cold alarak hem pasif bir skill seçmiş olursun hemde crit şansın daha da artabilir. Ya da elinde attack dmg artırcak Frenzy'nin rünü hariç hiç bir şey olmadığını da düşünerek crit'e abanarak dmg artırma yolunu seçebilirsin.

Demem şudur ki 2 tane primary attack seçmek gereksiz sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo seçebiliyorsun iki primary attack elective mode u açarsan, ve bazı buildler içinde mantıklı mesala frenzy'i barbarianda ki en güçlü single target dps bosslar için. cleavelede aoeyi desteklersin mesala.

Edit: ama en güçlü fury gainer değil 3 veriyor hit başına %75 speed bonusuyla yani 5stackte ise 5.25 e ulaşıyor diyebiliriz diğer fury gainerlara göre oysaki bash instigation rune u ile 12 fury kazandırıyor her vuruşta.

Edit 2: yani dual wield ve attack speedle desteklediğin mighty weaponlarda 2.00 hit per sec gibi bir hıza ulaşırsan ki bashin biraz da kendi speedi fazla bu offical oalrak ta söylendide şimdi bulamıycam, saniyede 30 (0.5 saniyede bir 12(bash)+3(weapon mastery)=15 her saniyede 2x15=30) fury kazanbilirsin buda wrath'ı sınırsız açık bırakbilmene olanak tanır ki arada kullanabileceğin diğer ekstra fury kazandıran warcry vs gibi skilleri saymıyorum bile.

Edit 231423152346: :D single target için bunu kullanıp cleave yada furious charge ında hit başına ekstra rage kazandıran skilleriyle aoe olarakta abartı bir fury kazabilirsin. tabi biraz daha deffansive desteklemelisin bence buildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#aSikPV!ZYX!YbYaca

şöyle birşey önerebilirim sana çok zaman harcamadım ama genede senin istediğine yakın oldu sanırım aynı zamanda dayanıklılığıda artırdım

1h mighty weaponun silah hızı base olarak 1.3 dual wield giyince +%15 = 1.495 oluyor berserkerdan %25 geliyor = 1.868875 gloves yüzükler bilmemne sadece toplamda %7 bir speed bile bulsan bash ile saniyede 30 fury kazanıcaksın demektir bu (bir önceki postumda var açıklaması). ki betadaki dandik yüzüklerin bile her biri %5 veriyor.

saniyede 30 dan fazla fury kazanıcam okadar furyi bitarafıma mı sokucam spender bile koymamışın dersende 3 saniyede bir 12 yarda aoe axe fırlatabileceğin 100 furryle 100x3x1.3= %390wep dmg olabilecek bir spendr alabilirsin şu şekilde http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#afikPV!ZYX!YcYaca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...