Norak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 bi çıksın ilk hype ayı geçsin bi, mayıs yada haz. gibi bi bakarım patlamadıysa (boom!). ES oyunları ile 2348729462 saat geçirmiş biri olarak beni pek sarmadı şu ana kadar oyun şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 bingildak said: hypeladığım oyunlar belli canımın içi, istersen açar bakarsın. vasat dediğin oyunlar nelermiş merak ettim. oyunun betasına ha ben girmişim ha twitch'den oynayan adamı izlemişim, ne fark eder. ben oyuna girince farklı bir oyun mu olacak izlediğimden? bütün karakterin* seslendirilmesi için harcanmış bütçe (ünlülerin kullanılması), xplatform için maffedilmiş menüler, target içinden geçen melee swingler mi düzelecek? massive pvp'nin 12 fps ile kaydedilmiş olması peki? sen al oyunu zaten, sana alma diyen var mı? hatta almadan demekten ziyade, 2-3 tane al arkadaşlarına da indirimli olarak tedarik et diyorum. oyunu daha satın almadan neden remorse'e bağladın ki? remorse'luk bir durum yok mmo piyasanın durumunu biliyorum zaten alacağım oyunu yıllarca oynayacağım, wow killerr!!11!!1 demiyorum zaten. ffxiv'den beri mmo oynamıyorum, piyasada mmo yok diyorum. ffxiv'i de swtor'u da 3-4 ay oynadım. hardcore oyuncu olduğum ciddi şekilde content temizlemeyi seviyorum zaten. eso'yu da büyük ihtimal aynı şekilde oynarım. ama mmo communitysinin açlığını bastırmak çok zor, haterların çoğu max lvl'a bile ulaşmayan insanlardan oluşuyor. içten içe mmo oynayıp eğlenemeyen, mmo oynama isteği kaybolmuş yada vakit ayırmak istemeyen insanlar çoğu. önüne ne koysa bir noktada kabul etmeyecek, hani blizzard yeni mmo çıkarsa onu bile patlacaklar. bence mmo sektörü kötüye gitmiyor direk ölüme gidiyor. oyunu daha denemeden, videodan oyunun küçük kesitlerini izleyip, patide başlığa kusup, her sayfada haterlık yapmak mmo sektörüne bir katkı sağlamaz. 1 ay en azından topluca oynayıp eğlenmekten bahsediyorum sonrasında isteyen bırakır, kötüyse haterlık yapar, isteyen devam eder zaten. xplatform kötü birşey değil ayrıca. ffxiv çok iyi yaptı bunu. gamepadle oynananabilen tek mmo. interface hiç sırıtmıyordu, bunu bilmiyorum. zaten pve contenti sağlam bir oyundu. üstüne wow'un ilk dönemleri gibi gayet zordu. hani çoğu insan yetemedi. oyun gayet iyiydi ama patiye oyun beğendirmek zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 madem hardcore mmocusun sadece paticikte değil bir çok mmorpg sitesinde ortak fikirlerin olduğunu görürdün. en basitinden şunu söyleyeceğim hero engine i upgrade ettik demişlerdi 5-6 ay önce ve betada bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. swtor'da nasıl kullanıldıysa yine aynı şekilde kullanıyorlar motoru hiç bir farkı yok. böyle yalan söylemeleri bile başlı başına şüphe veriyor insana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 alan alir almayan almaz. almayan neden alana bulasiyor o manasiz. almazsan alma oynamazsan oynama. bari oynayana almaya calisana karisma be bilader. ha ben alacakmiyim daha bilmiyorum ciksin open beta gorelim. oyle bu oyunu alirsak mmo dunyasi daha betere gider de acaip bir fikir. sen sevmezsin adamin keyfidir sevmistir oyunu ne bileyim. cok karisiyor bazilari her boka. daha dogrusu osuruktan ufluyor iste forumda. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 @ xenus: madem bilinçli oyuncusun, madem hardcoresun, madem gidişattan memnun değilsin o zaman shit-tier ürünleri desteklemek yerine duruşunu sergilersin. satın almazsın, bu ürünü, bu kaliteyi tasdik etmiyorum dersin. "benim paramla mı değişecek" zihniyeti çok yanlış. herkes böyle düşünürse hiçbir zaman değişim olmaz zaten. hepimiz alalım, 1 ay oynayalım sonra oyun 10 milyon satsın, 6 ay sonra yine aynı kategoride oyun gelsin, yine 10 milyon satsın. mantığı ne? "1 ay idare etsin yeter". e o zaman değişim nasıl olacak? bahsettiğin hater kategorisine ben girmiyorum, oynadığım oyunların çoğunu hardcore olarak oynadım. genel olarak da mmo'lara karşı bir karşıtlığım yok. hatta en çok promote eden adam benim burada. hype yaparken de bu esasla hype yapıyorum. ürün kalitesini ve niteliği belirterek insanlara gel gel yapıyorum. vasat dediğin oyunları ondan sordum sana çünkü hypeladığım ürünü dürüst bir şekilde tasvir etmeyi kendime etik bir ihtiyaç gibi görüyorum. blizzard mmo çıkarsa ve kötü olsa. ona da kötü derim. çünkü kötüye kötü demek yanlış bir şey değil. oyunla ilgili vardığım kanı zannetiğinin aksine çok daha araştırmaya dayanan birden çok kaynaktan ve deneyimden ortaya çıkmış bir şey. bunun hiçbir katkısını yok diyorsan yine hatalısın. şurada 10 tane alacak adamdan 1 tanesi almaktan vazgeçse ben mmo sektörüne katkıda bulunmuş oluyorum. çünkü shit-tier bir ürünün satmasına engel olursak gelecekte planlanan shit-tierlara ufacık bile olsa bir darbe vuruyoruz. ha ürünün genel olarak iyi olmaması insanların eğlenemeyeceği anlamına da gelmiyor. mesela en yakın örnek albion, pre-alpha bir üründe sistemler vs. kötü olmasına rağmen çok eğlendik. fakat biz o ürüne para vermedik. hiçbir şekilde paralı olsa hypelamam çünkü kötü olduğunu bile bile hypelar ve insanlara satın aldırırsak o kötü üretimi desteklemiş oluyoruz. satın almak isteyen yine alsın, eğlenmek isteyen yine eğlensin. kimseye engel olmuyoruz. ben fikirlerimi paylaşıyorum. okuyanın kendi algısı mevcut. kendi kararına kendi varır. kafasında bir soru işareti bile oluştursam, satın almaktan araştırma phase'ine bile dönse bence başarıdır. çünkü sizin aksinize "mmo yok" ağlaması yerine bu konuda aksiyon almayı gerekli görüyorum. ffxiv bence kötüydü çünkü konsol için geliştirildiği için saçma sapan bir gcd vardı. ürüne genel itibariyle kötü demem ama bence 2.5 sn gcd kabul edilebilir bir şey değil kaliteli kombat istiyorsan, bunun gerekcesi sadece konsollarda oynasın, gamepad ile de oynansın ise bence başarısız bir üretimdir, hiçbir şekilde desteklemem. @kanuni : sen al zaten, kimse sana alma demiyor, limited ultra cool edition al 300€'a hehe çünkü almazsan daha kötü oluyorsun. o parayı verince rahatlama geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 ffxiv on numara oyun ya her akşam eve gideyim de oyniim maceradan maceraya atliim die bekliodum. müzik grubu ile prova uğruna 2 haftaya yakın oyuna giremeyince hazır koptum bi daha bulaşmayaym die bıraktım. içimde de kalmıştır. ama onun da her oyun gibi belli bi ömrü var oynuosun aliosun hevesini bitiyor, bu kötü olduğu anlamına gelmiyor. GCD seni rahatsız eder , beni etmio vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 oha o nasil wot. ya sikinti su ki bingildak, biz senin begenmedigini ve fikrini biliyoruz bu konuda, sorun senin bu oyunu begenenin altina yazi yazman. neden yapiyorsun ki sunu ? tamam sen begenmedin-almayacaksin, fikrin bu. bitti abi. elli kere yazmanin manasi nedir onu cozemiyorum ben. adam alacak, adam begenmis, bundan sanane ? niye elli kere bir konu icinde farkli farkli adamlara ayni seyi anlatmaya calisiyorsun ? begenmeyeceklermi vazmi gececekler almaktan ? cogu kisi zaten alirim single player gibi oynarim tadinda cooook uzun suredir. yani 2004 den beridir bu boyle. hic gercekci degil yani alirsaniz bu gibi shit tierleri daha beter olur, almazsaniz golden tiere geceriz ayagi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 aldiğiniz her 10 oyun ile 1 ağaç ölüyor oyun almayın, geberin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 sen biliyor olabilirsin, mesaj sana özel yazılmıyor paşam. sen okuyorsun diye, sana yazılmış olmuyor. forumu okuyupta 1 tane mesaj atmayan onlarca belki yüzlerce üye var. o adam belki ilk defa görüyor. ayrıca yazan benim sen neden geriliyorsun ki? madem ne yazdığımı biliyorsun okumadan geçersin? adam beğenmişse alır zaten, ben herhangi bir yaptırım uygulamıyorum ki. ben fikrimi yazıyorum, eğer okur ve mantıklı bulursa almaktan vazgeçebilir - sanane noktasında burası benim için önemli. beni bağlıyor çünkü bu karar dolaylı olarak. senin gibi "1 aylık çerez" istemeyen oyuncular var. said: cogu kisi zaten alirim single player gibi oynarim tadinda cooook uzun suredir. yani 2004 den beridir bu boyle. hic gercekci degil yani alirsaniz bu gibi shit tierleri daha beter olur, almazsaniz golden tiere geceriz ayagi. mmorpg'den bu beklentin varsa shit-tier alıcısın demektir, shit-tier ürünleri hak ediyorsun demektir. benim için durum bu değil, aksi yönde bir aksiyon alıyorum. senin için almak ne kadar mantıklıysa benim içinde almamak, almamayı teşvik ettirmek o kadar mantıklı. http://25.media.tumblr.com/f4e6df74d1b9ccf77fc89e1e9988ac70/tumblr_mjqipgzja21s8xq28o1_500.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 hayir almayinca F2P lerin kalitesimi artacak ? bunu bi anlat once diyelim ki sana, evet adam hakli F2p lerin hepsi bedava ve super oyunlar. parada vermiyorsun ve almiyorsun da , bu yuzden mmo sektoru it gibi gelisti. tek bir f2p yok oynadigimiz forumca. paralisnida oynamiyoruz, buradan bir cikarim olmali artik. F2P oyunlari engellersen belki gelisir sektor. adam niye para versin bir oyuna ayni tipin baska renklisi bedava zaten. satin alip oynamak isteyen kitlede belli dunya gorsun oyunu oynasin levellesin vs. majorlerden beklentimde kalmadi acikcasi artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 almak beni ilgilendiriyor baskalarina aldirmamakla ne alakasi var bunun ? hani yuzyuze olsak tanidigim arkadasim olsan derim yuzune bakiyorum yapmiyim. ama forumdan bu ne kadar basarili olur bilemem. o kadar itici ki tutumlariniz millet inadina alir yeminle. sanki bir tek beyin sizde geri kalan sifir. moron. senin parani harciyor senin zevkine oyun oynuyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Ben bingildak yüzünden almıyorum oyundan soğuttu adam beni. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 milletin lafıyla olsa... aylardır FF14ARR oynuyorum ben, 2004 den beri raid yaparım, böyle boss fightlar görmedim. milletin lafıyla iş yapsak, internetten okeye kalıcaz bitek şüphesi olan, gider open betasını oynar, beğenirse alır. şüphesi olmayan preorder eder, oyunla ilgilenemeyen de hiç bu konuya dahi takılmaz, kimse de kimseyi üzmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 shit-tier ürüne 60 dolar vermeyi red etmekle, F2P i promote etmek arasında ne alaka var ki? hiçbir noktada f2p daha iyidir, oynanmalıdır, bu tarz bir business plan takip edilmelidir demiyorum hatta f2p'e karşı olan biriyim. montly subs olsun diyenlerdenim. ürün kalitesinden bahsediyoruz. scope denilen bir şey var. senin oyunda öncelikli olarak neleri kaliteli yapması gerektiğinin listesini çıkarır, bunları başarır - ondan sonra karakter seslendirmelerine ünlüler için bütçe ayırır. massive pvp'de fps 10, melee swingler targetların içinden geçiyor, hiçbir vuruş hissi yok ama seslendiren elizabeth bilmemne. ondan sonra neden patladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 dat kapitalizm. birde tüketimi mantıklı hale getirmeye çalışanlara bir düşmanlık var. adam smith görse gözyaşlarını 100dolar ile silerdi. kusura bakmayın ancak dengesiz tüketiciler kendi içlerinde çelişiyor. 3-4 ay içerisinde tüm contenti tüketmeye çalışan birisi gelip burada eleştirel yaklaşanları hissizlik ile suçluyor. şu open beta bir gelsin ben onu bekliyorum. zaten reviewlerdan ne olduğu çok açık ama bir görmek lazım kesin konuşmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 open beta ne zaman hic haber varmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 RRa said: milletin lafıyla olsa... aylardır FF14ARR oynuyorum ben, 2004 den beri raid yaparım, böyle boss fightlar görmedim. milletin lafıyla iş yapsak, internetten okeye kalıcaz bitek yaa öyle mi :( bak şimdi gaza geldim tekrar açsam mı en azından bi kaç boss fightı görsem end game de. titan garuda falan yaptım onalr bile çok keyifliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 hehe iyi ya ben memnunum. iyi pve oyunu ama pvp yok tabi, var ama yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 final fantasy abi zaten pvp olmasa da olur, macera dolu japonya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 ama eso gibi seslendirme yok bak şimdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 haha valla abi ben japonca seslendirmesi ile oynuodum ki bazı cutscenelerdeki sesler çıkmıyordu ama çok ii adamlar vardı seslendiren. çoğu tanıdık isimler o çok hoşuma gitmişti neyse ESO'ya dönecek olursak , aynen çıksın open beta, girelim oynayalım anlarız zaten oynıcak mıyız oynamıcak mıyız hypeın kurbanı olur en kötü 1 ay oynarız bırakırız, her zamanki gibi yapacak bişey yok. beklediğimiz "o oyun" çıkana kadar denemeye devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 O oyun :) Nerdesin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 "O oyun" Everquest Next arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 bingildak said: o hardcore'luğu ben göremediğim için birşey diyemiyorum. en basitinden dediğin gibi ffxiv'i 2-3 saat oynayıp, 15-20 lvl kasıp, sadece low level contenti görüp, oyuna kötü diyorsun. combat aynı skilli spamlamaktan falan demen çok sığ. endgame'de 2.5 gcd olmasa skillere yetişemeyecek hale geliyorsun, off gcd skiller yüzünden. ama sana kalsa ffxiv'de shit-tier işte abi. uzun süreli oynadığın bir mmo var mı merak ediyorum. oyunun shit-tier olduğunu düşünmüyorum zaten. izlediğim videolardan, leaklerden gördüğüm kadarıyla. paramın karşılığında alacağım eğlenceye bakarım. 1 aya oyun bırakan insan değilim dediğim gibi. mmo oynamayı seviyorum. hani başlarsam büyük ihtimal 1-2 ay da subslarım, baktım content hakikaten bitti subs'ı iptal ederim. ama pati topluluğu genelde 1 ay gidiyor işte self-crusade'ine devam edebilirsin ama bu kadar konuştuktan sonra hype başlayınca oyun çıkınca alırsan baya gülünç duruma düşersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar