Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Donanımların; performans, sıcaklık, güç tüketimi gibi konularda yıllardır Nvidia ve Intel'den tokat üzerine tokat yiyen AMD olmasına kafayı takan yok mu hakikaten ?

Zaten grafiksel olarak vereceği zevk çok kısa süreyle sınırlı bir de piyasanın en vasat üreticisinin modellerine yönelerek hata yapılmış.

En iyiyi seçip Ps4'ün kalitesini ve ömrünü uzatmak dururken kötüye yönelmek olmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:

sam bomboş konuşuyorsun. bu LEKLİ OYUN MU OYNİCAM sorusunu soran tek insan türkiye'de yaşıyor.

geri uyumluluk vermiyor. stream sayesinde oynayabiliyorsun. beğenirsen alırsın, beğenmezsen almazsın. bu kadar basit işte.

bir yıllık oyunlardan bahsediyorsun. adam playstation 4 satarken aynı anda playstation 3'ü de satmaya devam edecek en az 3-4 yıl. ps4'ün direkt olarak ps3 oyunu çalıştırması demek, kimsenin artık ps3 almaması demektir. ticaret kafanız da mı yok abi sizin gerçekten anlamak bu kadar zor mu bazı şeyleri?

pc'ye 20 yılda bir çıkan düzgün oyunlarla hayatında başarılar abi. pc oyunculuğu konusunda destek verecek adamı bile soğutursun şu hater'lığınla yemin ederim.

cephanen tükendi diyor adam. gerçekten okuduklarını anlamak ile ilgili büyük sıkıntılar çektiğinden yüzde yüz eminim artık. bu kadar boş konuşan nadir insan tanıyorum.

BANA NE new tork'tak, tokyo'daki adamdan, boş konuşan sensin. kendin de oynayamayacaksın stream oyun türkiye'de yaşıyorsan, nesini savunuyorsun?

"BEĞENMEZSEN ALMA" da gelmiş lol. almayacağım zaten, beklediğim hiçbir oyun yok anonslar arasında. almayı düşünmem için ps3 oyunlarına upscale desteği gerekirdi ancak.

ps3 ps2 oyunlarını oynatıyordu, gene yıllarca ps2 üretip satmaya devam ettiler. daha geçen yıl yeni durdu üretimi. ticaret kafası bir yana da, ne dediğin hakkında hiçbir fikrin yok anlaşılan.

futbol takımı tutar gibi konsol tutuyorsun anlaşılan, boşver bırakalım tartışmayı. ikimize de yorgunluk sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

sen daha ms duyurusunu yaptıktan sonra gor fanboi savaşlarını afdfds

gerı uyumluluk hayal değil, nintendo wii ye kadar yaptığı HER oyun için geri uyumluluk veriyor neredeyse bir şekilde, başkada bunu yapabilen yok zaten ki nintendo bile geri adım attı uretım amliyetleri yüzünden

ekonomi 101 direk

istiyorsunuzki alette 900$ lık cifors olsun, ps3 çipi olsun, 64gb ram olsun vs vs, bunları eklerlerse 1000$ olur unite başına maliyeti minumum, sonra kime satıcak bunu? 800$ gibi anormal bir zarara satsa konsolun omru boyunca cod ve pes alsanız maliyeti çıkartmıyor gene

işin "iş" kısmını atlıyorsunuz hep

geri uyumluluk benim içinde çok önemli ancak umudumu çoktan kestim hani, el konsoluna düşünce korsan power ilr oynıcam direk arşivimdeki oyunalrı psp de yaptıgım gibi, etik kuralların canı cehenneme elimde orjinalı olan oyunu ikinciye satamaz kimse bana ismi eger ismi gabe newell değil ise
Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

onu bunu bırakında yeni konsol pc'deki grafikleri geçebilecek mi yoksa yine pikselleri mi sayacaz ? Örnek olarak bi bf3 ultra aa'sı gibi bir görüntü sağlayabilir mi ps4 yoksa ortalama grafiklerle mi oynuycaz ? Özellikle texturelar benim için çok önemli .

ciktiktan sonra 1-2 ay basa bas kapisirlar ama sonra pc yine alip basini gidicek

ha hic sanmiyorum zaten crysis 3 gibi olucagini ps4 grafiklerinin

anca bf3 seviyesinde falan olur
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu tarz tartışmaların yüzyüze yapılması gerektiğini düşünüyorum. forumda yazıyla ne anlatılmak istenen anlatılabiliyor ne de karşındakinden instant feedback alabiliyorsun.

sam ben direkt olarak özür diliyorum agresif tutumum yüzünden ama derdimi anlatamadığımı düşünüyorum. bir de senin benim 20 yıllık oyun hayatımı cod serisine bağlaman da beni agresifleştiren şey oldu onu da belirteyim. senden farklı oyunculuk anlayışı olduğu için insanları kendi kafana göre sınıflandıramazsın. yaptığın şey rahatsız edici.

abi demek istediğim şey çok basit. xbox için de ps için de geçerli. adamlar eski konsolu satmaya devam etmek isteyecekler yeni konsollar ile birlikte. doğal olarak da uyumlu olmasını istemiyorlar. adamın zaten lansman sırasında ileri teknolojiler üzeirnde çalışıyoruz geri uyumluluk için dediği şey, muhtemelen bir emülatörün ileride ps4'e eklenmesi üzerine kurulu büyük bir yalan gibime geliyor.

yani en azından 2-3 yıl boyunca stream hariç ps3 ps2 psone oyunlarını göremeyeceğiz ps4'te. bana koymuyor bu durum gerçekten. koymuyor çünkü tüm konsollara sahibim sony'nin. istediğim her oyunu istediğim an oynayabiliyorum.

türkiye'de yaşamıyor olsaydım da koymazdı. stream'den takır takır oynardım her oyunu. sahip olmam önemli değil çünkü arşivci değilim. sevmiyorum hatta arşiv yapmayı. oyunu oynarım işim bittiğinde de hızlıca satarım genelde ps3'te de.

demek istediğim tek şey, adamlar geri uyumluluk vermiyoruz demiyor. stream ile halledeceğiz diyor. oyuna sahip olmayacağından dolayı sinirlenebilirsin ama steam hakkında da oyunları istediği anda geri çekebilme hakkı ile ilgili olaylar çıkmıştı hatırlarsanız. steam'e de bağırıp çağıralım o zaman.

ps3 geri uyumluydu ama ilk nesilde uyumluydu. ardından destek çekildi. çünkü üretim maliyetini artırıyordu. şu anda çok övdüğün o muhteşem PC'ler PS3'ün oyunlarını emüle ederken anaları ağlıyor. sen kalkmış ps4 emüle etsin ps3'ü madem o kadar überse diyorsun. mantık bunun neresinde peki sormak istiyorum?

artı dediğim gibi çözüm yolları var geri uyumluluk için. eski konsollara sahip olmak. oraya buraya konsol taşımaktan bahsetmiş birileri de, gören de 4 ayda bir ev değiştirip farklı ülkelerde şehirlerde yaşıyorsunuz zannedecek. olsa olsa yazın 3 aylığına tatile gidersin yazlığa. o 3 ayda da bi zahmet eski konsolunu taşıma, ps4 ile yeni oyunları oynayıver. döndüğünde koşa koşa sarılırsın eski konsoluna.

yer kaplaması falan büyük bahaneler. oyuncu adam için TV'nin altında duran konsolların fazlalığı bile her zaman iyi hissettirir. ben böyle düşünüyorum en azından. seviyorum tv sehpasında bir sürü konsol durmasını.

anlatmak istediğim şey bu kadardı en nihayetinde. gerek yok tartışmaya etmeye. istemiyorsan almazsın gerçekten bu kadar basit aslında yani. ps3 alırsın oynarsın yeni oyunları. aradan geçer 5 sene gider ps4 alırsın belki o zaman geri uyumluluk için adım atılmış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

begenmiyosaniz almayin, pc oyunlarini etkiliyo gib bi derdiniz varsa da pc oyun yapimcilarina cemkirin. 40 yildir konsollar bu sekilde cikiyo, 6 yil sonraki teknolojinin vericegi performansi nasil versin bugun cikan alet. guncellenebilir bisey olucak olsa zaten ne gerek var, pc yapiyo bu isi, konsol tamamen ortadan kalksin. surumler arasi sure olayi da gene piyasaya bagli.
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

adı gabe newell olunca* ne oluyor ki

indirim yapıp aynı oyunu ikinciye aldırıyor bundlelarla vesaire

razzRaziel said:

ticaret kafasından öte kullanıcı sömürme yalnız o olay. sony babanın şirketi değilse veya duygusal bi bağın yoksa(ki buna fanboyluk deniyor) savunmanın bi anlamı yok.

ticaret kafası, sonyi ne savunucam allahın dingilleri ki yeni akılları balarına geldi, vita yı görüyoruz nasıl içler acısı halde

geçmişten edinilmiş bi ders var herşeyin ustunde, ps3 de efendi gibi gerı destek koydular, mevcut binanın uzerine kaçak kat çıkmak gibi direk her cihaza ps2 çipi ile portları koymak, devolopment tıme ı gereksız uzattı

pazara çıktılar

kendilerinden daha dandik aleti satan ve devoloperları avucunun içine almış microsoft direk fiyat düşürüp agızlarına sıçtı, 4 sene sürdü tam toparlanmaları ki cell battı bu yuzden, üretimi durduruldu ki ps3 pıyasadan kalktıktan sonra cell tarihe gomulucek

şimdi eleştirlen iki nokta var

1-donanım neden en iyi değil
2-geri uyumluluk niye yok

eh ps3 de soylediğiniz iki şeyide yaptı adamlar, karşılığında az daha batıyorlardı, neden aynı hatayı ikinciye tekrar etsinlerki? moronmu sanıyorsunuz bu adamları?

hedef tuketıcının %70i ekran kartı ne ram ne onu bile bilmiyor, cözünürlük bile kafa karıştırıyor, aa bunun donanımı daha iyi diye gidip para vermıyor kımse

oyunlara bakıyor

sevdıgı oyun var ise konsolu alıp oynıyor, eger sevdıgı oyunlar yok ise, isteiği oyunları çalıştıran daha ucuz bi makına var ise gidip onu alıyor, yok gerı uyumluluk yok donanım takmıyor bıle

http://www.lynkformer.com/template/blog/2008/09/ps3-has-no-games-prove-me-wrong.jpg

http://www.gamersworldbd.com/images/DonMattrickIsRightXbox360HasBetterTitles_F855/GamesLibrary_3.gif

bu arada 8 mayıs 2006

http://www.youtube.com/watch?v=IH2w2l1JTs4

tarihe geçen bir konferanstı

http://www.wanderinggoblin.com/wp-content/uploads/2009/06/ps3-arrogance.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...