Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Detaylar damlamaya başladı. Cell işlemciden ilginç bir şekilde vazgeçtiği söyleniyor Sony'nin. (yapımcılar çok ağlıyordu Cell çok karışık, vakit alıyor oyun yapmak PS3'e diye, hatta bu yüzden iksboks'a yapıp portluyorlardı ps3'e. bkz red dead redemption dfg)

Grafik kartı gibi işlemcisini de AMD'ye havale etmişler. ps3'de grafik işlemcisi de nvidia idi. onla da yollar ayrılmış.

E3'e kadar ufak ufak sızar haberler, E3'te de 2 dev de duyurur yeni nesli. bakalım teknik özellikler dışında ekstra innovation görecek miyiz. kinect/move tutmadı bu nesilde, inat edip bunlar üzerinden giderler diye korkuyorum dfg.
Sosyal ağlarda paylaş

sony tarafından bu yıl duyuru olmaz gibime geliyor ama belki duyuruyu bu sene yapıp 3 sene sonra falan piyasaya sürerler konsolu. microsoft'un konsoluyla pek ilgilendiğimi söyleyemeyeceğim.

sony'nin cell'den vazgeçmesi zaten çok mantıklı. hiçbir ekstra özelliği olmadı cell'in kazandırdığı. hatta getiriden çok götürüsü olduğu kesin.

ekran kartı konusunda da yani bir şey farkedeceğini düşünmüyorum. ha amd ha nvidia ha ben yapmışım kartı yani. sonuçta belli başlı özelliklere sahip olacak.

bu emotion engine dedikleri şey playstation 3'te mi vardı ya? yazışlar yazışı bir sistemdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

işlemciyi ve ekran kartını amd yapsınlar.
hatta crossfire 7970 gibi bişi olsun ekran kartı.
oyunlar 480p'den 4K çözünürlüğe terfi etsin.

gerçi işlemci i7 3960X olsa daha iyi olurdu.

abi en azından benim bildiğim kadarıyla farklı mimari bunlar. o yüzden i7yi geçtim mevcut pc işlemcileri sanırım psye kullanılamaz, vice versa. yanlışım varsa düzeltin sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

abi en azından benim bildiğim kadarıyla farklı mimari bunlar. o yüzden i7yi geçtim mevcut pc işlemcileri sanırım psye kullanılamaz, vice versa. yanlışım varsa düzeltin sdf

burda ps3'ten parça çıkartıp yerine i7 takıp ps4 oluşturmayacağız ki.
ona göre anakart uyarlanır. intel'le anlaşma sağlarsın, i7'yi ps4'e koyabilecek şekilde anakart yaparlar.

hatta onla da uğraşmazlar, ps4 için özel chip üretirler, adı i7 olmaz iPS olur felan.

yani benim orda kastettiğim şey direk i7'yi getirip ps4'e takmaları değil de,
o güçte bir işlemci kullanmaları idi.
öyle bi işlemci kullanırlarsa çok iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

konsolun ömrü 10 yıl olmaz, 6 yıl olur ki önceki bütün ps'ler öyleydi. zaten akılları varsa nesiller arasını uzatacaklarına kısaltmaları lazım, yarın öbürgün apple konsol yapıp yılda bir yenilese hepsi birden patlayacak. eski püskü bulamaç gibi oyunlar oynatıyorlar millete yıllarca.

çıkarsınlar, ram'ini de az tutmasınlar bu sefer.
Sosyal ağlarda paylaş

abi karman corman berbat grafiklerin butun nedeni xbox
xbox kaldırmıyo diye boktan grafikli oyun yapıp sonra portluyolar
ps3 exclusive hangi oyun war karman corman grafikli

hatta xbox ole sacma ki
adamlar yuzunden pcye de cıkan oyunarında grafikleri berbat
adamların releasede bütün versiyonnarın grafiği benne aynı olcak yoksa xboxzda release edemessin diye idiot bi yaklasımı var
sırf bu sebbeler sirketler artık xbox reeleasei warsa pc versiyonuna high graphic diye dlc cıkarıyolar
Sosyal ağlarda paylaş

kanser olan iksboks. dogru.
herseyiyle balta bir konsol asdg. teknik detayindan komunitesine gfdgh.
mass effect 3'e 900k preorder basan bir komunite iksbokscular. pc 150, ps3 de 300k olmasi lazim.

f/p olarak bakinca ps3 hala iyi grafikler veriyor. exc oyunlarina bakmak yeterli. uncharted 3 gibi. tabi tutup da i7 560ti pc ile karsilastirmamak lazim su devirde.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 720p ps3 oyunları da, takıyorum oyunu açıyorum heryer piksel piksel. dokular bulanık. modeller kaba saba. 2007-8'de tamam iyiydi de onda kullanılan 7800 geforce muydu neydi zaten, minimum req'e bile yetmiyor yeni oyunlara kaç vakittir o kart. ram'i filan desen benim tek firefox pencerem ps3 ram'ini doldurur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

konsolun ömrü 10 yıl olmaz, 6 yıl olur ki önceki bütün ps'ler öyleydi. zaten akılları varsa nesiller arasını uzatacaklarına kısaltmaları lazım, yarın öbürgün apple konsol yapıp yılda bir yenilese hepsi birden patlayacak. eski püskü bulamaç gibi oyunlar oynatıyorlar millete yıllarca.

apple console 1. nesil: oyun oynatabiliyor. Ama 1 kişiye.

apple console 2. nesil: çok güzel oyun oynatabiliyor, üstelik 2 kişiye birden!

apple console 3. nesil: 2 kişiye oyun oynatmanın yanında 5 mp desteği ve kablosuz kumanda desteği de geldi! inanılmaz özellik!

apple console 4. nesil: apple network eklendi. Ama internet üzerinden oyun oynamak istiyorsanız her oyun başlangıcında 0.99 $ gibi cüzi bir fiyat ödemeniz gerekecek.

apple console 5. nesil: artık internete bağlanabiliyor!
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

abi karman corman berbat grafiklerin butun nedeni xbox
xbox kaldırmıyo diye boktan grafikli oyun yapıp sonra portluyolar
ps3 exclusive hangi oyun war karman corman grafikli

hatta xbox ole sacma ki
adamlar yuzunden pcye de cıkan oyunarında grafikleri berbat
adamların releasede bütün versiyonnarın grafiği benne aynı olcak yoksa xboxzda release edemessin diye idiot bi yaklasımı var
sırf bu sebbeler sirketler artık xbox reeleasei warsa pc versiyonuna high graphic diye dlc cıkarıyolar

tek sebebi xbox değilya, bildiğin calısanların mallığı o.

ciddi cok korkunc bir dönem gecirdik, yeni teknolojilerle daha oturmamıs grafik/estetik anlayışlarının cakıstığı.
realistik texturelar, düşük kontrastlı texturelar camura cevirdi bütün oyun dünyalarını.

görsel tasarımda verilecek kararlarla cözülemiyecek sorunlar değildi bunlar ama işte mallık ettiler ellerien yüzlerine bulastırdılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cell işlemcilere birşey katmamış denmiş, Cell işlemcilerin kölesi olsun lan sektör,

Rockstar gibi paragöz ve aşırı tembel firmalar olduğu sürece Cell tarzı işlemciler oyun sektöründe tutunamadı doğal olarak. Gerçi sadece Sony'nin suçu değil, kendi Exclusive oyunlarında bile Cell'in avantajlarını, özellikle SPE olayını tam tamına kullandırtamadı Sony. Sadece God of War 3 ve Uncharted serisinde kullanıldı. Zaten Naughty Dog PS3'te nimet olarak tanımlandırılan herşeyi kullanan tek firmaydı.

Mimarisi yüzünden tercih edilmedi Cell'ler ki tercih edilse ve üstünde durulsa Uncharted vari harika oyunlar yapılabilirdi. Rockstar gibi paragöz firmalar portlarla para kazanabildiklerini gördüğü sürece niye adam eğitsinler, yeni sistemler kursunlar ve fazladan zaman verip PS3 için özel olarak çalışsınlar ki ?

bunun dışında Cell işlemcilerinin kullanılmayacak olmasının tek sebebinin IBM'in Cell işlemci üretimini durdurmuş olmasıdır :D Adamlarda Sony'den başkasına satamayacaklarını anlayınca vazgeçtiler ki Sony tek alıcı olarak üretimin devam etmesini deli gibi istiyordu. Özellikle Sony ile birlikte teknolojiye yatırım yapan Toshiba'da erkenden çekilince Cell'den normal oldu böyle,

Gerçi yeni nesil Cell'ler için Sony bastırıyor deniyordu ama ne olur bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

Sam said:

apple console 1. nesil: oyun oynatabiliyor. Ama 1 kişiye.

apple console 2. nesil: çok güzel oyun oynatabiliyor, üstelik 2 kişiye birden!

apple console 3. nesil: 2 kişiye oyun oynatmanın yanında 5 mp desteği ve kablosuz kumanda desteği de geldi! inanılmaz özellik!

apple console 4. nesil: apple network eklendi. Ama internet üzerinden oyun oynamak istiyorsanız her oyun başlangıcında 0.99 $ gibi cüzi bir fiyat ödemeniz gerekecek.

apple console 5. nesil: artık internete bağlanabiliyor!

ahah

türkiyede apple'ın öyle bir fanbase'i var ki adamlar kendileri inanamazlar. siri'yi türkçe çıkarsalardı üniversite öğrencisi olup da iphone4s kullanmayan kız yoktu şu ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...