Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

#gençliğehitabekaldırılamaz twitter hashtagi

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

saplashaman said:

bir kere cendire değil ceride o,tutanak defterleri türkçeside ,o defterlerde o tarihde görülmesinin sebebide yapılan araştırma sebebiyle toplanan meclis konuşmalarının kitaplaştırılması şeklinde olmasından,yoksa bende biliyorum değilmi mustafa kemalin 1938 de olduğu ve senin gibilere koz vermemek için yazdığım herşeye dikkat ettiğimi..

peki orada detay veriyor mu hangi konuşmaymış ve ne zaman yapmış?
yapılmış zaman çok önemli çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

7. sayfada bıdıbıdı yapan arkadaşlara :
23 yaşındayım,üniversite okuyorum, tek fark her söyleneni doğru olarak algıladığımız yaşlarda dayatılan şeyleri sonradan süzgeçten geçirip evet bu doğru bu yanlış şekilde kendi görüşlerimi yaratabiliyorum.

Devlet düşmanı falan değilim, ama devlet insan için vardır insan devlet için değil,şunu bir anlayın iyice sindirin sonra gelin tekrar tartışalım.
Son postum buraya
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Abi allah aşkına ilkokul travmalarınız üzerinden ideolojik görüş sahibi olmayın komik oluyor. Yok ben soğukta bekledim, yok ben deftere yazı yazdım bilmem ne. Sarayda mı büyüdünüz lan okula gidene kadar :D

Ağlama duvarına döndü internet şu tip laflar yüzünden, vay ben zamanında üşüdüm aman militarist ideoloji. Vay bana kule yaptırdılar aman faşizm. Vay tırnak kontrolü vardı tektip insan.

sırf internet değil gazeteler de ağlama duvarına döndü.

"trafikte kırmızı ışıkta bekledim, tüm mühendisler cezalandırılsın" gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

saplashaman said:

lan asıl ayar eden nokta beni,avni paşa diye bir adam var bandırma vapurunu o buluyor,o veriyor mustafa kemalin emrine ,sonrada cumhuriyet kurulduğunda 150 likler listesinde adamı vatan haini ilan ettiriyorlar,sonra af çıkartıyorlar adama,adam delikanlı adammış gelmiyor diyor yapacağınız affada bilmem neyede gibi gibi diye uzuyor,varmı resmi tarihte bunlar acaba

diyelim ki dediğinin aslı var,

bu sadece bir şeyi gösterir; Kuruluşta Mustafa Kemal'in kararlılığına. Adam eş dost kayırmıyo gördüğün üzre.
Mesela Karakol lakabı, kara murattan geliyor. Onu da yargılıyorlar sonra.

Niye biliyo musun?çünkü insanların %90'ı böyle bir oluşuma dahil olduklarında sonradan bunu sömürmek kendilerine yontmak isterler. Bizim ülkemizde bu çoktur mesela, yukarı çıkarken kullandıgın herkese borçlusundur, onları hoş edersin. Bu adam etmemiş işte,ben de etmem. Çünkü fikirler insanlardan üstündür.

adam v for vendetta beyler.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasız: Elimde zaten bir çok Atatürk kitabı var. 1 ay önce falan Atatürk hakkında Atatürk'ü eleştiren bir kitap aradım, başka açılardan bakabilmek adına. Gittim bir kitapcıya 1 tanesi aradan çıktı gözüme çarptı. Açtım bakayım bir göreyim eleştiriyor mu diye, adam eleştirmiyor bok atıyor bildiğin. Mesela Atatürk'ün, Vahdettin'e yolladığı bir mektup vardı kitabın içinde, ne ile ilgili olduğunu unuttum. Adam altına öyle bi yorum yazmış ki "evet görüldüğü üzere Atatürk'ün ne kadar rörör olduğu burdan da anlaşılıyor" falan gibi saçma salak şeyler yazıyor. Daha da kötüsü adamlar Atatürk'ü anlamadan Atatürk'ü eleştiren kitap yazıyorlar bildiğin komedi. 21. yüzyıl kafasıyla 20. yüzyıl kafasını anlamadan eleştirmeler falan komedi yahu.

Yok mu doğru düzgün bi kitap Atatürk hakkında?

Bu arada kaldırılsa ne olur kaldırılmasa ne olur (ha kaldırılmasın tabi lan). Okuyup anlamadıktan sonra NAZİ OLALIM NAZİLER İYİDİ falan yazsa da bişey değişmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Lord Kinross diye bir adamın var. İngiliz doğumlu. Atatürk üzerine bir kitap yazmış. Benim elimde ama daha okumadım. Arkasındaki Times ve Sunday Telegraph alıntılarına bakılacak olursa pek fazla eleştiri yokmuş gibi gözüküyor gerçi ama iki gazetede "şu ana kadar yayınlanmış en kapsamlı inceleme" yazmışlar. Bilmem işine yarar mı?

Bizim imam bok atmalarından iyidir gerçi her şekilde ama eleştiri olmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Lord Kinross diye bir adamın var. İngiliz doğumlu. Atatürk üzerine bir kitap yazmış. Benim elimde ama daha okumadım. Arkasındaki Times ve Sunday Telegraph alıntılarına bakılacak olursa pek fazla eleştiri yokmuş gibi gözüküyor gerçi ama iki gazetede "şu ana kadar yayınlanmış en kapsamlı inceleme" yazmışlar. Bilmem işine yarar mı?

Bizim imam bok atmalarından iyidir gerçi her şekilde ama eleştiri olmayabilir.

Okudum bunu, basit, güzel kitaptır.Atatürk'ü farklılaştıran şeylere ve politik başarılarına da değiniyor.. Benim de aradığım sıradan bi biyografi değil bu ona yakın bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

hahahaha osmanlı ordusu diyor. hee hertarafımız orduydu ama almanlar kaybetti ya işte bizde o yüzden kaybetmiş sayıldık yoksa heryerimiz orduydu.

işin asıl komik kısmı atatürke saldıracam diye o zamanın gerçeklerini bu zamana göre yargılama.

bu kadar demokratiğiz madem daha baştan alalım hacılar. osmanlı padişahları çok güzel abilerdi biz onların torunlarıyız hepimizin 40+ kişilik seçmece haremi ve bi o kadarda boğdurttuğumuz/aldırdığımız kardeş,çocuğumuz var. seçimle mi boğdurttuk acaba? daha geriye gidelim bi sürü beylik vardı, yediler birbirlerini, seçim yapsalarmış ya.

bu işi bu hale getirenlerde suç tabi, bunları konuşmak yasaktı galiba, yasak olunca otomatik suçlu oluyorsun. sanki hata yapma ihtimali yok bir liderin, ya da yanlış karar veremez, o zamanın şartlarına uymasına gerek yok, istediği gibi değiştirebilir. tolstoy güzel anlatıyordu aslında bunu savaş ve barışta da neyse konu da, amaç da demokrasi ilerlesin değil, cumhuriyete kadar resmi olmadanda olsa anadoluda din yoluyla iktidarda olanların kuyruk acısı ve onun qq su
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

peki madem o kadar mükemmel bir ülke kurdu mustafa kemal,herşeyi sıfırdan tasarladı,neden medeni kanunu isviçreden,ticaret kanununu italyadan böyle toplama mix yaptıda,koydu memlekete ya bırakın hacım %70 i yemiyor bu milletin o zamanların hikayelerini uyandı millet kusura bakmayın:=)

ülkeye matba 300 sene sonra geldi,5 senede kurtuluş savaşı verip 300 senede 23095085 tane akademisyenin kurdugu bilimsel sistemi kurmak imkansız oldugundan olabilir mi
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

peki madem o kadar mükemmel bir ülke kurdu mustafa kemal,herşeyi sıfırdan tasarladı,neden medeni kanunu isviçreden,ticaret kanununu italyadan böyle toplama mix yaptıda,koydu memlekete ya bırakın hacım %70 i yemiyor bu milletin o zamanların hikayelerini uyandı millet kusura bakmayın:=)

Asıl sen kusura bakma bitik bir ülkeyi baştan kurmayı bilgisayar toplamak gibi düşünmek ve bu cahilliği üreten beyni kullanarak bunu memleketin %70'ne yaymak. Bu memleketteki insanlar çok hatalar yapmış ve görmez duymaz konuşması oynayabilir ama hala çoğu Atatürk gibi birini unutacak yada onu ve yaptıklarını küçük görücek seviyeye gelmedi. O sen ve senin "abilerinin" çürümüş düşünceleri.
Sosyal ağlarda paylaş

yazık ya gerçekten,bütün ülke 0 dan 1923 de kuruldu değilmi,0 km demiryolu hattı vardı,0 bilim adamı vardı,neyse devrim kanunlarına muhalefetten içeri atmasınlar hahahahaha

bu arada hiçbir cemaate ve gruba mensup değilim,ayrıca abi muhabbetine özel bir gıcığım vardır bilen bilir,böyle fikirlerinize ters konuşan insanları neden yaftalamayı üstünüze vazife sayıyorsunuz,ben size ilkokul 3.sınıf ağzıyla konuşuyorsunuz diyormuyum?
Sosyal ağlarda paylaş

1923 den önce osmanlı anayasasında devletin malı olarak tanımlıydın,sen ister inan ister başka bir halt et ama ulkenin 4 1 yanı da düsman isgali altındaydı,hayvan gibi,hayvanlıgı ozlediysen ortadogu ulkesı cok var bu fantazini yaşayabilecegin

osmanlı zamanında kurulan demir yollarının hemen hemen hepsi de sagındaki solundaki araziler senelerce demir yolunu kurana maden cıkarma vs diye kiralanarak yaptırıldı,izmir - esk trenle 11 saat suruyor fazla maden cıkaralım diye butun egeyı gezdırmıs sagolsun yabancılar.
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

yazık ya gerçekten,bütün ülke 0 dan 1923 de kuruldu değilmi,0 km demiryolu hattı vardı,0 bilim adamı vardı,neyse devrim kanunlarına muhalefetten içeri atmasınlar hahahahaha

bu arada hiçbir cemaate ve gruba mensup değilim,ayrıca abi muhabbetine özel bir gıcığım vardır bilen bilir,böyle fikirlerinize ters konuşan insanları neden yaftalamayı üstünüze vazife sayıyorsunuz,ben size ilkokul 3.sınıf ağzıyla konuşuyorsunuz diyormuyum?

Kimin ilkokul ağızı ile konuştuğu mesajlarından belli. Ama dur ilkokul daki çocuk bile okuduğundan birşeyler anlayabiliyor.

1923 öncede bir devlet vardı evet çok büyük bir geçmişi olan bir devlet hemde. Bende Osmanlı'ya ve tarihine saygı duyan biriyim ki bu gene Atatürk'ün öğretilerinden biri. Fakat ne zaman kurulduğu değil ne olduğu ile ilgili. Bunu anlayabilmek için ilkokul okumaya filan da gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

Seni de sıfırdan kursak, imla kurallarını öğrenip öyle katılsan aramıza.
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

Elde sıfır, hatta sıfırın ötesinde eksi para vardı (Osmanlı'nın borçları, 30 sene onları ödedi bu ülke). Elde sıfıra yakın genç nüfus vardı (savaşlar ve ölümler, sırf Çanakkale'de 250.000'den fazla ölüm var), elde sıfır yönetim/yönetici (eski sistem komple çöktü), sıfır düzen (savaş, tahribat ve sonrasındaki isyanlar), sıfır anayasa, sıfır ekonomi, sıfır maddiyat, sıfır gelir vardı.

Bilim adamı? Evet, sıfıra yakındı, Osmanlı'nın son dönemlerine ait kaç bilim adamı tanıyorsun? Demiryolları da Almanlar'ın kurup düzenlediği kadar vardı işte.

Sıfırdan ülke kursak daha iyiydi, en azından Osmanlı'nın savaşıyla, işgalci güçlerin ordularıyla uğraşmazdık. Sıfırdan değil eksiden kuruldu ülke.

Bunu yapanlara (Sadece "Atatürk ve silah arkadaşları" şeklindeki ilkokul hayat bilgisi kitabı kalıpları değil köylüsü doktoru memuru askeriyle o dönemin tüm yaşayanlarına, hatta bunlar bitince hilafet saltanat geri gelecek sanıp o hevesle çalışanlar da dahil olmak üzere elini taşın altına koymuş herkese) saygısızlık yapacak düzeyde bir ahmaklık dolu mesaj olmuş yukarıdaki.
Sosyal ağlarda paylaş

şu islamcı tayfanın 1923 öncesinde sanki süper liberal bir devlet, çağının ötesinde gıptayla bakılan bi yönetim şekli vardı da hep 1923'le militanlaştı,tektipleşti mantalitesi de ayrı bi kafa.haklısınız gencolar.osmanlı'da ileri demokrasi vardı, şeffaf bir yönetim hakimdi de hep kemalistler yıktı caanım sistemi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...