Absolut Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 İnsanların o oyunu uzun süreli oynuyor veya oynamayı düşünüyor olması gerekiyor.
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 imamizer said: hamsilipilav said: imamizer said: allah aşkına bu kadar da abartmayın. iyi bi şey söyleyince ne fanboi luğumuz kaldı, nede mmo cahilliğimiz. adam 16 level oynadım sıkıldım demiş. e arkadaş git wowda kurt kes, domuz kes, elma topla madem daha çok keyif aldıysan. 16 level'a kada olan konu, hikaye sarmadıysa seni git başka bi şey oyna. swtorda ne kesiyosun? genelde humanoid oluyorlar da fark ne yani ? sen bu oyunda ilk 16 level hiç keyif almadın mı? hikayeymiş, diyaloglarmış, bol bol sinematiklermiş, seslendirmelermiş, gayet başarılı başlangıç alanlarının tasarımıymış vs. hiç bi şey ifade etmedi mi? etmemiş ki ha kurt ha humanoid diyebiliyorsun. yani bu adam 16 lvl zor dayandıysa gerçekten somut bi örnek koysun ortaya. desin ki; ben şu mmoda ilk 16 level çok eğlendim. çünkü gerçekten merak ediyorum hangi oyundur o. o zaman tekrar konuşalım. panpa 43-45 e kadar falan oynadım hatırlamıyorum ki guildim vardı arkadaşlarım vs genede o kadar kötü ve sıkıcı ki oyun bedava ayım bitmeden bıraktım. hikaye seslendirme anca ilk 10 levela kadar ilk oynanışta değişik geleceğinden sarabilir ama şu oyun için kotor 3'ün iptal edilmesi direk ağlama sebebi. hikayede çok kötü ayrıca smugglerdım 1 kere bir şey smuggle etmedim
Solarfall Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Oyunu eleştirebilirsiniz, warzonelar çok kötü diyebilirsiniz, oyun rezalette diyebilirsiniz. Hepsini anlayabilirim, mesela bende herkezin severek oynadığı assasin creed'e 1 saat dayanamıyorum. Oyunun kimyası uymuyor bana ama swtor'a mmo değil demek mmo sıfatına uymaz. Oyunun başka bir şey olması gerekiyor.
reampage Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Abi oyunda chatin durdugu yer bile baska oyunclarla etkilesimi baltalio, 50 levela kadar singleplayer dizayn edilmis questler ondan sonra hadi mmo olmadi 50 ya kadar story guzel sonrasi heycan kalmio pek.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 mmo olması için yaşayan bir dünya ve orada yaşayan insanlar olması lazım. cantinada dansçıya tip atmadan, strikerdan en iyi silahı almadan, coronette buff sırası beklemeden mmo olmaz.
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 reampage said: Abi oyunda chatin durdugu yer bile baska oyunclarla etkilesimi baltalio, 50 levela kadar singleplayer dizayn edilmis questler ondan sonra hadi mmo olmadi 50 ya kadar story guzel sonrasi heycan kalmio pek. chat olayı sıkıntı evet. sol üst kısımda olması beni deli ediyor. aşağı alsam companion skillerini kapatıyor, team yapınca team window kapanıyor fln. ama bu oyun nasıl singleplayer dizayn edilmiş denilebilir? war ve rift için public quest ve riftler vardı. gerisi yeterince singleplayer değil miydi aynı mantıkla düşününce? yada wow da instance dışı nerde hangi playerla etkileşime gerek duyuyorsun ki? oyuna başla quest yapa yapa kas. adamlar elite questleri bile kaldırdı yıllar evvel. swtorda flashpointler hariç her haritada bi sürü heroic mission oluyor. instance falan değil bunlar bilmeyenler için söyleyim. bunlar içinde genelde 2-4 kişi arasında takımla yapılabilecek zorlukta ve her bölgede general chat LFG mesajlarıyla inliyor. daha nasıl bu oyun singleplayer dizayn edilmiş, etkileşim yok diye eleştirilebiliyor anlamadım. wow daha singleplayer dizayn edilmiş derim swtor dan.
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Abi adam yok ki SWTORda oynayan. Çok level kasmadım ama 18 level boyunca toplam 30 kişi görmemişimdir herhalde. Kaldı ki bunların 4ü guildden.
icphedia Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Hangi oyuna başlasam tekrar wow a geri dönüyordum. aoc, war, aion ve rift te aynı şeyleri yaşadıktan sonra swtor a hiç bulaşmama kararı aldım. iyi de etmişim.. guild wars a başlarmıyım bilmiyorum.. o anki psikolojime bağlı birazda. Ama sonuç hep aynı.. Sanırım bu tarz oyunlar sıkmış beni.. Otur bi dünya lvl kas end game görecem diye, sonra bırak. Her oyunda aynı terane.. Şimdilerde çocuk uyuduktan sonra 1-2 saat bakıyorum wow a, arada dungeon, raid ve bg yapıyorum. 3-5 adam kesip stres atıyorum. sıkılacak vaktim yok oyunda zaten. O yüzden idare ediyor.
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Bende aynen level kasmaktan gına gelmiş herhalde içimden koşmak vs gelmiyor ki SWTORda baya koşmak gerekiyor kro gibi.
DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Abso sen mountu almamışsın ondan. Mountu alınca çok havalı oluyosun valla. :)
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Düşün işte mount alacak kadar bile teşvik edemedi beni oyun.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 ben mountu alip kapattim, dandik ayakta durmali seyden verince sogudum oyundan.
cenx Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 çift jet motorlu mount var ama gitmiyor abi alet. wowdaki raptor kadar hızlı gidemiyorsa ne yapayım ben içten yanmalı motoru.
DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Episode 6daki speederlara benzeyen, üzerine oturmalı olanlar da vardı ama Şükrü? :(
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 onlar 40taymis, ben 25te scooter alinca biraktim.
Norak Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 asıl güzel bazı binekleri betada çıkardılar oyundan, mavi bi tane vardı hele çoğzeldi, ilerde "yeni içerik" diye eklerler muhtemelen :p
Kumadam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Viktor said: en azindan 7 senede en gec cevaplanan ticketim 9 saat surmustu, swtorda 2 hafta cevaplanmamis ticketim var burada yazdıklarını tüm bir community çıkaramadık, kimbilir elin gariban müşteri temsilcisine ne yazdında adamı bunalıma soktun :) bana gelice durum şu, Oyunu kapattım, çünkü; * bende ilgi ve heves yaratmadı, daha önceki oynadığım MMORPG'lerde iş yerindeki arkadaşlar ile 2 saat süren sigara molası yapar, akşam oyuna bağlandığımızda neler yapacağımızı konuşurduk, hanıma haftasonları çocukları alıp gezmesi için tüm kredi kartlarımı verip beni oyunumla başbaşa bırakması için yalakalık yaparken bu oyunda bir gram bir his oluşmadı malesef, PS3 de oynadığım mass effect'i pc'de oynuyor gibi hissetim. Nitekim Level dergisi bu oyuna alternatif olarak saydığı oyun listesinde mass effect'i yazacak kadar ileri gitti son sayısında. * MMORPG'nin benim için iki anlamı var ve malesef bunları bu oyunda bulamadım. MMO anlamı, bir çok farklı ülkeden insan ile bir ortamda aynı dünyayı paylaşmak ve anı onlar ile geçirmek, gerektiğinde hiç quest ve raid peşinde koşmadan chatte yapılan geykleri izlemekken, kıçı kırık bir mağrada bana özel hikaye akışları ile karşılaştım, RPG kısmına geldiğimde ise, npc ile yaptığım etkileşimin az bir nüvesine bile oyuncular ile rastlamadım. Düşündüğümde aslında şöyle bir MMORPG beklediğimi anladım; UO ve SWG'deki gibi ev dikebileceğim, evim döşemek için saatlerce zaman harcayacağım, UO'da ki gibi pvp yaparken rakip içinden geçtiğimde dex'ime göre ya benim ya da rakibin hız handikapı kazanacağı ve buna göre oynamam gerektiği, UO'da olduğu gibi PvP'de kestiğim adamı loot edebileceğim, SWG'deki gibi crafting istediğimi, UO'da olduğu gibi AH yerine dünyayı dolaşıp en uygun ve en iyi craft'ı yapabilen ustaları yada SWG de olduğu gibi oyuncuları bulmayı, SWG olduğu gibi oyuncuların kendi şehirlerini kurmasını, EQ'da olduğu gibi deli kalabalık raidleri, SWG'de olduğu gibi (en azından ilk başlarında vardı) bir server da sadece bir karakter yaratma zorunluluğunu, UO ve SWG'de olduğu gibi eğer madenci isem, PK'lar ve npc'lerden beni koruması için guild'deki arkadaşlarıma ihtiyaç duyacağım, Oyuncunun yaptığı eşyanın boss'tan düşenden daha değerli ve talep edilen olduğu,bir ekonomisi olan bir dünya olmasını istediğimi, wow gibi oynanabilirliğini, ama herşeyden önemlisi; oyuna girdiğimde bize bir priest lazım yerine, class ve gear'ın değil, insanın arandığı bir MMORPG istediğimi farkettim. bu yukarıda yazdıklarımın bir kısmını 1997'den beri çeşitli MMO'larda kimi zaman çok, kimi zaman az yakaladım, Malesef, tek tek çok başarılı bulduğum (bioware, lucas arts, EA?) firmaların, bir bütünde yarattığının bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de viktor'un yazdıklarına katılıyorum. ve şunu sormak istiyorum, SOE ile problemleri çözmek yerine bu mu daha iyi oldu Lucas amca? yeto Smuggler Kumadam
Norak Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 dün bi ticketıma 4-5 saatte cevap aldım şahsen ama çok ilginç oyun çıktığında attığım ticketla ayn kişi cevaplamış, eğer aynı droid ismini kullanmıyorlarsa topluca. server başına 1 gm mi koymuş adamlar of.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Ben de kapadım ilk ayın sonunda, title ile kandıramazlar sdf Sebepler: - UI bugları - Ne bileyim bi WoW'un verdiği o heyecanı, zevki verememesi - Hatta kendi betasındaki kadar bile zevk vermemesi - Rezalet bi engine - Oyunun genelinde varolan bi toplu halde single player oyun oynanıyomuş havası
Qui Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Kapamadım ama devam da etmedim, garip bir durum var. Paypal ile subs yapmıştım. 19'unda 3 aylık paranın çekilmesi gerekiyordu. Yani hesabımda öyle yazıyor en azından. Ne para çekmeye çalıştılar (hesapta yok gerçi, çekemeyeceklerdi), nede hesabımı kapattılar. Boş vakitlerde beleş olarak oynamaya devam ederim sanıyorum. Sonrasında ise hayattan çok sıkılmadığım sürece herhangi bir mmo için subs planlamıyorum. GW2 çıkarsa belki denerim.
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 başak burcu olduğum için çok karasızım
smyrnas Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 2.haftada kapadım,hatta kapadık. sevmedim oyunu,ne bileyim bu aralar skyrim oynuyorum swtordan daha bir open world .hani öyle yapmışlarki keşke skyrim mmo olaymış onu oynasaymışız diyorum.arada wow a girip çıkıyorum eskisi kadar sevmesemde günde 1-2 saat mmo hissi alıyorum .birde yemin ettim yeni bir oyun çıkarsa üzerinden 1-2 ay geçmeden o oyunu almayacagım.
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 benim hayalimdeki ideal mmo değil ama kötünün iyisi olduğu için devam ediyorum. şimdilik eğleniyorum. starwars tan ziyade sci-fi setting olması beni cezbetti ama anarchy online çok çok daha sci-fi bi temaya sahip. ondan aldığım tadı alamadım bunda. zaten inquisitor hikayesi de habire o tapınak benim , bu mağara senin relic, artifact, rune falan derken starwars mı indiana jones mu ne oyunu olduğunu unutuyorum. mmo dediğin sandbox olacak arkadaş. loot olacak. pvp yaparken ellerin terleyecek lan gidiyo setim silahım diye. yada rakip ölmeye yakın heyecan tavan yapıcak ne loot vardır şimdi bunda diye. üstüne güzel bi craft sistemi ekleyeceksin. hayır ben anlamıyorum neden kimse oturup uo gibi bi efsaneyi kopyalamıyor? neden hep wow? buna en çok yaklaşan darkfall oldu ama ben kontrolleriyle, kamera açısıyla o oynanışın birebir kopyasını istiyorum. sonra üstüne istediğin skilli, statı, spelli lore'u neyim ekle.
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Blizzard UOyu alıcak ve güncelleyip son noktayı koyacak en sonunda.
Öne çıkan mesajlar